Fokuseret og forretningsunderstøttende ERP-strategi

Skab det bedste udgangspunkt for en succesfuld ERP-transformation. Med et Business Integrator Strategiforløb sikrer I, at jeres nye ERP-system kommer til at leve op til jeres forretningsmæssige behov, mens projektet kommer godt fra start.

Et roadmap til succes

En ERP-transformation uden en klar strategi er som at sigte i mørke. Måske rammer I rigtigt, men hvis ikke, kan konsekvenserne blive både store og vidtrækkende.

Et ERP-system er nemlig livsnerven i store organisationer, og beslutninger om fremtidige funktioner, samspil og muligheder peger typisk 10 år frem i tiden. Det gør en ERP-transformation til en både kompleks og usikker proces, hvor selv små fejltagelser kan skabe en utilsigtet sneboldeffekt. 

Med et Business Integrator Strategiforløb sikrer I, at I træffer de rette beslutninger. På et erfarings- og faktabaseret grundlag. Så systemet lever op til forretningens krav – både nu og i fremtiden – og rammer det rette miks af standardfunktioner og skræddersyede elementer. 

Baseret på jeres behov

PwC tilbyder i dag strategiforløb til SAP, Microsoft Dynamics og Oracle. Vores uvildige rådgivning er altid baseret på en balance mellem standardsystemet og forretningsbehov, mens vi bevidst undgår en ukritisk at tilpasning af systemet.

Med et solidt strategisk fundament bliver jeres samarbejde med både systemudbydere og systemintegratorer mere fokuseret og strømlinet – og I sikrer, at jeres ressourcer bruges dér, hvor de skaber værdi for jer. Ikke for andre. Resultatet er et bedre forretningsbaseret ERP-system med et forbedret budget, optimeret ressourceforbrug og en forbedret tidsplan.

Find jeres sweetspot i mellem ’standard’ og ’skræddersyet’

En ERP-strategi består i store træk af at identificere organisationens behov og vurdere, hvordan de bedst bliver understøttet – af hvilke funktioner og med hvilket system. 

Første afgørende skridt er, at dem med viden om forretningen involveres for at finde frem til behovene i enkelte processer og funktioner. Derfra sker det afgørende valg af ERP-system – eller en kombination af systemer – der kan imødekomme jeres målsætninger. 

Her handler det om at finde ud af, hvornår standardløsninger er det rigtige valg – og hvornår der er brug for tilpassede elementer, som enten imødekommer særlige forretningsgange eller gør det muligt at være unik ift. konkurrenterne.

”Godt begyndt er ikke bare halvt fuldendt, når det kommer til ERP-transformationer. Den rette begyndelse er hele fundamentet for succes. Med en solid og gennemtænkt ERP-strategi i ryggen får I det optimale udgangspunkt for at træffe de bedste valg ift. system, funktioner, samspil og processer.”

Christian Bruun, Director, PwC

Strategien er nordstjernen i ERP-transformationen

En succesfuld ERP-transformation begynder med en delt vision for projektets mål og målsætninger. Derfor indleder vi vores strategiforløb med at definere en ’Vision & Strategi’, som fungerer som projektets nordstjerne. Fra at identificere indledende prioriteter til systemudvælgelse og udformning af jeres strategiske roadmap. 

Fire nøgleingredienser til en succesfuld transformation

Sørg for løbende at sikre intern ’buy-in’ fra relevante stakeholders og medarbejdere, som vil blive direkte berørte af transformationen.

Find den rette balance mellem innovation og hurtig implementering. Overambitiøse tiltag kan blive umulige at indarbejde i hverdagen.

Investér i evner, ikke bare i initiativer. Langvarig succes afhænger af at have de rette hænder til at gribe transformationen, når den er gennemført.

Et ERP-system er ikke stillestående, så indtænk løbende innovation og digitalisering i løsningen, så den også fungerer på lang sigt.

Guidet af ekspertise – drevet af indsigt

Alle brancher har sine unikke udfordringer. Fra compliance til sikkerhed og dokumentation – både internationalt og lokalt. Derfor er jeres team til et Business Integrator Strategiforløb altid håndplukket til at imødekomme både jeres branche og specifikke udfordringer. 

Med kombinationen af dyb brancheindsigt, systemekspertise og årelang erfaring sikrer vi jer det bedste hold til opgaven. Gennem vores verdensomspændende organisation trækker vi typisk på eksperter og specialister fra alle markeder for at komme 360 grader rundt om jeres løsning. 

Følg PwC

Felter, markeret med stjerne, skal udfyldes.(*)

Ved at indsende denne formular giver du samtykke til, at PwC må behandle de personoplysninger, du har indtastet for at kunne håndtere din henvendelse. Læs mere om dine rettigheder, samt hvordan du kan kontakte PwC og/eller klage i PwC’s privatlivspolitik.

Kontakt os

Jesper Vedsø

Partner, PwC Denmark

Tlf: 2134 5307

Christian Bruun

Director, PwC Denmark

Tlf: 2026 3978

Annette Jensen

Director, PwC Denmark

Tlf: 2873 5328

Hide