Digital Operations Study 2020 - Vigtigheden af en digital forsyningskæde

At være digital moden og have en digitaliseret forsyningskæde kan have stor betydning for, hvordan virksomheder kan tilpasse sig uforudsigelige hændelser og ustabile markedsforhold. Her får du et indblik i, hvordan de danske virksomheder klarer sig i forhold til digital robusthed og modenhed i forsynings- og leverandørkæden.

Knap halvdelen (48 %) af de danske virksomheder følger den digitale udvikling, hvorimod 25 % arbejder innovativt med digitaliseringsprocesser. Det viser rapporten Connected and autonomous supply chain ecosystems 2025, der bygger på svar fra over 1.600 topledere fra 33 forskellige lande om virksomhedernes digitalisering af forsyningskæden. De danske resultater ligger under niveauet for de nordiske virksomheder, som i højere grad er bedre til både at arbejde innovativt med digitale løsninger (34 %),samt at følge den digitale udvikling (55 %).

  • Ingen danske virksomheder ligger i kategorien ‘Digital Champions’.
  • 25 % af de danske virksomheder er 'Digital Innovators'.
  • Danske virksomheder halter derfor 20 procentpoint bagud sammenlignet med øvrige globale virksomheder.
  • 27 % er ‘Digital Novice’, mens størstedelen af de danske virksomheder falder i kategorien ‘Digital Follower’.

En digitaliseret forsyningskæde kan gøre store positive forskelle - særligt i krisetider - fordi det gør virksomhederne mere agile og bedre i stand til at reagere hurtigere på uforudsete hændelser.

Sådan kan du forme din virksomhed på at være rustet mod fremtidige udfordringer med forsynings- og leverandørkæden:

Skab en tværfunktionel organisation

Opret tværfunktionelle teams, communities og forsyningskæde-centre for at have specialiserede enheder, der kan løse komplekse opgaver ved at anvende kontinuerlige udviklings- og implementeringsmetoder.

View more

Investér i den digitale forsyningskæde

Organisationen skal tiltrække digitale talenter og have et fortsat fokus på videre træning for at forbedre og opgradere den digitale arbejdsstyrke og -kompetencer inden for forsyningskæden.

View more

Gør brug af teknologier

Have en stærk teknologisk rygrad, hvori avancerede analyser og IT skal integreres. Når de forskellige afdelinger teknologisk er forbundet, kan virksomheden bedre imødekomme ændringer i forsynings- og leverandørkæden.

View more

Skab digitale partnerskaber

Grundlæg nye samarbejder med partnere (leverandører) eller kunder med henblik på at få en mere innovativ arbejdsproces inden for forsyningskæden.

View more

Om undersøgelsen

I PwC’s rapport Connected and autonomous supply chain ecosystems 2025 blev der gennemført 1.601 interviews fra 33 lande fordelt på syv forskellige industrier. Heraf er 79 danske, 110 nordiske og 1.412 globale respondenter.

Kontakt os

Jesper Vedsø

Jesper Vedsø

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 9144

Bo  Dencker

Bo Dencker

Partner, Operations Consulting, PwC Denmark

Tlf: 4075 3999

Følg PwC