Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

European Private Business Survey

PwC’s European Private Business Survey viser, at den største udfordring for de europæiske virksomheder er mangel på kvalificerede medarbejdere, der forhindrer dem i at skabe vækst.

I undersøgelsen anslår PwC, at manglen på kvalificerede medarbejdere koster erhvervslivet 414 mia. euro i tabt omsætning om året. Det svarer til det årlige BNP for Portugal og Grækenland tilsammen. I Danmark alene koster det erhvervslivet ca. 10 mia. kroner.

Fald i erhvervslivets optimisme

Undersøgelsen viser, at virksomheder i hele Europa fortsat forventer vækst i løbet af de næste 12 måneder, men at deres tro på vækst er faldet markant siden sidste år.

I 2018 forventede 65 % af de europæiske virksomheder vækst i deres omsætning, mens det er 57 % i år.

Blandt de danske virksomheder er der 52 %, der forventer vækst i deres omsætning i 2019, mod 61 % sidste år.

Flere danske virksomheder har øje for digitalisering som vækststrategi

Blandt de europæiske virksomheder svarer 65 %, at digitalisering er meget relevant for virksomhedernes langsigtede levedygtighed. Det er en kraftig stigning i forhold sidste år, hvor kun 31 % af de europæiske virksomheder svarede det samme.

I Danmark ligger tallet endnu højere og er fordoblet i forhold til sidste år: 78 % svarer, at digitalisering er meget relevant for virksomhedens fremtid mod 39 % sidste år.

Investeringer i digitalisering

De danske virksomheder bruger en større andel af deres samlede investeringer på digitalisering (50 % bruger over 5 % af deres investeringer på digitalisering) sammenlignet med de øvrige europæiske lande (21 % bruger over 5 % af deres investeringer på digitalisering).

Samtidig ser de danske virksomheder i langt højere grad kapitalfonde som en mulighed ved behov for kapital til investeringer i digitalisering end resten af Europa. Hele 34 % af de danske erhvervsledere peger således på kapitalfondene som en mulighed, mens det blot er 8 % af de europæiske, der svarer det samme.

Læs mere i pressemeddelelsen

Udforsk resultaterne
 

Explore the data. Select a country to explore the findings.

Western Europe

0%

0%

0%

0%

Om undersøgelsen

PwC gennemførte fra februar til april 2019 interviews med centrale beslutningstagere fra 2.443 private virksomheder fra 31 lande (EU (28) samt Schweiz, Norge og Tyrkiet), hvis resultater danner grundlag for denne rapport). På baggrund af resultaterne af undersøgelsen blev de økonomiske tab som følge af mangel på kvalifikationer beregnet.
 
 

Kontakt os

Ulrik Ræbild

Ulrik Ræbild

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3288

Følg PwC