Skat for internationale pendlere

Som pendler vil det stort set altid være nødvendigt for dig at tage højde for dobbeltbeskatning. Skattepligt til arbejdslandet kan eventuelt undgås, hvis der er tale om et ophold i arbejdslandet på under 183 dage. Det er vigtigt at være opmærksom på, at dette typisk ikke gælder, hvis arbejdet er udført for en virksomhed i arbejdslandet, lønomkostningen dækkes af en virksomhed i arbejdslandet, eller hvis virksomheden har et fast driftssted i arbejdslandet.

Ofte vil det også være nødvendigt at afregne skat til både arbejdslandet og differenceskat til hjemlandet. Dette kan give udfordringer i forhold til den løbende likviditet samt nødvendiggøre en opgørelse af, hvilke skatter der påhviler din arbejdsgiver, og hvilke der påhviler dig.

Det er ikke mindst vigtigt, at man har styr på og dokumentation for, hvilke arbejdsdage man har afholdt i hvilke lande, og hvilke skattemæssige konsekvenser der er forbundet med at arbejde i flere lande.

Vi kan hjælpe dig med at håndtere din personlige selvangivelse, hvis du er omfattet af reglerne om begrænset skattepligt eller de danske grænsegængerregler.

Kontakt os

Har du brug for sparring, eller vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os for en uforpligtende dialog. Du finder kontaktinformation øverst til højre.

Kontakt os

Claus Høegh-Jensen

Tax Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3303

Rasmus Kjærgaard Nielsen

Tax Director, PwC Denmark

Tlf: 2015 6172

Følg PwC