Virksomhedernes cybersikkerhedsstrategi skal nytænkes

Cybercrime Survey 2020

Cybercrime Survey 2020 viser, at der i år har været rekordmange phishingangreb. Heldigvis har mange virksomheder de seneste år forbedret deres cyber- og informationssikkerhed – og timingen for disse forbedringer kunne ikke have været bedre. COVID-19-pandemien har nemlig gjort det nødvendigt for mange virksomheder at lade medarbejderne arbejde fleksibelt eller hjemmefra, hvilket skaber udfordringer på grund af den øgede mængde digitale kommunikation.

Download rapport Læs leder

Højeste antal sikkerhedshændelser i fire år

Hele 6 ud af 10 danske virksomheder har angivet, at deres virksomhed har været udsat for minimum én sikkerhedshændelse, hvilket er det højeste niveau i fire år. Samtidig svarer 4 ud af 10 virksomheder, at angrebene var målrettet deres virksomhed, hvilket er på niveau med sidste år.

58%
har været udsat for mindst én sikkerhedshændelse de seneste 12 måneder.
Læs mere

Rekordmange phishingangreb i 2020

Phishingangreb er i år den hyppigst oplevede angrebstype. Hele 79 % af de virksomheder, der har oplevet et cyberangreb, vurderer, at deres virksomhed har været udsat for et phishingangreb. Det er en stigning på hele 11 %-point i forhold til sidste år, og dermed ligger antallet på det hidtil højeste niveau.

79%
af dem, der oplevet en sikkerhedshændelse i år, har været udsat for phishing.
Læs mere

COVID-19 har påvirket trusselsniveauet

Cyberkriminelle udnytter COVID-19-pandemien. Fx nævner 35 % af dem, der har været udsat phishingangreb, at angrebet i nogen eller i høj grad har været relateret til COVID-19. Her kan der fx være tale om, at cyberkriminelle har benyttet COVID-19-relaterede budskaber i selve phishingmailen.

1 ud af 3 phishingangreb har i nogen eller høj grad været relateret relateret til COVID-19.
Læs mere

Cybercrime Survey 2020 er lavet i samarbejde med:

Kontakt os

Mads Nørgaard Madsen

Mads Nørgaard Madsen

Partner, Head of Consulting, Direktør, PwC Denmark

Tlf: 2811 1592

Jørgen Sørensen

Jørgen Sørensen

Partner - Head of Data Factory, PwC Denmark

Tlf: 3945 3554

Christian Kjær

Christian Kjær

Partner, Technology & Security, PwC Denmark

Tlf: 3945 3282

Følg PwC