Hjælpepakken på momsområdet udvides til nu også at omfatte de mindre virksomheder

16/03/20

Nedenstående initiativer er nu vedtaget af Folketinget den 17. marts 2020.

Regeringen har den 16. marts 2020 offentliggjort følgende:

loading-player

Playback of this video is not currently available

I sidste uge fremsatte Skatteministeren forslag om at forlænge angivelses- og betalingsfristen for momsen for store virksomheder, dvs. virksomheder, der afregner moms månedsvist. Hjælpen udvides nu til også at omfatte de kvartals- og halvårsafregnende virksomheder.

Kvartalsafregnende virksomheder

Disse virksomheder får lov – men ikke pligt – til at samle momstilsvaret for januar og april kvartaler 2020 og angive og betale momsen senest den 1. september 2020. Reelt betyder dette, at virksomheden får 3 måneders yderligere frist til at betale momsen for januar kvartal.

Hvis momstilsvaret for januar kvartal er negativt behøver virksomheden ikke vente med at indsende momsangivelsen for perioden. Den må gerne indsendes så snart vi når den 1. april og skal behandles af Skattestyrelsen efter de normale regler for negative momstilsvar.

Halvårsafregnende virksomheder

Disse virksomheder får lov – men ikke pligt – til at samle momstilsvaret for hele 2020 og angive og betale momsen senest den 1. marts 2021. Reelt betyder dette, at virksomheden får 6 måneders yderligere frist til at betale momsen for 1. halvår af 2020.

Hvis momstilsvaret for 1. halvår af 2020 er negativt behøver virksomheden ikke vente med at indsende momsangivelsen perioden. Den må gerne indsendes så snart vi når den 1. juli og skal behandles af Skattestyrelsen efter de normale regler for negative momstilsvar.

Kontakt os

Claus  Boldt

Claus Boldt

Partner, leder af ITX, PwC Denmark

Tlf: 3945 9008

Følg PwC