Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

A1-attest for rejsende medarbejdere

Ny digital løsning fra PwC gør det nemt for virksomheder at få styr på A1 og social sikring for rejsende medarbejdere med få klik på en telefon, tablet eller pc. 

Når din virksomhed sender en medarbejder på forretningsrejse til EU/EØS-lande, har virksomheden pligt til at indhente dokumentation (A1 attest) hos myndighederne for, at medarbejderen fortsat er omfattet af dansk social sikring under rejsen.

Mangler A1 attesten, kan det betyde, at medarbejderen mister sine rettigheder til danske ydelser under eller efter rejsen. Som virksomhed risikerer man bøder i udlandet. PwC’s Social Security Travel Assistant gør det nemt at holde styr på A1 attesten for alle ansatte i virksomheden i forbindelse med forretningsrejser.

Playback of this video is not currently available

Hvad sker der, hvis rejsende medarbejdere ikke har en A1 attest?

Mistede rettigheder

  • Medarbejderen kan risikere at miste sin ret til danske socialforsikringsydelser såsom dagpenge, både under og efter sin rejse.
  • Kommer medarbejderen til skade i udlandet, er den danske arbejdsgiver og medarbejder omfattet af udenlandske regler om arbejdsskade, hvilket kan medføre uforudsete krav og forpligtelser.

Nægtet indrejser

  • Myndighederne anvender også i stigende grad A1 blanketten som dokumentation for arbejdstilladelse og afholdelse for forretningsrejsende.
  • I visse situationer kan medarbejderen blive nægtet adgang til arbejdsplads/-lokation i udlandet, hvis der mangler en A1-attest.

Bøder

  • Virksomheden kan blive pålagt en bøde for manglende A1-attest.
  • Bøden pålægges ofte virksomheden eller virksomhedens kunde i udlandet.

Digitalt HR compliance-værktøj

PwCs unikke løsning, Social Security Travel Assistant (SSTA), gør det muligt for medarbejderne at indhente A1-attesten til forretningsrejser blot ved få klik på deres mobile enheder. PwCs SSTA løsning kan bruges til at give tryghed for både medarbejdere og virksomheder og opnår større kontrol over compliances og de risici, der er forbundet med forretningsrejser.

Fordele ved at anvende SSTA:

  • Reducer omkostninger og tid
  • Øget compliance og sikkerhed
  • Nemt at anvende med få klik
  • Tryghed på rejsen

Vi kan hjælpe virksomheder lige fra implementering af SSTA eller få opsat skræddersyet SSTA løsninger.

Læs yderligere om PwC's SSTA løsning her

Kontakt os

Richardt Tabori Kraft

Tax Partner, People & Organisation, PwC Denmark

Tlf: 8932 5597

Adam Rewucha

Senior Manager, PwC Denmark

Tlf: 3945 9410

Følg PwC