Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

ERP Effectiveness – vejen til succesfuld implementering

Hos PwC ved vi, at det at udskifte eller opgradere ERP-platform kan føles lidt som at betræde ukendt land. Derfor tilbyder vi en diagnosticerende Red Flag-rapport, der giver dig som CFO et krystalklart overblik over optimeringspotentialet, vurdering af jeres digitale modenhed samt prioriterede anbefalinger til det fremtidige ERP-setup.

Mulighederne er mange, når en ny Enterprise Resource Planning ERP-løsning skal overvejes. Det samme gælder faldgruberne. For passer det nuværende setup til en standard cloud-løsning? Kan I sikre den fornødne integration mellem de nuværende undersystemer? Og er I overhovedet parate til at vælge en cloud-løsning?

Læs mere om mulighederne for Den digitale CFO.

Vores undersøgelser viser, at over 70 % af alle ERP-projekter ikke lever op til den oprindelige kravspecifikation. Mens blot 25 % af ERP-projekterne leverer en forretningsmæssig værdi, der overstiger implementeringsomkostningerne. Derfor er der væsentlige fordele at høste ved at gribe processen rigtigt an.

”Alt for ofte ender ERP-implementering med at sprænge både budget og tidsplan, fordi mange simpelthen undervurderer projektet. Vi har specialiseret os i at sætte processen på skinner, så vi sammen med kunden kan navigere træfsikkert i mål. Med den helt rigtige løsning.”

Jesper Vedsø, Partner

3 faktorer til succesfuld ERP-implementering

  • Indsigt i kerneprocesser
    Udgangspunktet er en dybdegående indsigt i de forretningskritiske kerneprocesser i it funktionen – fx samspillet mellem kundeservice, produktion, lager og logistikstyring. Herunder hvordan denne end-to-end proces bør optimeres, inden den automatiseres.
  • Erfaren it-projektledelse 
    En projektleder med it-ekspertviden bør fungere som katalysator – både internt og eksternt i forhold til it-leverandøren. Projektlederen skal kunne samle forretningen, sikre fremdrift og løbende holde ledelsen informeret.
  • Teknologisk indsigt 
    Forretningsmæssig og teknologisk indsigt bør tjene som drivkraft, herunder mulighederne for brug af robot-, cloud- og blockchain-teknologi, IoT m.m., til at kvalificere og videreudvikle de to ovenstående succesfaktorer.

Med udgangspunkt i vores velafprøvede metoder til ERP Effectiveness afdækker vi dine nuværende proces- og systemmæssige udfordringer. Vi samler resultater og konkrete anbefalinger i en Red Flag-rapport, som ruster dig som CFO med et helstøbt executive summary.

Vejen til ERP Effectiveness trin for trin

  • Interviews med hovedinteressenter
  • Kvantitativ dataindsamling (spørgeskema)
  • Udarbejdelse af overblik.

Output: Komplet overblik over ERP-setup, forretningsprocesser, undersystemer og integrationsomfang.

  • Identifikation af gaps mellem det aktuelle ERP-setup, kritiske parametre og god praksis.
  • Identifikation og opstilling af tiltag til at lukke gaps.

Output: Vurdering af proces- og systemmodenhed samt de væsentligste udfordringer i forhold til god praksis.

  • Workshop med ledelsen til prioritering af observationer og tiltag.
  • Diskussion af resultater, konsekvenser og next steps.

Output: Beskrivelse af hovedresultater, prioritering af observationer og katalog over potentielle tiltag – samt forventede implementeringsomkostninger.

Kontakt os

Jesper Vedsø

Partner

Tlf: 3945 9144

Søren Blok Jensen

Partner, Consulting

Tlf: 8932 5651

Følg PwC