Årets Ejerleder 2022: Layland Barker fra Titan Containers A/S

Stort tillykke til vinderne ved Årets Ejerleder 2022. Bliv klogere på, hvorfor de har vundet og læs mere om Årets Ejerleder, Årets Temapris og Årets Hæderspris.

Årets Ejerleder 2022

Layland Barker er ejerlederen bag containerkoncernen Titan Containers A/S, som vinder Årets Ejerleder 2022. For 35 år siden etablerede Layland Barker containervirksomheden Titan Containers. Udviklingen har været iøjnefaldende, og i dag er er virksomheden til stede i mere end 30 lande, har cirka 180 ansatte og forventer at omsætte for knap 1 mia. kr. i 2022. De seneste tre år har koncernen opnået en vækst på over 100 %, og ejerlederen forventer at skabe yderligere 50 % vækst inden 2025. Layland er en ejerleder, som går forrest og viser vejen, og så er han en rollemodel for sine medarbejdere. 

Årets Hædersprismodtager 2022

Torben Østergaard-Nielsen, ejerleder i United Shipping & Trading Company A/S (USTC), vinder Årets Hæderspris 2022. Årets Hædersprisvinder starter som 20-årig som elev i skibsmæglerfirmaet Julius Mortensen i Fredericia. I 1978 bliver han som kun 24-årig adm. direktør for skibsmæglerfirmaet H. Sommer i Middelfart, og i 1981 grundlægger han Dan-Bunkering, som i dag er et datterselskab i Bunker Holding-gruppen. Torben Østergaard-Nielsen har gennem en årrække været en markant skikkelse i erhvervslivet - ikke bare i Danmark, men globalt. 

Årets Temaprisvinder 2022

Per Kirchner fra det digitale konsulenthus Novicell vinder Årets Temapris 2022 for et udpræget fokus på talent og tillid. Novicell er et digitalt konsulenthus, der bl.a. beskæftiger sig med softwareudvikling og rådgiver om teknologi, marketing og forretningsudvikling. Han har skabt et helt unikt socialt miljø i Novicell, der går igen i alle virksomhedens kontorer lige fra Aarhus til Barcelona. Derudover har Per et særpræget fokus på virksomhedens unge talenter. Han formår både at tiltrække og fastholde talenter i en udfordrende tid, hvor der er efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft. 

Regionsvindere og finalister

Playback of this video is not currently available

1:59

Årets Ejerleder 2022: Regionsvinder i Nordjylland

Bent Larsen fra Beritech Group A/S

Bent Larsen fra Beritech Group A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Nordjylland for at være det centrale omdrejningspunkt i virksomheden, og så har Bent Larsen formået at vise, at han kan bygge ikke bare én, men to solide virksomheder indenfor sit fag gennem en god forståelse af medarbejderne og med en forståelse for, hvordan man sikrer vækst på både bund- og toplinje. Bent Larsen er en ejerleder, som har en god forståelse for, hvordan man vækster både top- og bundlinje, men han har også fokus på de menneskelige aspekter og værdien af medarbejderne.

Læs mere om Regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Peter Libak & Christian Gammelgaard Olesen fra Wolturnus A/S (Nibe)

Peter Libak startede Wolturnus tilbage i 2002 og fik Christian Gammelgaard Olesen ansat i 2015. Blot tre år senere indtrådte Christian i ejerkredsen. De to ildsjæle komplementerer hinanden til UG, og efter Peters udsagn er Christian én af de fem i verden, som har det største kendskab til hjælpemiddels-branchen. Wolturnus fremstiller kørestole og håndcykler, der er tilpasset brugeren, og som giver brugeren mulighed for at give kørestolen eller håndcyklen et personligt præg. Wolturnus har 7-8 forskellige nationaliteter repræsenteret i medarbejderstaben fordelt på ca. 90 medarbejdere, hvilket giver et naturligt fokus på forskelligheder. 

Peter Castberg Knudsen, Kim Brøndum Larsen & Allan Holm Jørgensen fra Powercon A/S (Hadsund)

De tre ejerledere kommer alle med en baggrund inden for vindenergi-industrien, og de har alle den teoretiske ballast til at kunne udvikle deres produkter. Ejerlederne er passionerede og ambitiøse. En relativ ny ansættelse af en CFO er et skridt i retningen af at udvikle og geare organisationen til at blive større med mulighed for at fortsætte den gode vækst. Med en professionel bestyrelse, en nedskreven strategi og eksekvering af denne er der et stort potentiale for at blive en endnu mere succesfuld virksomhed i fremtiden.

