Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Stor stigning i anmeldelser om sikkerhedsbrud

13/02/20

Datatilsynet ser 30 % stigning i anmeldelser om sikkerhedsbrud for 4. Kvartal 2019.

I perioden 1. oktober til 31. december 2019 modtog Datatilsynet 2.328 anmeldelser om persondatasikkerhedsbrud, hvilket er en stigning på cirka 30 % sammenlignet med tidligere kvartaler i 2019.

Den seneste opgørelse fra Datatilsynet viser, at mange anmeldelser fortsat sker på områder, der har kundekontakt med de registrerede. 70% af anmeldelserne omhandler forhold, hvor oplysninger om en eller få registrerede er sendt på en sikker måde, men til en forkert modtager – oftest ved en menneskelig fejl. Andre anmeldelser omhandler uautoriserede adgangsforsøg, manglende tilgængelighed grundet cryptolockers/ransomware og manglende anonymisering. 

Datatilsynet indskærper i opgørelsen vigtigheden af kryptering af fysiske enheder, så ingen uvedkommende kan læse de pågældende oplysninger, hvis enheden mistes. Det indskærpes samtidigt, at der ved sikkerhedsbrud skal tages stilling til, om der skal ske underretning til den registrerede eller ej. Denne beslutning skal foretages på baggrund af en konkret vurdering, og det skal kunne dokumenteres, at den dataansvarlige har vurderet risikoen for den registreredes rettigheder. Der stilles således omfattende krav til både vurderingen og dokumentationen heraf.

Hos PwC står vi klar til at hjælpe dig, hvis der er spørgsmål til betydningen af ovenstående for din virksomhed.

Kontakt os

Tobias Søttrup

Director, Financial Services Risk & Compliance, PwC Denmark

Tlf: 3945 3520

Helle Dreyer

Partner, Non-Financial Risk Management & Compliance, PwC Denmark

Tlf: 6155 5181

Følg PwC