M&A Consulting Services

Vi tilbyder M&A rådgivning på tværs af alle industrier, fra due diligence, over day 1 readiness, til carve-out og integration, inden for områderne it, HR og GDPR – vi kan også hjælpe med opbygning af finansrapportering i forbindelse med carve-out og integration.

Hvordan stiller du din virksomhed bedst muligt i fremtiden?

Et opkøb eller et frasalg er en definerende begivenhed i en virksomhed. En transaktion indeholder en vision om at kunne mere sammen, eller at stå stærkere hver for sig. Det kan også være en forudsætning for at virksomheden kan overleve.

Derfor er det afgørende, at en transaktion er gennemarbejdet. Det kræver erfaring, velprøvede metoder og at undgå at bruge tid og penge på uvæsentlige forhold. Vi kan hjælpe med alt fra strategi til PMI og TSA exit.

Vi ser i stigende grad en erkendelse af, at teknologi spiller en større rolle i værdiskabelsen ved en transaktion. Med øget digitalisering er det ikke en overraskelse, men alligevel bliver det nedprioriteret i forbindelse med due diligence. Det kan føre til den forkerte købs- eller salgspris, og til negative overraskelser på integrationsbudgettet og evnen til at realisere de forventede gevinster ved handlen.

Kulturen kan også have stor betydning for gevinstrealisering. Hvis der er store forskelle, så stiller det større krav til ledelseskommunikation og -stil, for at modvirke misforståelser, forsinkelser og tab af medarbejdere.

Det er erfaringer som disse, der sætter os i stand til at yde præcis og relevant rådgivning gennem de forskellige faser i Deal Cycle, med due diligence til integrationsplanlægning, eller som gennemgående rådgiver og tovholder på tværs af transaktionens faser og funktionelle spor.

Uvildig rådgivning
Udelukkende fokus på jeres behov og interesser

Over 50 transaktioner om året
Vi hjælper på tværs af alle brancher og industrier

Globalt netværk
Internationalt netværk med lokal indsigt og ekspertise

PwC's M&A-rådgivningsydelser

Vi kan samle et lokalt PwC-team, ligegyldigt hvor i Danmark, I har brug for vores assistance – et team, som kombinerer vores store sektorekspertise med lokal viden og tilstedeværelse. Ved enhver transaktion er vi i stand til at trække på en bred vifte af ydelser, herunder finansiel due diligence, skatte-, regnskabsmæssig, samt strategisk og operationel rådgivning.

Vi rådgiver om alle aspekter af køb og salg af virksomheder og assisterer vores igennem hele transaktionsprocessen. Vores ydelser inkluderer:

  • Rådgivning og assistance i forbindelse med transaktionsplanlægning og forberedelse

  • Assistance i forbindelse med forberedelse og gennemførelse af due diligence

  • Assistance i forbindelse med forhandling af aftalegrundlag.

  • Rådgivning om eksekveringsstrategi, herunder analyse af exit-muligheder, identifikation af potentielle købere/investorer eller opkøbsmuligheder

  • Udarbejdelse af salgsmateriale og andet præsentationsmateriale

  • Grundlag for værdiansættelse 

  • Håndtering af dialog med potentielle købere/investorer eller opkøbsmuligheder

  • Processtyring, herunder koordinering med øvrige rådgivere

Sådan kan vi hjælpe

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Læs mere

< Back

< Back
[+] Read More

Hvorfor vælge PwC?

Vi forstår transktionslogikken

Vores M&A-team hos PwC, som er sammensat af erfarne konsulenter, har dyb forståelse for motiverne bag en transaktioner. Med vores involvering i over 50 transaktioner årligt, opnår vi en effektivitet og et overblik, der ikke alene inspirerer vores kunder, men kontinuerligt skærper vores evne til at identificere både muligheder og risici.

Branchekendskab og erfaring

Vores eksperter repræsenterer en bred viden om de fleste brancher, især Financial Services, Manufacturing, TMT og Life Science. Med PwC’s størrelse og internationale netværk er vi i stand til at hjælpe vores kunder – også indenfor højt specialiserede områder i den enkelte branche. Vores samlede erfaring er baseret på lokale og internationale transaktioner for både danske og udenlandske kunder.

Strategisk succes via integration

Vi er en integreret del af et omfattende konsulenthus, hvilket giver os den unikke evne til at udvikle effektive carve-out- og integrationsplaner, lede projekter og supplere med de nødvendige ressourcer efter behov – hvor vi sammen sikrer, at I opnår jeres mål.

Sådan har vi hjulpet andre

Industriel produktion af grøn teknologi
Som led i optimering af produktionen, overvejede vores kunde at frasælge et forretningsområde til en af sine underleverandører. PwC gennemførte IT Due Diligence som ledte frem mod den endelige købsbeslutning, og dannede grundlaget for den videre udskillelses og integrationsproces.

Kapitalfonds opkøb af IT virksomhed
Da en engelsk kapitalfond undersøgte mulighederne for at øge sit engagement i Norden, valgte de PwC som rådgiver indenfor en række områder, herunder teknologi og IT. Vi gennemførte en omfattende Due Diligence på en IT virksomhed, både det administrative IT og hele produktionsanlægget. 

Industriel producent
Vores kunde var blevet pålagt at frasælge et forretningsområde som konsekvens af et andet opkøb. Vi hjalp med at fastlægge separationen (carve-out), metode, budgetter, tidsplan m.v. så myndighedskravene kunne overholdes og salgsprisen optimeres.

Eldistribution
I forbindelse med fusionen af to store eldistributionsselskaber, gennemførte vi IT og teknologisk due diligence der dannede grundlag for prisfastsættelsen. Efter handlen bistod vi parterne med en fusionsplan, herunder gruppering af systemerne, minimering af risici for driftsforstyrrelser, test- og verifikation af systemerne, m.v.

Vi kan samle et lokalt PwC-team, ligegyldigt hvor i Danmark, I har brug for vores assistance – et team, som kombinerer vores store sektorekspertise med lokal viden og tilstedeværelse.

Contact us

Christian Bastholm Jensen

Christian Bastholm Jensen

Partner, Digital Transformation, Technology & Security, PwC Denmark

Tel: 3093 6533

Torben Leth

Torben Leth

Partner, Head of Digital Transformation, PwC Denmark

Tel: 5183 7958

Mogens Jallberg

Mogens Jallberg

Senior Manager, PwC Denmark

Tel: 3068 6992

Følg PwC

Felter, markeret med stjerne, skal udfyldes.(*)

Ved at indsende denne formular giver du samtykke til, at PwC må behandle de personoplysninger, du har indtastet for at kunne håndtere din henvendelse. Læs mere om dine rettigheder, samt hvordan du kan kontakte PwC og/eller klage i PwC’s privatlivspolitik.

Hide