Venter du en ekstraregning fra Skattestyrelsen på dine energiafgifter?

30/10/18

Et øget fokus fra Skattestyrelsen på virksomheders beregning af godtgørelse af energiafgifter betyder, at flere virksomheder oplever at få en regning for 10 års godtgørelse af energiafgifter.

Godtgørelsen af energiafgifter kan for mange virksomheder blive til en stor gevinst, men beregnes godtgørelsen forkert, kan virksomheden i stedet risikere at skulle betale penge tilbage til Skattestyrelsen samt betale en klækkelig bøde.

3 år eller 10 år

Har virksomheden fået godtgjort afgifter forkert, skal virksomheden regulere virksomhedens godtgørelse af energiafgifter 3 år tilbage. Ved kontrol fra Skattestyrelsen, kan Skattestyrelsen efterregulere 10 år, hvis man finder, at virksomheden har handlet groft uagtsomhed ved forkert beregning af godtgørelse af energi-afgifter. Hertil kommer en bøde på op til 50 %.

I praksis ses det, at Skattestyrelsen i stigende omfang vurderer, at virksomheder har handlet groft uagtsomt, og dette kommer ofte bag på virksomheden.

Kontakt afgiftsgruppen

Hos PwC har vi god erfaring med at hjælpe virksomheder med at optimere deres godtgørelse af energiafgifter samt hjælpe med de udfordringer, der måtte opstå i den forbindelse.

Kontakt afgiftsgruppen i PwC, hvis du er i tvivl om din virksomhed beregner korrekt godtgørelse af energiafgift. Der kan være penge at spare.

Kontakt os

Joan Faurskov Cordtz
Partner, indirekte skatter, PwC Denmark
Tlf: 3945 9463
E-mail

Maria Raabye Füchsel
Manager, indirekte skatter, PwC Denmark
Tlf: 3945 3149
E-mail

Anne Neerup Jensen
Manager, indirekte skatter, PwC Denmark
Tlf: 8932 0006
E-mail

Christian Kjær Kristensen
Associate, indirekte skatter, PwC Denmark
Tlf: 3945 9727
E-mail

Følg PwC