Sporbarhed – afdæk risici i din forsyningskæde

Nøglen til at undgå skandaler i forsyningskæden ligger i at kende oprindelsen af din virksomheds råmaterialer. Alt fra hestekød til bomuld kan nu spores tilbage til kilden. PwC kan hjælpe dig med at øge sporbarheden af dine råmaterialer, så du samtidig sikrer dig bedre mod de risici, der ligger i en global og vidt forgrenet forsyningskæde.

Fordelene ved at kende din forsyningskæde

At kende din forsyningskæde indeholder mange fordele. Det kan eksempelvis hjælpe dig med at sikre en højere afregningspris for dine produkter og dermed øge toplinjen. Desuden kan det begrænse risici fra leverandører, som eksempelvis ikke lever op til din virksomheds krav til miljørigtig produktion eller anvender råvarer eller produktionsmetoder, som ikke er forenelige med jeres virksomhed eller den produktkvalitet, I ønsker at levere.

Forbrugerne og myndighederne efterspørger sporbarhed

I de senere år har der især været fokus på sporbarhed inden for blandt andre madvarer, bomuld, kaffe, FSC-mærket træ og råstoffer fra konfliktzoner. Kravene til sporbarhed har mange gange været på den politiske dagsorden eller været et led i forbrugerkampagner. Flere fødevareskandaler har også medført øgede krav fra myndighederne om bedre mærkning.

Værdien for dig

Vores eksperter har stor erfaring i sporbarhed i leverandørkæden og kan skræddersy vores assistance, så den tilpasses præcis til din virksomhed, produkt og forsyningskæde, hvad end den er regional eller global.

Dermed får du mulighed for at:

  • blive bedre rustet mod fremtidige risici og skandaler.
  • være klar til at agere hurtigt, hvis der skulle opstå problemer.
  • kunne øge toplinjen.
  • forbedre image hos forbrugeren.
  • opnå bedre synlighed i og viden om leverandørkæden.
  • få større kontrol med leverandører.

GeoTraceability

PwC kan hjælpe dig med at øge din modstandsdygtighed over for risici i leverandørkæden og øge sporbarheden af din virksomheds råmaterialer, som fx bomuld, træ og biobrændstof. Desuden har PwC internationalt investeret i GeoTraceability, der kan levere fremtidens sporbarhed af dine produkter helt tilbage til den enkelte bonde eller råvareproducent.

Kontakt os

Vi kan hjælpe dig med sporbarhed og afdækning af risici i din forsyningskæde. Kontakt os og få et uforpligtende møde med en af vores revisionseksperter.

Kontakt os

Brian Christiansen

Partner, Leder af Risk Assurance, PwC Denmark

Tlf: 3945 9080

Johan Bogentoft

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3105

Følg PwC