Latin American Desk

Hvad enten din virksomhed ønsker at etablere sig på det latinamerikanske marked eller din virksomhed er en latinamerikansk virksomhed, der gerne vil ind på det skandinaviske marked, kan det være svært at navigere rundt mellem systemer inden for økonomi, lovgivning, skat og regnskab.

Kulturelle forskelle og lovmæssige krav spiller en stor rolle, når virksomheder er involveret i grænseoverskridende forretninger. Vi kender de udfordringer, som kan opstå ved grænseoverskridende forretninger, og vi ved, at enhver branche og virksomhed er forskellig. Men vores brede viden tilbyder vi derfor at rådgive din virksomhed i, hvordan den bedst muligt kan drive forretning på det latinamerikanske eller skandinaviske marked.

PwC er godt rustet til at give din virksomhed indsigt i den skatte- og forretningsmæssige udvikling i Latinamerika og Skandinavien, herunder ideer til planlægning, som er skræddersyet til de områder, hvor din virksomhed driver forretning og til din virksomheds specifikke forhold og behov.

Er du interesseret i forretningsmuligheder på det latinamerikanske marked?

Etablering i Latinamerika

Latinamerika er den hurtigst voksende deltager i den globale økonomi og tilbyder et utal af muligheder for virksomheder til enten at etablere sig eller udvide deres tilstedeværelse i den latinamerikanske region. Landene i Latinamerika viser fortsat økonomisk vækst på trods af den globale krise, og det er en region i udvikling på alle områder. Der foretages mange investeringer, og der er en stor efterspørgsel efter teknologi og viden – alt i alt ser fremtiden lys ud for Latinamerika.

Mexico er i særdeleshed blevet centrum for nordiske forretninger Latinamerika. I de senere år har mange virksomheder valgt at investere i Mexico og har etableret regionale kontorer – ikke kun på grund af den korte afstand til USA og derved en nemmere handel, men også på grund af det hurtigt voksende hjemmemarked i Mexico. Mexico anses i dag for at være et af de mest konkurrenceprægede markeder i verden og er en del af den såkaldte MINT-gruppe sammen med andre hurtigt voksende økonomier så som Indien, Nigeria og Tyrkiet.

Der er pt over 250 nordiske virksomheder i Mexico, og landet tilbyder mange muligheder for nordiske virksomheder især inden for bil-, energi-, sundheds-, produktions-, mine-, detail-, telekommunikations- samt transport- og logistiksektoren.

Men som på alle udenlandske markeder kan det være svært for skandinaviske virksomheder at etablere sig på det mexicanske og latinamerikanske marked. Med vores viden kan vi dog give dig en indsigt i de latinamerikanske markeder. Vi kan hjælpe dig med at komme tættere på det latinamerikanske marked og kan tilbyde rådgivning omkring de lovgivnings- og forretningsmæssige aspekter.

Hvad kan vi tilbyde?  

Er din virksomhed allerede aktiv i Latinamerika eller er den ved at blive aktiv, så kan vi tilbyde følgende rådgivning:

 • Etablering af virksomhed, assistance med alle juridiske og skattemæssige problemstillinger
 • Internationale arbejdsophold og udstationeringer
 • Rådgivning omkring skat og struktur (selskabs- og personskat)
 • Outsourcing af bogføring og lønadministration
 • Forberedelse af skattemæssig, økonomisk og lønrapportering og indsendelse på vegne af virksomhederne
 • Transfer pricing-ydelser.

Er du interesseret i forretningsmuligheder på det skandinaviske marked?

Etablering i Skandinavien

Den stabile danske økonomi, det transparente forretningsmiljø, den gunstige beliggenhed, som forbinder det kontinentale Europa med de nordiske og baltiske lande, den effektive infrastruktur og en innovativ teknologi har vist sig at være faktorer, som tiltrækker udenlandske investorer.

I Danmark kan virksomheder drage fordel af den nemme registrering og den velorganiserede offentlige sektor nærmest uden bureaukrati. Når dette kombineres med de gunstige skatteregler, bliver det både tidsmæssigt, økonomisk og skattemæssigt attraktivt at etablere sig eller udvide sin forretning i Danmark.

Hvis din virksomhed overvejer at investere i Danmark, kan vores erfarne M&A team guide dig gennem processen – fra de indledende skridt og overvejelser til afslutning af transaktionen. Vi kan hjælpe med at udføre en skattemæssig due diligence analyse og rådgive om de mest skatteeffektive købsmodeller. Vi kan også rådgive din virksomhed om skatteeffektive omstruktureringer, investeringsstrukturer og forretningsmodeller. Uanset hvilke behov, din virksomhed måtte have, vil vi sikre, at de bliver dækket.

