Global Investor Survey 2022

Sådan kan ESG-rapportering af høj kvalitet være med til at opbygge tillid hos investorer.

Der er i øjeblikket meget fokus på at øge kvaliteten af ESG-data i danske virksomheder - og med god grund.

Først og fremmest er kvaliteten af data et af hovedformålene ved det nye europæiske Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Men der er også mange andre gode grunde til at investere i bedre ESG-data, som du kan læse mere om i PwC’s globale analyse, Global Investor Survey, der bygger på svar fra 227 investorer i 43 lande.

Undersøgelsen viser, at ESG-data af høj kvalitet er med til at opbygge tillid hos investorerne - og den tillid er med til at skabe markedsværdi. Det fremgår også, at når virksomheder investerer i at forbedre kvaliteten af deres ESG-rapportering, kan det have stor betydning for virksomhedens mulighed for at tiltrække nye investeringer.

Analysen viser derudover, at det kan være svært for investorer at allokere kapital til de prioriterede ESG-områder, hvis ikke virksomhedernes ESG-rapportering gør det muligt at vurdere, om virksomheden reelt kan levere på områderne. Investorer ser også meget gerne, at virksomheder prioriterer innovation i deres ESG-arbejde, samt at virksomhederne forener ESG-arbejdet med deres forretningsstrategi.

Du kan læse flere spændende indsigter i analysen.

Erik Johnson

Director, Sustainability, PwC Denmark

2763 6253

E-mail

Susanne Stormer

Partner, Leder af ESG- og Bæredygtighedsydelser, København, PwC Denmark

2334 6283

E-mail

Følg PwC