Brancheanalyse for elektrikervirksomheder

Se videoen og download alle konkusionerne fra vores analyse af elektrikerebranchen

PwC har igen i år udarbejdet en brancheanalyse for elektrikervirksomheder, hvor vi ser nærmere på tendenser, udfordringer og muligheder hos de små- og mellemstore virksomheder i branchen. Det gør vi gennem udvalgte nøgletal og kvalitative samtaler med ejerledere i elektrikervirksomheder på tværs af Danmark. 

Analysen viser, at elektrikere og el-installatører fastholder en stabil indtjening på sagerne. Det sker på trods af den stigende inflation og de stigende materialepriser, som er udfordringer for aktørerne i branchen. Den gennemsnitlige dækningsgrad hos elektrikervirksomhederne udgør 49 %, og derudover har man i branchen fortsat en pæn overskudsgrad på 5 %.

Playback of this video is not currently available

5:02

Se vores videobrancheanalyse for elektrikervirksomheder

I videoen præsenterer vi de vigtigste økonomiske nøgletal, og vi møder også Olesen & Jensen A/S og Schrøder A/S, der giver deres syn på tendenserne i branchen.

Konklusioner og tendenser fra interviews 

Stigende materialepriser fylder stadig hos elektrikerne. Størstedelen er lykkes med at hæve priserne på erhvervsprojekter, men hos de private kunder er det udfordrende at viderefakturere prisstigningerne.

It-sikkerheden varetages i langt størstedelen af virksomhederne af deres it-leverandør med én eller flere ansvarlige internt i virksomheden.

Manglen på arbejdskraft sammen med inflationen har medført, at ejerlederen oplever eller forventer at opleve et stigende lønpres i branchen over de kommende 12 måneder.

En stor del af ejerlederene peger på mangel på arbejdskraft som den største udfordring det kommende år.

Størstedelen (76%) af ejerlederne fornemmer et øget fokus på bæredygtighed i branchen. De møder bl.a. større forventninger fra kunderne - herunder både privat- og erhvervskunder samt det offentlige.

79 % af de adspurgte konstaterer, at inflationen har haft en negativ effekt på deres virksomhed.

Udviklingen i udvalgte nøgletal

Download hele brancheanalysen for elektrikervirksomheder

Læs vores 10 gode råd til inspiration

Kontakt os

Jannick Kjersgaard

Partner, statsaut. revisor, Esbjerg, PwC Denmark

2960 6941

E-mail

Følg PwC