Playback of this video is not currently available

2:25

Årets Ejerleder 2022: Regionsvinder i Midt- og Vestjylland

Morten Dilling fra Dilling A/S

Morten Dilling fra Dilling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Midt- og Vestjylland for udover at have succesfuldt videreført og udviklet på den over 100 år gamle familievirksomhed, er han en dygtig og ambitiøs ejerleder, hvis værdier emmer af ordentlighed, ansvarlighed samt respekt for samfund og lokalområdet. Han har en beundringsværdig drivkraft og udviser et særlig engagement, som kommer til udtryk, uanset hvad han arbejdet med.

Læs mere om Regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Thomas Bak og Claus Balleby fra Østermark Grouting A/S (Holstebro)

Østermark Grouting har specialiseret sig i en nicheforretning med just-in-time-installationer til vindindustrien indenfor understøbning af fundamenter, særligt til vindmøller.Thomas Bak er CEO og har været i virksomheden i seks år. Derudover har han det kommercielle ansvar og tegner virksomheden udadtil. Claus Balleby er meddirektør, produktionsansvarlig og har været med i koncernen i cirka 30 år. Ejerlederne er kendetegnet ved en stærk holdånd og har høj tillid til hinanden. De to ejerledere er handlekraftige og beslutningsorienterede og har derudover udvist vilje og risikovillighed til at være investeringsparate, når chancen har budt sig.

Jesper Berg Kristensen fra RG Rom Gummi A/S (Lemvig)

RG Rom Gummi er en familievirksomhed, som blev stiftet af Jespers far, Leif Jørgen Kristensen, i 1983. Jesper overtog familievirksomheden delvist i 2000 med en klar generationsskifteplan om, at han skulle overtage resten i 2008. Ejerlederen har formået at videreudvikle og skabe vækst i familievirksomheden gennem både opkøb og organisk vækst og har gennem de seneste fem år øget omsætningen med knap 40 %. Jesper er en empatisk ejerleder, og så gør han en dyd ud af at vise, at alle er en vigtig del af virksomheden. 

Playback of this video is not currently available

1:55

Årets Ejerleder 2022: Regionsvinder i Østjylland

Jeppe Møller Hansen fra Vertica A/S

Jeppe Møller Hansen fra Vertica A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Østjylland for at være en ejerleder, der er i øjenhøjde med sine medarbejdere, og som gennem tillid, åbenhed og gode relationer har skabt flotte finansielle resultater og en sund og stærk virksomhed. I over 10 år har Jeppe Møller Hansen stået i spidsen for it-virksomheden Vertica A/S, og gennem en visionær ledelsesstil med fokus på tillid og åbenhed har ejerlederen vist, hvordan man kan skabe en succesfuld virksomhed.

Læs mere om Regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Per Kirchner fra Novicell ApS (Højbjerg)

Per Kirchner har altid haft et stort fokus på mennesker og ledelse, hvilket også præger ejerlederens daglige arbejde i Novicell i dag. Det er bl.a. Pers rolle at være leder samt spotte og udvikle talenterne. Som ejerleder virker Peter som en sparringspartner og mentor for sine afdelingsledere, men sørger også for at være tilstede for sine øvrige medarbejder. Per inviterer eksempelvis alle nyansatte på frokost, når de får job hos Novicell for at fortælle dem om kulturen, men også for at vise at Novicell har en flad organisation. Per og Novicell har tillid til de unge. 

Lars Sejer Sørensen fra Eventyrsport A/S (Aarhus)

Lars Sejer Sørensen startede Eventyrsport med en kammerat tilbage i 1996 og har sidenhen langsomt udviklet og ekspanderet virksomheden. I dag har Eventyrsport 15 butikker landet over og en stærk webforretning, som udgør 50 % af virksomhedens omsætningen. Lars er en ejerleder med store ambitioner og forventer, at øge omsætningen med over 50 % de næste tre år, ligesom han forventer at investere betydeligt i virksomheden de kommende år. Som ejerleder har Lars et positivt menneskesyn og udviser en høj grad af tillid til sine nærmeste ledere. 

Playback of this video is not currently available

2:27

Årets Ejerleder 2022: Regionsvinder i Sjælland

Niels Holme Larsen fra Nihola ApS

Niels Holme Larsen fra Nihola ApS vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Sjælland. Han er en ejerleder, som uden at gå på kompromis med kvalitet og design har skabt en succesfuld virksomhed med gode værdier og unikke produkter, som både er samlet og produceret i Danmark. Som ejerleder er Niels bundærlig, og så har han et tæt forhold til sine medarbejdere, som han betragter som sin familie. Medarbejderne ved, hvad Niels står for, og de ved, at de kan stole på ham. Niels og Nihola har gennemgået en flot udvikling, og udviklingen er sket på baggrund af fornuft, sunde værdier og hårdt arbejde, og det er anerkendelsesværdigt.

