Se de forskellige finansieringsmuligheder for Crowdfunding

Få en introduktion til de forskellige crowdfundingtyper, så du kan få et overblik over, hvilken type der passer bedst til din virksomhed.

Crowdfunding er en alternativ finansieringskilde og benyttes typisk af nyetablerede virksomheder. Crowdfunding fungerer fx ved at skaffe kapital via indsamling eller lån fra virksomheder og er derfor et alternativ til bankfinansiering. Her kan du få en introduktion til de forskellige crowdfundingtyper, så du kan få et overblik over, hvilken type der passer bedst til din virksomhed.

 

Forskellige finansieringsmuligheder inden for crowdfunding


Der er forskellige former for finansiering inden for crowdfunding. Læs om de forskellige typer og beskatningsregler heraf:

 

Donationsbaseret crowdfunding

Ved denne finansieringsform bliver donationerne anset som værende gaver, og bidragsyderne får ikke fradrag for deres bidrag. Du skal dog betale skat af det indsamlede bidrag, som skal registreres i din årsopgørelse hos SKAT.

View more

Reward-baseret crowdfunding

Ved reward-baseret crowdfunding giver du en modydelse til bidragsyderne i form af fx en gave, men bidragsyderne får ikke fradrag. Her skal der betales skat, som ved salg af et produkt, og du skal i nogle tilfælde betale moms.
 

View more

Låne-baseret crowdfunding

Denne form bliver anset som værende et almindeligt låneforhold, hvor långiveren skal betale skat af renterne på lånet, men ikke for selve tilbagebetalingerne. Som låntager kan du få fradrag for dine renteudgifter. Hvis du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet, kan långiver få fradrag for det tabte beløb.

View more

Aktiebaseret crowdfunding

Ved denne form kan andre investere direkte i din virksomhed mod at få del i aktier eller andre kommende fortjenester. Denne form kan betegnes som en investering for bidragsydere, hvor de på sigt kan få en gevinst, frem for at donere et beløb uden fortjeneste. Udbyttet fra aktierne vil blive beskattet med 27% eller 42% (i 2018), alt afhængigt af progressionsgrænsen.

OBS: Denne crowdfundingtype kræver dog, at din virksomhed er godkendt til at sælge værdipapirer. Derfor skal din virksomhed drives som et aktieselskab.

 

View more