Pressemeddelelser

Digitalisering i økonomiafdelingen skaber værdi i hele forretningen

Automatisering og strømligning af processer i finansfunktioner som fx Robotic Process Automation (RPA) skaber reel effektivitet og bidrager direkte til forretningens værdiskabelse, men kræver en større indsats end forventet. Det viser en global rapport fra PwC. Det er dog en tidskrævende proces og kræver en højere indsats end forventet, at implementere RPA, ligesom der er stor mangel på specialister, fastslår en dansk rapport.

Danmark taber terræn i europæisk skattekonkurrence

Ud af 32 europæiske lande ligger Danmark helt nede på en 27. plads, når det skal måles, hvor gunstig beskatningen af selskabers overskud er i de enkelte lande. Dette betyder, at Danmark taber terræn i den europæiske skattekonkurrence. Det viser den årlige undersøgelse af skattebetalingen i SMV-selskaber ”Paying Taxes 2017”, der er foretaget af PwC og World Bank Group. Undersøgelsen fastslår, at danske selskaber afleverer 19 % af deres overskud til staten. Dermed placerer Danmark sig blandt de europæiske lande, der beskatter selskaber hårdest.

Blot 4 ud af 10 danske virksomheder er klar til de nye regler om persondata

Den nye EU-persondataforordning træder i kraft i maj 2018. I dag mener 4 ud af 10 virksomheder, at de er klar til de nye regler, og kun halvdelen af de danske virksomheder forventer at have sikret deres persondata tilstrækkeligt, inden de nye regler træder i kraft. Det viser en ny undersøgelse fra PwC. Dermed kan en stor gruppe virksomheder risikere bødekrav på op til 4 % af deres omsætning eller 20 mio. euro.

Følg PwC