Få overblik over licenserne

Licensregler fra producenter kan være svære at gennemskue og kan ofte tolkes på flere måder. Med en effektiv licensstyring får du både overblik over din software og de licenser, du ejer, og du sikrer, at nye løsninger mv. altid er i overensstemmelse med licenskravene.

Få det meste ud af jeres licenser

PwC kan hjælpe med at skabe et fælles fundament for alle licenser samt rådgive om, hvilke modeller der er mest hensigtsmæssige inden for de enkelte licensområder. Vi kan bl.a. hjælpe med:

  • at designe en proces for, hvordan licensforbrug opgøres, og hvilke licenser der ejes. Det sikrer jer mod fremtidig underlicensering.
  • at udarbejde en it-løsning, der skaber overblik over forbrug og licenser. Det giver også mulighed for at rapportere på data, blandt andet i forbindelse med periodiske compliance-tjek.
  • at definere ansvar og ejerskab for de forskellige elementer af processen. Det sikrer, at indkøbte licenser er i overensstemmelse med gældende arkitekturstandarder og eksisterende aftaler.
  • at designe processen for, hvordan en licens anskaffes. På den måde får du overblik over om ledige licenser allerede ejes, samt at indkøbte licenser bliver korrekt registreret.

Resultatet 

Med en effektiv licensstyring sikrer du både, at I altid er i overensstemmelse med licenskravene samt undgår du unødvendige licensomkostninger.

Læs mere om licensstyring

Kontakt os

Få mere at vide om, hvordan licensstyring kan levere øget værdi til dig og din organisation, ved at kontakte os

Kontakt os

Torben Leth

Partner, Head of Digital Transformation, PwC Denmark

Tlf: 5183 7958

Følg PwC