Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Nyt samarbejde skal hjælpe unge godt på vej med økonomien

07/05/19

Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet, og tidlige gældsproblemer kan få konsekvenser langt ind i voksenlivet. Derfor sponsorerer PwC nu et nyt samarbejde med Skoleglæde.nu, som skal gøre folkeskoleelever på op til 40 skoler i hele Danmark mere økonomisk bevidste samt styrke deres personlige lederskab, så de tør træffe de valg, der er bedst for dem.

Nye tal fra RKI viser, at ca. 47.000 unge i alderen 18-30 år er registreret med mindst én anmærkning i RKI. Samtidig viser en undersøgelse fra 2018 fra Tænk og Trygfonden fx, at hver 9. ung slås med økonomien, og at ca. 140.000 unge har tilbagevendende betalingsproblemer i hverdagen, hvilket i sidste ende kan have konsekvenser i forhold til mulighederne for, om man kan uddanne sig, stifte familie, købe bolig, osv.

Læs mere i pressemeddelelsen

Et nyt samarbejde mellem PwC og Skoleglæde.nu skal gennem projektet “Ung privatøkonomi”, som PwC er medudvikler og sponsor for, forebygge dette ved allerede i Folkeskolen at klæde elever på - både med en økonomisk forståelse og med personligt lederskab. Projektet vil favne op til 40 skoler i hele Danmark, hvor op til 750 elever i udskolingen årligt over fire år får løftet deres kompetencer:

“I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger. I dette landsdækkende projekt bidrager vi med vores særlige kompetencer og viden for at være med til at løfte en vigtig samfundsmæssig opgave; at klæde børn og unge bedre på til at kunne handle økonomisk ansvarligt. Hvis vi blot kan hjælpe én ung til et bedre liv, så er det indsatsen værd, men vi vil selvfølgelig gerne hjælpe alle de unge, der bliver en del af forløbet,”

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC.

Fokus på evaluering og effekt

I projektet er der fokus på effekten, og evaluering er tænkt ind fra starten. Mogens Nørgaard Mogensen forklarer: “Evaluering er en vigtig del af projektet. Det er vigtigt for os, at eleverne fremadrettet ikke er blandt de unge, der kommer økonomisk galt afsted pga. uovervejede økonomiske beslutninger, manglende viden om kviklån m.m. Det vil vi følge op på og måle projektet i forhold til.”

Samarbejdet og sponsoratet består bl.a. af et undervisningsforløb, afholdelse af event, evaluering mv., ligesom PwC’s medarbejdere er direkte involveret i projektet og bidrager med deres kompetencer indenfor bl.a. opsparing, lån, statistik, budget m.v. Afslutningsvist mødes eleverne til en samlet event hos PwC for at gennemføre et spil, hvor eleverne får mulighed for at prøve kræfter med det, de har lært gennem forløbet, og som kan bruges direkte og understøttende for elevernes læringsplaner. Mogens Nørgaard Mogensen fortæller, hvorfor projektet er vigtigt:

“PwC er en virksomhed, der består af mennesker, og vi ønsker at udvikle mennesker, herunder børn og unge. Med den rette støtte og udvikling tror vi på, at alle kan realisere sit potentiale, og alle fortjener gode rammer omkring sig. Børn og unge er vores fælles fremtid, og vi vil gerne være med til at hjælpe endnu flere godt på vej.”

Samme mål har man hos Skoleglæde.nu, hvor grundlægger Henrik Leth ser frem til det nye projekt: “Projektet støtter godt op om vores mission om at skabe mere skoleglæde for både elever og lærere, og vi vil med projektet gøre det let og sjovt for lærere og pædagogisk personale at skabe den bedste ramme for god undervisning,” siger han.

I Ringsted glæder man sig til at komme i gang

Undervisningsforløbet følger elevernes læringsplaner og har bl.a. til formål at være en anderledes og sjovere måde at lære på. Den første skole, som bliver en del af forløbet, er Byskovskolen i Ringsted. Her glæder lærer Pia Møllnitz sig til projektet:

“Vi ser frem til at være en del af dette åbne skoleprojekt med PwC. Vi får som skole en mulighed for at vise, hvad alt den træning i procentregning kan bruges til i den sidste ende, og samtidig får vi koblet en viden på om, hvordan deres egen økonomi hænger sammen med vores samfund. Hvilket i den sidste ende gør dem stærkere til at tage beslutninger for dem selv, og læringen bliver langt mere relevant for dem.”

Pia Møllnitz

Om Skoleglæde.nu

Skoleglæde hjælper skoler og eleverne med at styrke læringen gennem udvikling af deres personlige og sociale kompetencer. Skoleglæde.nu har specialiseret sig i at skræddersy forløb, der styrker den mentale sundhed, trivsel og livsduelighed.

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Pernille Stokholm Bøg

Partner, Marketing, Communications & Corporate Sustainability, PwC Denmark

Tlf: 3945 3579

Følg PwC