Pulsmåling: Erhvervslivets syn på det amerikanske valg

Flere end 400 erhvervsledere har givet deres syn på det amerikanske valg og dets betydning for dansk erhvervsliv. Se resultaterne.

8 ud af 10 danske erhvervsledere foretrækker ifølge en ny pulsmåling Joe Biden som USA’s næste præsident. Samtidig er 3 ud 4 enige i, at præsidentvalget har stor betydning for dansk eksport.
Læs også pressemeddelsen 

8 ud af 10 danske erhvervsledere håber på Biden

82 % af de danske erhvervsledere håber på vegne af dansk erhvervsliv, at Biden vinder præsidentvalget. Hver tiende foretrækker Trump.

Valget har stor betydning for dansk eksport

74 % af de danske erhvervsledere er helt enige eller delvis enige i, at det amerikanske præsidentvalg har stor betydning for dansk eksport.

Flertal mener, at Biden vil være bedst for dansk eksport

8 ud af 10 erhvervsledere mener, at Joe Biden vil være bedst for de danske eksportmuligheder. 12 % peger på Trump.

93 % mener, at Biden vil være bedst til at nå klimamål

Et stort flertal af erhvervslederne mener, at Joe Biden vil være bedst til at sætte og nå ambitiøse klimamål for USA. 2 % peger på Donald Trump.

Om pulsmålingen

Flere end 400 danske erhvervsledere har deltaget i pulsmålingen “Det amerikanske præsidentvalgs betydning for dansk erhvervsliv”. Besvarelserne er indsamlet i perioden fra den 20. oktober til den 26. oktober 2020, og respondenterne er blevet spurgt til deres syn på det amerikanske valg samt valgets betydning for dansk erhvervsliv, herunder eksport.

Kontakt os

Pernille Stokholm Bøg

Partner, Marketing, Communications & Corporate Sustainability, PwC Denmark

Tlf: 3945 3579

Følg PwC