De største fordele ved at etablere sig i Danmark er:

 • Hurtig, nem, uformel og billig etableringsprocedure
 • Ingen bopælskrav for ledelse og bestyrelsesmedlemmer
 • Ingen notarialdokumenter
 • Udbytter kan udloddes midlertidigt
 • Skattemæssigt effektivt at etablere virksomhed i Danmark i forhold til andre nordiske lande
 • Lukrativ adgang til markeder i hele EU
 • Dansk selskabslovgivning er i overensstemmelse med den gældende EU-lovgivning
 • Det mest fleksible arbejdsmarked
 • Højt kvalificeret og motiveret talentmasse
 • Verdens førende inden for cleantech, ICT og biovidenskab
 • Verdens bedste testmarked.

Danmark som nordisk hovedkvarter

Ifølge dansk skattelovgivning er en udenlandsk filial af et dansk selskab ikke skattepligtig til Danmark. Man kan undgå administrationsomkostninger ved håndteringen af dobbeltbeskatningsforhold ved at have et nordisk hovedkvarter i Danmark i stedet for i et andet nordisk land. Dette betyder, at Danmark ofte bliver valgt som virksomhedens centrum for nordiske eller europæiske aktiviteter. I sådanne tilfælde kan en virksomhed etablere et dansk selskab (A/S eller ApS), som så kan etablere en filial i et andet nordisk land.

Skat i Danmark

Danmark har et favorabelt skattesystem med en selskabsskatteprocent på 24,5 %, som gradvist reduceres til 22 % i 2016, og som dermed ligger under gennemsnittet i EU. Højtlønnede arbejdere og forskere, som er rekrutteret fra udlandet, betaler en lavere skat i de første 5 år. Udlændinge, som bor og arbejder i Danmark, har også fordel af det danske velfærdssystem.

De største fordele ved de danske selskabsskatteregler:

 • Selskabsskatteprocent på 24,5 %, som gradvist reduceres til 22 % i 2016. Dette ligger under det nuværende gennemsnit i EU. Den effektive sats er lavere, eftersom virksomheders omkostninger og afskrivninger er fradragsberettigede
 • Der er stort set ingen bidrag til social sikring for arbejdsgivere i modsætning til mange andre lande
 • Der er ingen kapitaltilførselsafgift, aktieafgift eller personlig formueskat
 • Udbytter kan generelt modtages/udloddes skattefrit
 • Der er ubegrænset fremførsel af underskud

Hvad kan vi tilbyde?

Vi leverer skræddersyede løsninger til udenlandske virksomheder, som ønsker at etablere sig eller udvikle deres forretning eller aktiviteter i Danmark. Vi tilpasser vores assistance til din virksomheds behov. Vi har M&A-skatteeksperter, som kan assistere med at udføre skattemæssige due diligence-analyser og rådgive om skatteeffektive købsmodeller. Vi kan også rådgive dig om skatteeffektive omstruktureringer, investeringsstrukturer og forretningsmodeller.

Vi har en bred viden om både dansk og europæisk lovgivning og vil sikre, at alle lovmæssige krav bliver overholdt.

Vi kan tilbyde dig rådgivning inden for følgende områder:

 • Skatterapportering og international skatterådgivning
 • Virksomhedsoverdragelse
 • Transfer pricing
 • Ledelsesrådgivning
 • Compliance ydelser og sekretærbistand

Om Latin American Desk

PwC har i mange år haft en solid position i Latinamerika med åbningen af vores første kontor i 1906 i Mexico City, Mexico, efterfulgt af Buenos Aires, Argentina, i 1913 og Rio de Janeiro, Brasilien, i 1915. Med over 12.000 medarbejdere, som servicerer flere store kunder end nogen anden servicevirksomhed i regionen, har PwC en unik position til at kunne hjælpe virksomheder med forretninger i Latinamerika.

Vi har udnyttet denne styrke og etableret Latin American Desk i Danmark, der består af en gruppe konsulenter, som er dedikeret til at assistere både skandinaviske kunder med forskellige typer af forretningsaktiviteter i Latinamerika samt latinamerikanske kunder med forretningsaktiviteter i Skandinavien.

Latin American Desk er en integreret del af PwC’s omfattende globale netværk, som tilbyder international rådgivning til virksomheder, der ønsker at investere i Latinamerika eller for latinamerikanske virksomheder, der ønsker at etablere sig i Europa.

I vores globale PwC-netværk arbejder vi tæt sammen med eksperter fra PwC-kontorer i Latinamerika for at sikre en optimal brug af viden og ekspertise og for at kunne garantere en velkoordineret assistance. Vi har især en tæt forbindelse med Nordic Desk i PwC Mexico. 

Kontakt os

Jørgen Juul Andersen

Partner, Transfer Pricing, PwC Denmark

Tlf: 3945 9434

Følg PwC