Iværksætter - etablering af virksomhed

Hvis du overvejer - eller er midt i - at starte som selvstændig, så brug PwC's revisorer.

Er du iværksætter, kan vi hjælpe dig godt fra start

Vi hjælper dig gennem idefasen og rådgiver om de forhold, der kan få afgørende betydning for dig her og nu – og senere. Det sundeste grundlag for at starte op er naturligvis en gennemarbejdet forretningsplan og realistiske budgetter. Men derudover er der mange praktiske forhold, som også skal besluttes: f.eks. virksomhedsform, finansiering, udvikling og evt. virksomhedsopkøb. En skidt start kan være svær at reparere efterfølgende, så det gælder om at komme godt i gang.

I det følgende beskriver vi de grundlæggende emner, som enhver selvstændig før eller senere skal forholde sig til. Vil du have individuel rådgivning om, hvordan du starter din virksomhed op eller viderefører den, så kontakt dit nærmeste PwC-kontor og aftal et møde.

Følgende emner er ofte relevante ved etablering af virksomhed:

 

Kender du virksomhedsordningen?

Hvis du driver virksomhed i personligt regi, kan det være en fordel, at jeres skatteberegning foretages efter særlige regler ved anvendelse af "virksomhedsordningen". Ifølge disse regler skal du kun betale 25% aconto af den del af det skattemæssige resultat, der opspares i virksomheden. Det er det samme som selskabsskatteprocenten.