Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Digital Operations Study 2020 - Vigtigheden af en digital forsyningskæde

At være digital moden og have en digitaliseret forsyningskæde kan have stor betydning for, hvordan virksomheder kan tilpasse sig uforudsigelige hændelser og ustabile markedsforhold. Her får du et indblik i, hvordan de danske virksomheder klarer sig i forhold til digital robusthed og modenhed i forsynings- og leverandørkæden.

Knap halvdelen (48 %) af de danske virksomheder følger den digitale udvikling, hvorimod 25 % arbejder innovativt med digitaliseringsprocesser. Det viser rapporten Connected and autonomous supply chain ecosystems 2025, der bygger på svar fra over 1.600 topledere fra 33 forskellige lande om virksomhedernes digitalisering af forsyningskæden. De danske resultater ligger under niveauet for de nordiske virksomheder, som i højere grad er bedre til både at arbejde innovativt med digitale løsninger (34 %),samt at følge den digitale udvikling (55 %).

Investeringer i den digitale supply chain taler sit klare sprog, og her er det værd at bemærke, at digitalisering ikke kun har en positiv effekt på omkostningerne men i lige så høj grad på omsætningen.

PwC’s undersøgelse​ ​viser, at den digitale champion har formået at vækste toplinjen med hele 7,7​ ​% mod 3,6​ ​% hos den digitale novice, og samtidig har den digitale champion reduceret omkostningerne med 6,8​ ​% mod 3,3​ ​% hos den digitale novice​. Det er altså 2x forbedringer ​på både toplinjen og omkostningerne​, der opnås​ ved at investere i digitalisering af sin supply chain.​
 

Sådan kan du forme din virksomhed på at være rustet mod fremtidige udfordringer med forsynings- og leverandørkæden:

Skab en tværfunktionel organisation

Opret tværfunktionelle teams, communities og forsyningskæde-centre for at have specialiserede enheder, der kan løse komplekse opgaver ved at anvende kontinuerlige udviklings- og implementeringsmetoder.

View more

Investér i den digitale forsyningskæde

Organisationen skal tiltrække digitale talenter og have et fortsat fokus på videre træning for at forbedre og opgradere den digitale arbejdsstyrke og -kompetencer inden for forsyningskæden.

View more

Gør brug af teknologier

Have en stærk teknologisk rygrad, hvori avancerede analyser og IT skal integreres. Når de forskellige afdelinger teknologisk er forbundet, kan virksomheden bedre imødekomme ændringer i forsynings- og leverandørkæden.

View more

Skab digitale partnerskaber

Grundlæg nye samarbejder med partnere (leverandører) eller kunder med henblik på at få en mere innovativ arbejdsproces inden for forsyningskæden.

View more

Om undersøgelsen

I PwC’s rapport Connected and autonomous supply chain ecosystems 2025 blev der gennemført 1.601 interviews fra 33 lande fordelt på syv forskellige industrier. Heraf er 79 danske, 110 nordiske og 1.412 globale respondenter.

Skab en robust digital supply chain

​D​en digitale understøttelse​ sikrer samtidig en mere robust supply chain. Det bliver stadigt mere vigtigt at have en elastisk supply chain med øget integration af data, hvilket giver et bedre overblik over, hvordan hele værdikæden fungerer, og hvor omkostningerne er placeret. De fleste virksomheder har et ERP-system (Enterprise Ressource Planning). ERP-løsningen kan håndtere alle de kerneprocesser, der er nødvendige for at drive virksomheden, således alle processerne er integreret i ét system samlet på ét sted. Men vi ser ofte, at ERP-systemet er middelmådigt implementeret – med risiko for fejlagtigt beslutningsgrundlag og deraf afledte fejlagtige beslutninger. Ligeledes ser vi ofte, at virksomhederne ikke udnytter en lang række muligheder for yderligere automatiseringer og for at skaffe og anvende data i realtid – både fra slutkunder, egen produktion og bagudrettet fra leverandørkæden.

Få indblik i, hvilke kapabiliteter og digitale løsninger din virksomhed kan have særligt fokus på for at gøre din supply chain robust, stabil og transparent.

Se webcast om digitalisering af robuste Supply Chains

Kontakt os

Jesper Vedsø

Jesper Vedsø

Partner, PwC Denmark

Tlf: 2134 5307

Bo  Dencker

Bo Dencker

Partner, Operations Consulting, PwC Denmark

Tlf: 4075 3999

Følg PwC