Pressemeddelelser

Kun 4 ud af 10 erhvervsledere tror, det nye erhvervsfremmesystem vil imødekomme deres behov

Det nye erhvervsfremmesystem var tiltrængt, men erhvervslivets modtagelse er blandet, og blot 4 ud af 10 erhvervslederne tror, det nye erhvervsfremmesystem vil imødekomme deres behov. Succesen står og falder med de syv tværkommunale erhvervshuses evne til at give virksomhederne skræddersyet information, sikre nem adgang og en digital tilstedeværelse. Det viser PwC’s nye pulsmåling om erhvervsfremmesystemet.

Trekløver fra FonFisk. Hanstholm A/S vinder Tillidspris

Trekløver fra FonFisk. Hanstholm A/S vinder Tillidspris De tre ejerledere bag ferskfisk-virksomheden FonFisk. Hanstholm A/S, Carsten Beith, Jørgen Beith og Michael Overgaard, har netop vundet Årets Temapris 2018 ved Årets Ejerleder i region Vestjylland. De vinder prisen for deres fokus på tillid, som er en væsentlig årsag til høj vækst i virksomheden. De fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved regionskåringen i Vestjylland.

Årets Temaprisvinder i region Sydjylland: Familievirksomhed med tillid højt på agendaen

Anders og Torben Toft, ejerledere i familievirksomheden Alfix A/S, har netop vundet prisen som regional temaprisvinder ved Årets Ejerleder 2018 i Sydjylland. De vinder prisen for deres fokus på tillid samt et stærkt værdisæt, som hele virksomheden efterlever. Alfix A/S har ligeledes opnået flot vækst, som forventes at fortsætte via organisk vækst i fremtiden. De to ejerledere fik overrakt prisen ved en velbesøgt kåring i PwC’s lokaler i Vejle af PwC, Dansk Erhverv og Nykredit.

Digitalisering i økonomiafdelingen skaber værdi i hele forretningen

Automatisering og strømligning af processer i finansfunktioner som fx Robotic Process Automation (RPA) skaber reel effektivitet og bidrager direkte til forretningens værdiskabelse, men kræver en større indsats end forventet. Det viser en global rapport fra PwC. Det er dog en tidskrævende proces og kræver en højere indsats end forventet, at implementere RPA, ligesom der er stor mangel på specialister, fastslår en dansk rapport.

Danmark taber terræn i europæisk skattekonkurrence

Ud af 32 europæiske lande ligger Danmark helt nede på en 27. plads, når det skal måles, hvor gunstig beskatningen af selskabers overskud er i de enkelte lande. Dette betyder, at Danmark taber terræn i den europæiske skattekonkurrence. Det viser den årlige undersøgelse af skattebetalingen i SMV-selskaber ”Paying Taxes 2017”, der er foretaget af PwC og World Bank Group. Undersøgelsen fastslår, at danske selskaber afleverer 19 % af deres overskud til staten. Dermed placerer Danmark sig blandt de europæiske lande, der beskatter selskaber hårdest.

Blot 4 ud af 10 danske virksomheder er klar til de nye regler om persondata

Den nye EU-persondataforordning træder i kraft i maj 2018. I dag mener 4 ud af 10 virksomheder, at de er klar til de nye regler, og kun halvdelen af de danske virksomheder forventer at have sikret deres persondata tilstrækkeligt, inden de nye regler træder i kraft. Det viser en ny undersøgelse fra PwC. Dermed kan en stor gruppe virksomheder risikere bødekrav på op til 4 % af deres omsætning eller 20 mio. euro.

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC