Prag er Europas billigste hotelby i 2013

Hvis hotelpriserne er afgørende for valg af feriemål, bør Prag stå øverst på destinationslisten. I en ny undersøgelse fra revisions- skatte- og rådgivningsfirmaet PwC topper den tjekkiske hovedstad nemlig som den europæiske by blandt 19 udvalgte, som har de billigste hotelværelser i 2013. Paris har de dyreste priser med en gennemsnitlig værelsespris på 267,11 Euro mod Prags 73,62 Euro.

Undersøgelsen hedder ”European cities hotel forecast 2013” og viser, at på trods af en generel prisstigning på 1,7 % i 2013 er Prag den europæiske by, som tilbyder de billigste hotelværelser. Den gennemsnitlige pris for et hotelværelse blandt de 19 europæiske byer er 130,8 Euro. Her er der dog navnlig to byer, som trækker gennemsnittet op.

I toppen af listen har Paris og Geneve i den grad trukket fra. De ligger begge med en gennemsnitlig værelsespris over 250 Euro i 2013. Det er næsten dobbelt så meget som gennemsnittet og over tre gange så dyrt som i Prag,” udtaler Leif Ulbæk Jensen, partner hos PwC og ekspert i turisme.
 

Populær by for både turisme og forretning

Tal fra PwC’s undersøgelse viser, at Prag årligt tager i mod over 5 millioner gæster. Derudover er Prag vært for op mod 100 årlige konferencer, som trækker forretningsfolk til byen. Men på trods af den voksende interesse for Prag forbliver hotelpriserne lave. Leif Ulbæk Jensen fra PwC forklarer:

Prag har omkring 470 hoteller med over 33.000 værelser. Det er relativt mange for en by med en befolkning på bare 1,3 millioner mennesker. Konkurrencen blandt hotellerne i den tjekkiske hovedstad er derfor markant, hvilket er med til at holde priserne nede.

Belægningen på de tjekkiske hoteller er også en anelse under gennemsnittet med en gennemsnitlig belægning på 69,5 % i 2013.
 

Vækst i Rusland – men Paris topper stadig listen

De russiske hoteller i St. Petersborg og Moskva vil i 2013 opleve de største stigninger på værelsespriserne med stigninger på over 5 %. Dermed mærkes den russiske vækst også hotelpriserne i Rusland.

Der er dog stadig lang vej op til førstepladsen som indtages af Paris. Det er både den dyreste by og den by med den højeste belægning på hotelværelser. Et hotelværelse i Paris koster i gennemsnit 267,11 Euro i 2013 og har en belægning på 79,1 %, hvilket gør Paris til den dyreste og mest eftertragtede hotelby i Europa.

Hent hele rapporten European hotels forecast 2013 her