Kundecase COWI: Er I helt klar til at gå live med ERP-systemet?

Et ERP-system samler virksomhedens administrative opgaver, og mange virksomheder står overfor at opgradere deres ERP-system til den nyeste teknologiplatform. COWI er en af dem - og PwC har været med til at klarlægge, hvorvidt COWI var klar til opgraderingen, og om det opdaterede system understøtter COWI’s forretning.

Udover den teknisk krævende opgave i at opdatere et ERP-system, er det også vigtigt at holde fokus på de forretningsmæssige mål i processen. Og det er i særdeleshed de ikke-tekniske mål, som PwC har fokus på, når vi udfører en Readiness Assessment.

For Casper Rahder Kjærskov, Projektleder ved COWI, har det i processen været alfa og omega, at systemet også understøtter forretningen.

“Det har været et godt samarbejde, hvor PwC ikke bare har sat fokus på, hvordan vi sænker den samlede risiko for, at systemopgraderingen gik galt - men også haft for øje, hvordan forretningen bliver endnu bedre understøttet af systemet.”

Casper Rahder Kjærskov, Projektleder ved COWI

ERP-systemet skal styrke overordnede forretningsmål

PwC har stillet skarpt på, hvordan ERP-systemet understøtter vores kunders fremtidige forretning ved hjælp af:

  • En Readiness Assessment, der sætter fokus på en række parametre, der typisk rummer udfordringer som fx forandringsstyring og -ledelse
  • PwC's database, der samler tusindvis af gennemførte ERP-projekter for at kunne sætte et benchmark for organisationens parathed
  • Involvering af en række nøglemedarbejdere på tværs af organisationen bl.a. gennem interviews.

En Readiness Assessment strækker sig typisk over seks uger med afrapportering undervejs, hvor potentielle risici og forbedringsmuligheder bliver identificeret. Ved afslutningen på projektet giver PwC sine endelige anbefalinger til organisationens topledelse.

Hvad undersøger PwC i en Readiness Assessment?

Overordnet projektplan

Overordnet projektplan

Sammenhæng til andre systemer

Sammenhæng til andre systemer

Strømlining og standardisering af processer

Strømlining og standardisering af processer

Forandringsstyring og -ledelse, herunder ejerskab

Forandringsstyring og -ledelse, herunder ejerskab

Udvikling af brugerkompetencer

Udvikling af brugerkompetencer

Roller og compliance

Roller og compliance

Teststrategier og metoder

Teststrategier og metoder

Datastrategi h

Datastrategi

Konkrete actions for at nå sikkert i mål

Efter den gennemførte Readiness Assessment og implementering af PwC’s anbefalinger valgte COWI at gå live med deres opdaterede ERP-system. Casper Rahder Kjærskov, fortæller

“PwC’s Readiness Assessment har, sammen med andre tiltag, hjulpet os med at forstå omfanget af implementeringen af vores nye ERP-system.”

Følg PwC

Felter, markeret med stjerne, skal udfyldes.(*)

Ved at indsende denne formular giver du samtykke til, at PwC må behandle de personoplysninger, du har indtastet for at kunne håndtere din henvendelse. Læs mere om dine rettigheder, samt hvordan du kan kontakte PwC og/eller klage i PwC’s privatlivspolitik.

Kontakt os

Jesper Vedsø

Partner, PwC Denmark

Tlf: 2134 5307

Christian Bruun

Director, PwC Denmark

Tlf: 2026 3978

Annette Jensen

Director, PwC Denmark

Tlf: 2873 5328

Hide