De gode historier - Erhvervslivet løfter Danmark

På siden her sætter vi fokus på de gode historier og de ejerledere, der har gjort en særlig forskel i en krisetid.

Podcastserie

I denne podcast-serie stiller vi skarpt på de gode historier og går tættere på danske ejerledere. I hver episode kan du møde en ejerleder, som fortæller sin unikke historie om, hvad virksomheden har gjort anderledes i en krisetid - og hvor inspirationen til at gøre en forskel kommer fra. Du får også indblik i de overvejelser, ejerlederne har gjort sig i forbindelse med lederskab i en krisetid samt hvilke erfaringer, de tager med sig og kan dele ud af.

Vært: Ulrik Ræbild, partner i PwC og leder af Middle Market.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}

Filmserie

I en serie af små film zoomer vi ind på en ejerleder i en dansk virksomhed, der har haft en innovativ idé, har skabt en forretningsmæssig omstilling, eller udviklet et nyt produkt eller en unik service i en krisetid.

Se med, og bliv inspireret af de gode historier (filmene vil løbende blive lanceret på siden).

loading-player

Playback of this video is not currently available

Mød ejerlederen bag Stykka, Jarl Engelbrecht Vindnæs, som har gjort sit for at tænke innovativt og hjælpe med at holde hjulene i gang i Danmark.

Det har han gjort ved at udvikle et fold-selv-papskrivebord til hjemmearbejde samt produceret 12.000 visirer om dagen til sygehuse og ældrecentre. Hør hans historie her.  

loading-player

Playback of this video is not currently available

Med en bæredygtig vision i fokus har ejerlederne bag DropBucket, Marie Stampe Berggreen og Heiða Nolsøe, haft succes med at udvikle bæredygtige skraldespande til ethvert formål. Da krisen ramte måtte ejerlederne tænke ud af boksen for at sikre overlevelse og gøre en forskel i krisen, som førte til udviklingen af bordskærme og skillevægge for at minimere smittespredningen. Hør deres historie her.

loading-player

Playback of this video is not currently available

1

Lasse Staal er ejerlederen bag Jyllinge-virksomheden Addifab, der bl.a. udvikler 3D-printere. Under Covid-19-krisen opstod et akut behov for værnemidler og efter blot tre ugers udvikling og tests i Danmark stod Addifab klar til med brug af 3D-print-teknologi at producere en filter-adapter til dykkermasker. MiMo, som produktet hedder, er solgt til og brugt af hospitalspersonale i Canada, Sverige og UK som ansigtsværn, der holder virus ude.

Logitrans er blandt verdens førende udbydere af internt transportmateriel. Covid-19-krisen har været en stor udfordring, men den har også været et læringsmæssigt vendepunkt for Logitrans, hvor Gitte Kirkegaard og resten af teamet på få dage fik vendt ‘skuden’ ved bl.a. at implementere og investere i digitale idéer og koncepter. Det har medført nye kunder, nye distributionskanaler og nye produkter.

loading-player

Playback of this video is not currently available

1

loading-player

Playback of this video is not currently available

1

Michael Hove er ejerlederen bag den ambitiøse it-virksomhed, Commentor. Det har været vigtigt for Michael Hove at bidrage til god håndtering af medarbejderne og godt humør blandt de 100 ansatte under COVID-19, og derfor har Commentor igangsat forskellige sociale aktiviteter som virtuel stand-up med professionel komiker, chilismagning med Chili Claus og en aktivitetspakke til de medarbejdere, som har børn.

Mere inspiration

Nedenfor kan du læse flere gode historier om ejerledere, der har gjort et særlig forskel og tænkt innovativt i en krisetid.

Logitrans - Ejerledere Gitte Kirkegaard og Dorte Pedersen

Logitrans A/S er en ejerledet virksomhed med hovedsæde i Ribe. Virksomheden hører til blandt verdens førende udbydere af internt transportmateriel og beskæftiger i dag mere end 130 medarbejdere inden for udvikling, produktion, salg og service. Ejerlederne bag er søstrene Gitte Kirkegaard (CEO) og Dorte Pedersen (COO).

Da COVID-19 brød ud, valgte Logitrans at se på de muligheder, det gav virksomheden og benyttede lejligheden til at tænke innovativt. Logitrans udviklede bl.a. en virtuel messe, efter at den oprindeligt planlagte i Tyskland blev aflyst. Alle de gæster og relationer, der skulle have besøgt Logitrans på messen, blev inviteret til at deltage i den virtuelle messe.

Samtidig har Logitrans afprøvet nye salgsværktøjer og gjort større brug af online møder. Med den virtuelle tilstedeværelse har Logitrans nået ud til flere eksisterende og potentielle kunder, end det før har været muligt.

Læs mere om Logitrans.

