Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Årets Erhvervsprofil 2021: Lars Fruergaard Jørgensen

En administrerende direktør med finansielle resultater og samfundsmæssig impact

PwC har sammen med en professionel jury udnævnt Lars Fruergaard Jørgensen, CEO for Novo Nordisk, som Årets Erhvervsprofil 2021. Lars Fruergaard Jørgensen har leveret værdi og resultater til Novo Nordisk i 30 år, og gennem de seneste fem år som administrerende direktør, hvor han har løftet virksomheden op på det stærkeste finansielle niveau nogensinde.

Lars Fruergaard Jørgensen har leveret værdi og resultater til Novo Nordisk i 30 år, men gennem de seneste fire år som administrerende direktør, har han løftet virksomheden op på det stærkeste finansielle niveau nogensinde. Omsætningen og årets resultat har aldrig været højere, mens 2020 bød på den højeste vækst siden 2015, og Novo Nordisks nettoresultat steg med 12 % i de første ni måneder af 2021. Lars Fruergaard Jørgensen er en reflekterende leder og gør en dyd ud af at være i øjenhøjde med sin organisation. Han har en teambaseret tilgang til ledelse, der handler om at opnå og opretholde en bæredygtig ledelseskultur, som er centreret om tillid, ansvar og om at lære andre at lede og på den måde undgå et ”one-man-show”. Lars Fruergaard Jørgensen bliver beskrevet som nærværende, empatisk, ærlig og en people-person.

Playback of this video is not currently available

1:30

Mød Årets Erhvervsprofil 2021

Lars Fruergaard Jørgensen, President and CEO, Novo Nordisk

Lars Fruergaard Jørgensen er en reflekterende leder og gør en dyd ud af at være i øjenhøjde med sin organisation. Han har en teambaseret tilgang til ledelse, der handler om at opnå og opretholde en bæredygtig ledelseskultur, som er centreret om tillid, ansvar og om at lære andre at lede og på den måde undgå et ”one-man-show”

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC

Lars Fruergaard Jørgensen er en synlig CEO, der viser gennem proaktive debatindlæg, kronikker og medvirken i artikler, hvem han er, og hvad han står for. Derudover var han vinder af CEO Superbrand 2019, som er en yderligere understregning af, hvilken stor branding og kommunkativ betydning, han har for Novo Nordisk. Særligt i de forgangne måneder har Lars Fruergaard Jørgensen og Novo Nordisk gjort en markant samfundsmæssig forskel både inden og udenfor Danmarks grænser og ydet hjælp til den danske sundhedssektor ved at stille medarbejdere til rådighed, opbygge laboratorier, skaffet masker, udviklet en ny COVID-19-testmetode og produceret over 500.000 liter håndsprit til kritiske funktioner i samfundet. Derudover tilbyder Novo Nordisk amerikanske borgere med tabte sundhedsforsikringer gratis insulinmedicin i 3 måneder. På bæredygtighedsagendaen er Lars Fruergaard Jørgensen ambitiøs og nåede i 2020 målet om 100 % vedvarende energi til insulinproduktionen, mens alle Novo Nordisk leverandører skal være Co2-neutrale inden 2030.

Playback of this video is not currently available

1:09:02

Webcast: Årets Erhvervsprofil 2021

Om prisen

PwC uddeler i samarbejde med en professionel jury prisen ‘Årets Erhvervsprofil’. Prisen kan gå til en person, en samlet direktion eller bestyrelse, som bl.a.: har gjort en tydelig positiv forskel for dansk erhvervsliv - samfundet/offentligheden; går foran i forhold til væsentlige områder som fx diversitet, bæredygtighed og digitalisering og viser handlekraft og mod - og er en rollemodel; har markeret sig i den offentlige debat for året på relevante erhvervsemner og er en god kommunikator; har skabt synlige resultater for sine(e) virksomhed(er) - ledelse og/eller værdiskabelse; er i stand til at samle folk om et formål/en opgave og komme i mål med fokus på samarbejde, interessenthåndtering, diplomatiske evner.

Juryens medlemmer

  • Henrik Poulsen, Bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk, ISS og Ørsted og seniorrådgiver for A.P. Møller Holding
  • Nina Smith, Bestyrelsesformand i Forenet Kredit
  • Lars Rebien Sørensen, Bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden
  • Anne Broeng, Bestyrelsesformand i Velliv og bestyrelsesmedlem i Velux, NNIT m.fl.
  • Jeppe Christiansen, CEO i Maj Invest og næstformand for bestyrelsen i Novo Nordisk
  • Birgitte Nielsen, Bestyrelsesmedlem i Coloplast, Matas A/S, De Forenede Ejendomsselskaber A/S m.m.
  • Jørgen Jensen, Bestyrelsesformand i Ambu og Velux, næstformand i VKR og Micro Matic
  • Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC.

Kontakt os

Mogens Nørgaard Mogensen

Mogens Nørgaard Mogensen

Senior Partner og adm. direktør, Statsaut. revisor, PwC Denmark

Pernille Stokholm Bøg

Pernille Stokholm Bøg

Partner, Marketing, Communications & Corporate Sustainability, PwC Denmark

Tlf: 3945 3579

Følg PwC