Læs mere om Regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Søren Lynggaard og Charlotte Lynggaard fra Ole Lynggaard A/S (Hellerup)

Ole Lynggaard blev etableret i 1963 og har siden 1994 været drevet af Charlotte og Søren Lynggaard. Ole Lynggaard er en luksus smykkevirksomhed, som producerer og designer smykker i høj kvalitet. Ejerlederne har skabt et stærkt brand med fuld fokus på æstetik. De skiller sig ud fra andre ved at kunne holde det håndværksmæssige i danske hænder, og Søren og Charlotte har besluttet at bevare deres produktion i Danmark. 

Peter Hemicke fra Tier1 Asset A/S (Allerød)

Peter Hemicke etablerede Tier1 Asset i 2001. Tier1 Asset renoverer og gensælger elektronisk udstyr. Virksomheden sælger og renoverer ca. 250.000 computere årligt til distributører, kæder og e-commerce-virksomheder og har i dag over 5.000 forhandlere verden over. Peter har et indgående kendskab til alle processerne i virksomheden, fordi han har været med til at bygge virksomheden op til det, den er i dag. Ejerlederens vision for virksomheden er at øge indtjeningen via organisk vækst og opkøb af andre virksomheder, der komplementerer Tier1 Assets forretningsområder.

Playback of this video is not currently available

2:38

Årets Ejerleder 2022: Regionsvinder i Hovedstaden

Layland Barker fra Titan Containers A/S

Layland Barker fra Titan Containers A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Region Hovedstaden. Han vinder prisen for at være en rollemodel for sine medarbejdere, der ikke er bange for at gå forrest, og for at have skabt en international koncern med ekstraordinære økonomiske resultater. Derudover er Layland Barker en ejerleder, som tager et bæredygtigt ansvar og er særlig god til at anerkende sine medarbejdere. Layland er en visionær, passioneret og gavmild ejerleder, som har fødderne solidt plantet i jorden, og samtidig har ejerlederen opnået iøjnefaldende finansielle resultater de seneste år.

Læs mere om Regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Søren Lynggaard og Charlotte Lynggaard fra Ole Lynggaard A/S (Hellerup)

Ole Lynggaard blev etableret i 1963 og har siden 1994 været drevet af Charlotte og Søren Lynggaard. Ole Lynggaard er en luksus smykkevirksomhed, som producerer og designer smykker i høj kvalitet. Ejerlederne har skabt et stærkt brand med fuld fokus på æstetik. De skiller sig ud fra andre ved at kunne holde det håndværksmæssige i danske hænder, og Søren og Charlotte har besluttet at bevare deres produktion i Danmark. 

Peter Hemicke fra Tier1 Asset A/S (Allerød)

Peter Hemicke etablerede Tier1 Asset i 2001. Tier1 Asset renoverer og gensælger elektronisk udstyr. Virksomheden sælger og renoverer ca. 250.000 computere årligt til distributører, kæder og e-commerce-virksomheder og har i dag over 5.000 forhandlere verden over. Peter har et indgående kendskab til alle processerne i virksomheden, fordi han har været med til at bygge virksomheden op til det, den er i dag. Ejerlederens vision for virksomheden er at øge indtjeningen via organisk vækst og opkøb af andre virksomheder, der komplementerer Tier1 Assets forretningsområder.

Playback of this video is not currently available

2:18

Årets Ejerleder 2022: Regionsvinder på Fyn

Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S

Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn. De to ejerledere har på få år femdoblet virksomhedens omsætning og samtidig formået at gøre AM Tooling til en attraktiv arbejdsplads med fokus på talent, bæredygtighed og diversitet. ”Fremsynethed, mod og ambitioner er egenskaber, som karakteriserer de to ejerledere godt. Torben og Carstens finansielle og vækstmæssige fokus sammenholdt med deres evne til at skabe en sund arbejdsplads, som medarbejderne er glade for at være en del af, giver dem gode forudsætninger for at fortsætte den anerkendelsesværdige udvikling i fremtiden.