View more

UbiqiSense - Ejerleder Palle Dinesen

Den danske techvirksomhed UbiqiSense har udviklet smart occupancy sensorer, som kan detektere personer. Sensorerne bruges af virksomheder, som ønsker at spare energi, optimere pladsen på kontorer og i mødelokaler og forbedre arbejdsgange og produktivitet. Som følge af COVID-19 måtte den danske virksomhed, med ejerleder Palle Dinesen i front, tænke ud af boksen for at sikre forretning og arbejdspladser. Det førte til en modificering af deres algoritmer, så de nu kan hjælpe folk til at overholde myndighedernes retningslinjer i forbindelse med COVID-19 og dermed gøre en essentiel forskel for samfund og borgere. Teknologien er videreudviklet så den kan implementeres på alle IP-kameraer og give et overblik over, hvor og hvor mange mennesker der er samlet i fx storcentre, og om afstanden mellem dem er hensigtsmæssig - uden at softwaren genkender personer og ansigter.

Læs mere om UbiqiSense.

View more

Seluxit - Ejerleder Daniel Lux

COVID-19-krisen har fået IT-virksomheden Seluxit fra Aalborg og manden bag, Daniel Lux til, at tænke anderledes og innovativt. Til dagligt er visionen at skabe intelligente huse via Internet of Things, og virksomheden har allerede en række produkter i markedet som fx elmålere, der giver værdi i form af el-besparelser, plæneklippere, der slår dit græsset for dig, og brændeovne, der kan styres og temperaturregulere ved hjælp af en app. I foråret har Seluxit indgået et samarbejde om levering af en IoT løsning til et italiensk projekt kaldet CURA Pods, der laver shipping containere om til intensivafdelinger - nærmest en slags nødhospitaler. Bl.a. måles der på elektricitetsforbrug, det kan vise, hvis der fx er et apparat, der er gået i stykker. Eller på CO2 niveau, for at vurdere, om der er dårligt indeklima - en væsentlig faktor i forbindelse med COVID-19. Løsningen har potentiale for at spare sundhedsmedarbejdere tid brugt på manuelt arbejde, og er med til at hjælpe personalet, så de kan fokusere på de relevante og vigtige opgaver, som at hjælpe patienterne.

Læs mere på Seluxit.

View more

Corti - CEO og medstifter Andreas Cleve

Corti er en beslutningsstøtteplatform drevet af kunstig intelligens (AI), som hjælper sundhedspersonalet med at diagnosticere patienter via data fra flere tusinder timers lydoptagelser, der indeholder et bredt udsnit af forskellige symptomer og situationer, som sundhedspersonale møder hos patienter. Under den medicinske samtale mellem læge og patient sammenligner Corti lydinformation fra tidligere interviews, som den lægefaglige på baggrund heraf kan bruge til at stille en diagnose. Ved at oversætte menneskeligt sprog ved hjælp af teknologi kan Corti identificere essentielle mønstre i live-interviews og advare sundhedspersonalet om kritiske sygdomme hos patienten. På den måde reduceres diagnosticeringsfejl, og patienterne får en mere korrekt og hurtigere behandling.

Også i forbindelse med COVID-19 har Cortis teknologi og software hjulpet sundhedsfagligt personale med at opdage, om der er en høj risiko for COVID-19 hos den pågældende patient. AI-platformen benytter allerede viden om COVID-19 fra mere end 100.000 medicinske interviews i tekst-, video- og lydformater indsamlet som led i Cortis samarbejde med MedicOne på Harbourview Medical Center i Seattle, som blev iværksat i begyndelsen af pandemien. Corti bruger nu disse erfaringer til at give sundhedsvæsenet de bedst mulige indsigter og løsninger.

Læs mere om Corti.

View more

Jydsk Emblem Fabrik - Ejerleder Stig Hellstern

Jydsk Emblem Fabrik, der er etableret i 1886 og holder til i Malling, syd for Aarhus, fremstiller emblemer, sportspræmier, navneskilte, uniformstilbehør samt reklame og merchandise artikler. Ejerlederne er Stig Hellstern, der repræsenterer fjerde generation i virksomheden samt hans hustru, Hanne Hørup. Da COVID-19 brød ud rakte den danske regering ud til Jydsk Emblem Fabrik og bad virksomheden om hjælp i kampen mod pandemien. Virksomheden oplever nu et stort antal henvendelser fra flere danske institutioner, som forespørger på værnemidler, der nu er en del af produktsortimentet i form af et nøje udvalg af bl.a. mundbind, ansigtsvisir, håndsprit, spritdispensere og standere til samme samt handsker, der alle lever op til de europæiske direktiver om medicinske og/eller kosmetiske varer.

Læs mere om Jydsk Emblem Fabrik.

View more

Kontakt os

Ulrik Ræbild

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3288

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Sara Filtenborg

Manager, PwC Denmark

Tlf: 3945 3150

Følg PwC