Global Fintech Report 2019

Fintech bryder sektorgrænser ned

Grænsefladerne mellem TMT-virksomheder (Technology, media, telecommunications) og virksomheder inden for FS (Finansielle services) brydes i disse år ned med en hidtil uset fart. Hvad skal der til, for at klare sig i en sektor med stadig mere diffuse grænser, og hvor nye teknologiske løsninger konstant skyder frem? PwCs Global Fintech Report har i år undersøgt netop dette.

Fintech tvinger i stadigt større grad den finansielle sektor og teknologivirksomheder til at tænke nyt og ud af boksen. Samarbejde på tværs af sektorer bliver mere almindeligt, og etablerede virksomheder må være ekstremt årvågne, forandringsparate og agile, hvis de skal undgå at blive overhalet indenom af nye fremadstormende konkurrenter.

Således viser PwCs årlige Fintech survey blandt 500 FS- og TMT-ledere fra hele verden, at man ofte ser til andre sektorer end sin egen, når nye medarbejdere skal rekrutteres. Eksempelvis rekrutterer 73% af FS virksomhederne aktivt medarbejdere fra teknologivirksomheder. Kampen om kompetencer på tværs af FS og TMT er ikke uden grund. Henholdsvis 94% og 95% af respondenterne svarer, at de mener, at Fintech vil være medvirkende til at skabe vækst i virksomheden inden for 2 år, hvorfor også halvdelen af respondenternes virksomheder allerede har fuldt implementeret Fintech i dag.

Der er relativt enighed mellem lederne fra TMT og FS om hvilke teknologier, der kommer til at transformere FS inden for de kommende to år. Her er Internet of Things (IOT), Artificial Intelligence (AI) og 5G højdespringerne, mens Cloud, Big data og Blockchain kommer lige efter.

Læs mere om, hvordan din virksomhed kan positionere sig i markedet, samt hvordan rapportens fire key insights kendetegner fremtidens tabere og vindere.

Kontakt os

Robert Bo Jensen

Partner, Financial Services Consulting & Technology, PwC Denmark

Tlf: 3945 9696

Patrick Lehto Dahl

Associate, PwC Denmark

Tlf: 24529363

Følg PwC