Årets Ejerleder 2023

Tilmeld dig kåringer landet over.

Vær med, når vi for 20. år i træk hylder Danmarks dygtigste ejerledere.

Vi hylder de ejerledere, der går forrest og gør en forskel. Dem, hvis ideer og skaberkraft bidrager til samfundet og til en mere bæredygtig fremtid.

Glæd dig til vores festlige kåringer over hele landet fyldt med inspiration, videndeling og underholdning til 20 års jubilæet for Årets Ejerleder.

Playback of this video is not currently available

0:31

Årets Tema: Ejerledernes grønne transformation

De danske ejerledere spiller sammen med det øvrige erhvervsliv og samfundet en afgørende rolle i at bidrage til en mere bæredygtig fremtid gennem investering i grøn teknologi, affaldsreduktion og mindre CO2-udledning. En grøn transformationsrejse kræver mod, vilje, investeringer og lederskab. PwC og vores samarbejdspartnere hylder de succesfulde ejerledere, der formår at gentænke og fremtidssikre deres virksomhed i forhold til miljø og klima.

Sådan finder vi Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC flere end 9.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra flere end 125 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.

En lokal jury, bestående af bl.a. regionsvinderen 2022, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder.

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder. Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.

En ejerleder nomineres i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:
 • A/S – ApS – P/S
 • Minimum 10 ansatte
 • Eksisteret i minimum 5 år
 • Positiv egenkapital i seneste regnskab
 • Positivt resultat i seneste regnskab
 • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode eller en vækst i dækningsbidrag på min. 15% i seneste regnskabsperiode.
 • Excl. børsnoterede selskaber og deres datterselskaber
 • Excl. datterselskaber af udenlandske virksomheder
 • Excl. selskaber på Børsens Top 100 eller deres datterselskaber
 • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift
 • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20 %)

 

Kontakt os

Ulrik Ræbild

Partner, København, PwC Denmark

3945 3288

E-mail

Nikoline Staal Asbjerg

Senior Event Associate, København, PwC Denmark

3945 9637

E-mail

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, Hellerup, PwC Denmark

3945 9563

E-mail

Følg PwC