Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Lær mere om budgettering

Få indsigt i, hvordan du kan få en afbalanceret arbejdskapital.

Kapital er livskilden for enhver virksomhed. Kan du fremvise et plus på bundlinjen, kan du styrke din virksomheds position over for interessenter som fx banker eller samarbejdspartnere. Her kan du få gode råd til budgettering, så du kan optimere din økonomi.

Det er vigtigt at kunne fremvise overskud - se hvorfor

Der er en række grunde til, at det er vigtigt at kunne vise et økonomisk overskud. Du kan se nogle af de vigtigste grunde her;

 • At frigive kapital bundet i din virksomhed betyder, at du kan bruge din kapital mere produktivt, fx til at investere i nye projekter eller forretningsidéer.
 • At udvise, at du har kontrol over dit budget, vil give investorer mere tillid til dig.
 • Kontrol over dit budget kan hjælpe dig med at opretholde en stærk kreditvurdering. At have en stærk kreditvurdering betyder, at du har adgang til flere finansieringskilder.

Få en afbalanceret arbejdskapital og optimér dine betalingsprocesser

Kapital der er bundet i varebeholdninger, varedebitorer og gæld til leverandører kaldes “arbejdskapital”. Hvis din arbejdskapital er afbalanceret, så du ikke bruger flere penge, end du har, kan du opnå besparelser. Du skal dog sørge for at nedenstående punkter altid er afbalancerede for at kunne generere overskud.

Processen for en afbalanceret arbejdskapital kan indeholde følgende overvejelser

 • Hvor hurtigt dit kundesalg bliver omsat til indbetaling til dig.
 • Hvor hurtigt denne indbetaling bliver anvendt til betaling af leverandører, lønninger og andre omkostninger.
 • Hvor meget arbejdskapital du binder i varebeholdninger m.v.
 • Hvor meget arbejdskapital der skal bindes i maskiner, inventar og øvrige aktiver.
 • Hvor meget du derefter har tilbage af likviditet til videreudvikling af din virksomhed.


 

View more

Se tre fordele ved en afbalanceret arbejdskapital

 • Arbejdskapital er et operationelt aktiv, da det har indflydelse på driften af virksomheden. Hvis arbejdskapitalen er i orden, har du gode forudsætninger for en succesfuld drift af din virksomhed.
 • Kundeservicen bliver forbedret, hvis processerne er afbalancerede, og der bliver betalt, fremsendt og opkrævet efter aftale med den pågældende kunde. Hvis kunderne er tilfredse, kan det principielt føre til mersalg, hvilket gør struktur og effektivitet til et vigtigt aktiv.
 • Ved at sætte fokus på, at få din arbejdskapital i balance, kan du opnå en række driftsfordele, bl.a. færre renteomkostninger, færre tab på debitorer, færre lagernedskrivninger og mindre optimering af forretningsgange.

View more

Din virksomheds daglige drift og administration

Uanset om det drejer sig om den daglige drift og administration eller den fortsatte vækst og udvikling af din forretning, er der masser af ting, du som virksomhedsejer skal holde styr på. 

Vores eksperter deler derfor deres viden og giver dig gode råd om nogle af de væsentligste emner. Få fx indsigt i emner som bogføring, moms, afgifter og rapportering.

Læs mere her