Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

S/4HANA - SAP Business Integrator

Forøg værdien af din SAP-platform og opnå en succesfuld S/4HANA-rejse

Opnå det fulde potentiale på SAP-platformen

I mere end 25 år har SAP været den mest udbredte ERP-platform blandt virksomheder på tværs af brancher. Det er der mange gode grunde til. SAP har udviklet en særdeles komplet portefølje af løsninger, der understøtter en bred række opgaver i selv store globale og komplekse virksomheder. Udbyttet er indsigt, kontrol og automatisering.

sap business integrator

Strategisk forretningsudvikling med S/4HANA

SAPs teknologi, hvad enten det er SAP Finance, S/4HANA, cloud ERP eller andre SAP-applikationer, kan strømline din virksomheds processer, således at effektiviteten øges. I samarbejde med SAP Business - og med mange års erfaring med implementering og co-innovation af SAPs teknologiske løsninger - kan PwC hjælpe jer med at udnytte applikationerne og integrere disse på tværs af jeres virksomhed.

Vores fokus på forretningsintegration sikrer, at teknologien til fulde understøtter jeres processer og strategiske mål.

Vi samarbejder med jer om at transformere jeres forretning og de underliggende processer med SAP-teknologier, så I kan skabe bedre resultater på både top- og bundlinje.

Jesper Vedsø, partner, PwC

S/4HANA - kendetegnet ved forenklinger, øget effektivitet og nye funktioner

S/4HANA er en ny generation af SAP Business Suite, der er kendetegnet ved forenklinger, øget effektivitet og nye funktioner, der understøtter processer, der er essentielle for den daglige drift og værdiskabelsen på den lange bane. Ved at udnytte SAP gør HANA-teknologien det muligt for virksomheder at bruge applikationen strategisk og med fokus på forretningstransformation. 

Med omfattende brancheviden, bred erfaring inden for strategisk forretningsrådgivning samt dyb teknisk ekspertise er PwC unikt positioneret til at hjælpe virksomheder med at udnytte potentialet i S/4HANA. 

sap business integrator dashboard

Typiske problemstillinger i forbindelse med SAP-investeringer:

Mange virksomheder har investereret milliarder af kroner og ressourcer i en række store programmer og implementeringer, som i en del tilfælde har vist sig ikke at høste de forventede fordele. Det kan der være flere årsager til, men overordnet oplever vi nogle typiske problemstillinger i forbindelse med SAP-investeringer.

  • Det er en gentagende udfordring, at it-projekter i virksomheden drives som teknologiprojekter, hvilket skaber signifikant mindre værdi end de projekter, der er forretningsdrevne
  • Der bruges mange penge på langvarige it-projekter i et hastigt skiftende teknologisk landskab, mens virksomhedens teknologiske modenhedsniveau ikke matcher ambitionen for de teknologiske projekter
  • Virksomheden bruger ‘best practice’ fra andre lignende projekter uden at tilpasse processer og funktionalitet til brugernes arbejdsgange og behov, hvilket kompromitterer den gode brugeroplevelse. 

Kom godt i gang med S/4 HANA

Netop nu er der mange virksomheder, der overvejer at opgradere eller re-implementere deres SAP-platform til S/4 HANA. Udbyttet herved omfatter bl.a. at virksomhederne teknologisk kommer på niveau med de konkurrenter, der er ”født i skyen”. Og kombineret med SAPs mangeårige erfaringer og kundebase inden for proces og data, så er der mange gode grunde til, at en opgradering giver værdi på den lange bane. Men der er som altid grund til at overveje forskellige strategier, når det kommer til fremgangsmåden for en sådan opgradering. Nogle af disse beskrives nedenfor. 

“Lift & shift”

Der er en del virksomheder, der har valgt en meget teknisk model for opgraderingen af SAP. Denne indebærer at flytte den nuværende SAP-platform hurtigt op i skyen med infrastruktur samt applikationer, mens ændringer implementeres efterfølgende.. 

Fordelene ved denne fremgangsmåde er hastighed med en kortvarig ustabilitet/pres på it og forretningen.

Ulemperne er, at der ikke ‘ryddes op’ op i systemerne, og at mange af de forbedringer, der ligger i den nye funktionalitet, ikke tages i anvendelse med det samme og måske heller aldrig bliver det. 

”Ryd op og re-implementer”

En anden tilgang til opgradering af SAP-platformen tager sit udgangspunkt i en række spørgsmål, der udgør en diagnostisk gennemgang af nuværende platform og en analyse af, hvor virksomheden er lige nu, og hvorvidt forretningen er understøttet tilstrækkeligt i fremtiden:

  • Er forretningen understøttet af processer og data, eller skal der ses på alternativer herfor?
  • Er det tekniske setup optimalt i relation til integration af nye teknologier fx Cloud, IoT, AI m.m?
  • Er organisationen klar og kompetent til forandringer, herunder it-organisationen?
  • Hvor langt er virksomheden fra ”best practice” for lignende virksomheder (benchmark-analyse)?

I PwC er vi ikke i tvivl om, at de fleste virksomheder vil opnå mere værdi ved at lave en sådan analyse som udgangspunkt for en re-implementering af SAP-platformen. 

Vores tilgang - Business Integrator

Vi bruger i PwC en metode til SAP-implementering og opgradering, vi kalder Business Integrator. Her har vi en række værktøjer til at støtte hele processen fra overvejelse om strategi til gennemførelse af (re-)implementering.

Som basis for beslutningen laver vi typisk en kort analyse.Hele forløbet og processen er illustreret i modellen nedenfor:

sap fremgangsmåde

Erfaring og ekspertise fra et stort globalt netværk

Med udgangspunkt i Business Integrator-metoden har vi forskellige indsatsområder, hvor vi kan anvende PwC’s ekspertise og erfaring fra et stort globalt netværk.

business integrator metoden

Vores services og ydelser er centreret omkring at skabe tillid til systemer og dermed opnå et værdiskabende udbytte for vores kunder. Det betyder, at vi fokuserer på, at SAP-systemet implementeres korrekt og overholder dels grundlæggende compliance samt er tilpasset best practice. Her bruger vi vores brede forretningsmæssige erfaring inden for fx data analytics, ledelsesraportering, skattehåndtering og intern revision, således at teknologi og forretning går hånd i hånd. 

Ligeledes sikrer vores globale SAP-eksperter, at både projekt og indhold af leverance kvalitetskontrolleres og -sikres løbende. 

Vi arbejder typisk sammen med System Integrator, der har ansvaret for, at SAP-systemet fungerer og er integreret i virksomhedens it-landskab. Vores økonomiske og operationelle eksperter sikrer maksimal værdiskabelse ved løbende at træffe beslutninger om, hvilke processer der understøtter forretningen bedst, samtidig med at et højt niveau af standardisering opnås. 

Endelig har vi et stor global netværk at trække på i relation til spørgsmål om SAP-platformen, herunder datastrategi, cloud platform, applikations-arkitektur og meget mere.

Kontakt os

Jesper Vedsø

Partner, PwC Denmark

Tlf: 2134 5307

Henrik Hasselbalch

Director, PwC Denmark

Tlf: 2452 7384

Casper Ryborg

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3093 5551

Følg PwC