Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Ung privatøkonomi - PwC hjælper unge godt på vej

Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet. Derfor klæder PwC gennem undervisningsforløbet Ung privatøkonomi folkeskoleelever i 7. og 8. klasse på med økonomisk forståelse og personligt lederskab. Forløbet stilles til rådighed for folkeskoler landet over, og med projektet støtter vi op om FN's verdensmål nr. 4 om kvalitetsuddannelse.

Det er en samfundsmæssig opgave at opbygge unges økonomiforståelse

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger. Vi ønsker med vores kompetencer at gøre en forskel i samfundet - herunder hjælpe børn og unge med en bedre forståelse for økonomi. Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet, og tidlige gældsproblemer kan få konsekvenser langt ind i voksenlivet.

I PwC ser vi det som en samfundsmæssig opgave at forebygge dette, og vi bidrager derfor gennem projekt Ung privatøkonomi med vores viden og kompetencer til at løfte denne opgave. Med projektet støtter vi op om FN's verdensmål nummer 4 om at sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring. I Danmark har alle børn heldigvis adgang til gratis undervisning, og med projekt Ung privatøkonomi vil vi bidrage til, at folkeskoleelever også tilegner sig værktøjer, der gør dem til ansvarsbevidste beslutningstagere på den lange bane. Både når det kommer til økonomi og til at tage styring i deres eget liv.

PwC er en virksomhed, der består af mennesker, og vi ønsker at udvikle mennesker, herunder børn og unge. Med den rette støtte og udvikling tror vi på, at alle kan realisere sit potentiale, og alle fortjener gode rammer omkring sig. Børn og unge er vores fælles fremtid, og vi vil gerne være med til at hjælpe endnu flere godt på vej.

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC

Om projekt Ung privatøkonomi

Projekt Ung privatøkonomi består af en en-dags-bootcamp, et tre ugers undervisningsforløb og en afsluttende kick-out, hvor elever gennem et specialudviklet spil får mulighed for at prøve kræfter med det, de har lært. Projektet skal helt konkret give folkeskoleelever i udskolingen viden om emner og færdigheder inden for budget, statistik, procentregning, opsparing, lån og personligt lederskab. Projektet har indtil videre kørt i Ringsted, og målet er at få forløbet aktiveret på folkeskoler i hele landet. 

PwC har valgt Skoleglæde.nu til at assistere med udarbejdelse af undervisningsmaterialer og afvikling af undervisningsforløbet sammen med lærerne. PwC stiller materialet frit til rådighed for folkeskoler landet over, da vi ønsker at gøre en forskel for så mange som muligt.

Byskovskolen i Ringsted oplevede en sjov tilgang til matematik 

I juni 2019 mødtes 7. klasserne fra Byskovskolen i Ringsted hos PwC i Ringsted for at teste deres viden om økonomi og personligt lederskab. De unge spillede det specialudviklet spil “Ung privatøkonomi-spillet” som afslutning på et længere undervisningsforløb. For eleverne har projektet været en sjov og lærerig tilgang til matematik, motivation og personligt lederskab, og de fremhæver bl.a. den nye tilgang til læring, som projekt ‘Ung privatøkonomi’ har budt på.

”Vi har lavet flere forskellige ting - først har vi bevæget os i 5 minutter, lavet lidt matematikopgaver, og så har vi bevæget os igen. Og vi har brugt nogle andre programmer, fx Excel, på nye måder. Det er også et spændende materiale med et andet layout end vores normale matematikbog. Det gør det mere spændende, og man bliver sådan mere nysgerrig,” fortæller Emilie fra 7. klasse på Byskovskolen.

Og eleverne kan sagtens forstå, hvorfor det er et vigtigt emne at lære mere om:

”Jeg synes, det er et rigtig godt emne at lære om, fordi der er mange unge, der ikke kan administrere deres penge. Opgaverne får os til at tænke over, hvordan vi bruger vores penge, hvad vi bruger dem på, og om der er nogle ting, der er vigtigere for os at bruge penge på, end andre,” siger Rasmus fra 7. klasse på Byskovskolen.

Læs mere

Brug materialet på din skole

Ung privatøkonomi består af et kompendie, der bl.a. indeholder en masse sjove, reflekterende og lærerige øvelser samt film, som tilgås via kompendiet, hvor viden om de forskellige temaer, herunder budget, statistik, procentregning, opsparing og lån, formidles.

PwC ønsker at hjælpe så mange som muligt, hvorfor vi stiller kompendiet til rådighed for skoler landet over. Hør om mulighederne for at få materialet, som er henvendt til elever i 7. og 8. Klasse - kontakt PwC nedenfor.

Kontakt os

Pernille Stokholm Bøg

Partner, Marketing, Communication, Academy & CSR, PwC Denmark

Tlf: 3945 3579

Morten Klinkby

Senior Associate, PwC Denmark

Tlf: 3945 9348

Følg PwC