Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Der kommer afgift på peanut butter

07/08/17

Ændring af praksis

Peanut butter har indtil nu været positivt nævnt i SKATs Juridiske Vejledning som et produkt, der er fritaget for chokolade- og sukkervareafgift, mens masser, der helt eller delvist består af mandler, nødder eller andre kerner af enhver art, er omfattet af det afgiftspligtige område i den danske chokolade- og sukkervareafgiftslov.

SKAT ændrer nu praksis således, at peanut butter ikke længere vil fremgå som et afgiftsfrit produkt efter chokolade- og sukkervareafgiftsloven.

Det betyder, at peanut butter, som ikke kan betegnes peanutpasta/jordnøddepasta – det vil sige, med indhold af mandler, råstofafgiftspligtige nødder eller andre råstofafgiftspligtige kerner af enhver art – fremadrettet er omfattet af det afgiftspligtige område i chokolade- og sukkervareafgiftsloven. Styresignalet har virkning fra 1. september 2017, hvorfor vi må antage, at det først er fra dette tidspunkt, at der skal afregnes afgift af peanut butter, der importeres til eller fremstilles i Danmark.

Jordnøddesmør med indhold af jordnøddepasta vil fortsat være en afgiftsfri vare ifølge SKAT, da jordnøddepasta ikke er en råstofafgiftspligtig vare.

Kontakt afgiftsgruppen

Joan og Maria fra PwC’s afgiftsgruppe står klar til at hjælpe dig og din virksomhed, hvis du har spørgsmål til din virksomheds behandling af afgifter på peanut butter eller lignende masser. Så tag endelig kontakt til os.

Kontakt os

Joan Faurskov Cordtz

Partner, leder af afgifter og told, PwC Denmark

Tlf: 5135 7562

Maria Füchsel

Senior Manager, indirekte skatter, PwC Denmark

Tlf: 3945 3149

Følg PwC