Læs mere om Regionsvinderne

De stærke konkurrenter

Ulf Bech Christensen fra PentaBase A/S (Odense)

Ulf Bech Christensen etablerede PentaBase tilbage i 2007. Det, som Ulf og medarbejderne i PentaBase brænder for, er at forske og diagnosticere indenfor PCR-teknik for cancerpatienter. Målsætningen er at lave en forbedret procedure for cancerdiagnostik og gøre proceduren for diagnosticering af cancer mere personlig og mere målrettet. Ulf er som ejerleder visionær og innovativ. Han har formået at skabe en international skalérbar virksomhed helt fra bunden. Ulf har et stærkt tilhørsforhold til Odense, og selvom det ikke var oplagt at etablere sig i Odense grundet mangel på forskere i byen i 2007, endte den ambitiøse ejerleder alligevel med at blive i Odense med en vision om at skabe en klynge af forskere i Odense.

Sune Uhrenholt fra Uhrenholt A/S (Middelfart)

Uhrenholt er en global fødevarevirksomhed, der primært sælger og leverer mejeriprodukter og frosne grøntsager til kunder inden for industri, foodservice og detailbranchen. Uhrenholt har hovedsæde i Middelfart, men har aktiviteter i mere end 120 lande verden over. I 2007 overtog Sune forretningen fra sin far. Ejerlederen har i dag skabt en stor succes ved at forudse, hvor markederne bevæger sig hen. Han er risikovillig og har haft modet til at handle og eksekvere. Sune er en ejerleder, der vægter åbenhed og kommunikation højt. Derudover har ejerlederen i hverdagen fokus på at skabe de bedste rammer for sine medarbejdere, ligesom han lægger vægt på at være en synlig leder. 

Playback of this video is not currently available

2:04

Årets Ejerleder 2022: Regionsvinder i Sydjylland

Lars Jensen fra Eltronic Group A/S

Lars Jensen fra Eltronic Group A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Sydjylland. For 23 år siden etablerede ejerlederen, Lars Jensen, Eltronic Group, som har været igennem en særdeles imponerende udvikling. I dag står han i spidsen for en succesfuld og international milliardkoncern med mere end 1.100 medarbejdere. Lars Jensen er en ekstraordinær ejerleder, som har skabt impornerende resultater. Ejerlederen er særlig dygtig til at sammensætte de rigtige kompetencer og teams samt sikre en optimal struktur i koncernen. Derudover har Lars Jensen også et stort fokus på samarbejde, kultur og trivsel, som er afgørende for at opnå succes.

Læs mere om Regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Per Lausen fra Eldorado A/S (Haderslev)

Dyrehandelsvirksomheden, Eldorado A/S, blev etableret af ejerleder Per Lausens forældre, Børge og Birgit Lausen, som åbnede den første butik i Haderslev i 1963. Udviklingen gik hurtigt, og efter få år havde ægteparret flere butikker, men allerede i 1980 frasolgte de deres detailbutikker for udelukkende at fokusere på grossistforretningen. I 2008 overtog Per familievirksomheden efter at have samlet erfaring i erhvervslivet. I dag står ejerlederen i spidsen for en succesfuld engrosvirksomhed med en omsætning på over 400 mio. kr. 

Leo Grønvall fra Danepork A/S (Randbøldal)

Danepork, oprindeligt Slagtergården St. Lihme, er et slagteri, som blev grundlagt i 1989. Blot tre år senere overtog Leo Grønvall en andel af gården og har sidenhen udviklet Danepork fra at være et lokalt slagteri til nu at være et slagteri, som beskæftiger ca. 185 medarbejdere og eksporterer til både Asien, USA og Europa. Leo har bygget virksomheden op fra familiens egen gård og står i dag med en virksomhed, der er på vej mod en omsætning på 1 mia. kr. i 2022. 

Temaprisvindere

Peter Libak og Christian Gammelgaard Olesen fra Wolturnus A/S

Peter Libak og Christian Gammelgaard Olesen fra Wolturnus A/S modtager prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Region Nordjylland. Peter Libak og Christian Gammelgaard Olesen har skabt en rummelig arbejdsplads med tillid i højsædet, og hvor der er plads til alle; lige fra den begavede, men introverte studentermedhjælper til den handicappede medarbejder. Der er plads til individet i Wolturnus, og med godt 90 medarbejdere fordelt på 7-8 forskellige nationaliteter har de to ejerledere skabt en virksomhed med plads til alle talenter. 

Læs mere om Årets Temaprisvinder

Jesper Berg Kristensen fra RG Rom Gummi A/S

Jesper Berg Kristensen fra RG Rom Gummi A/S modtager prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Midt- og Vestjylland for sit lokale engagement, sin ledelsesstil og evne til at skabe vækst, samtidig med at han har et stort fokus på sine medarbejderes trivsel. Jesper er en ejerleder, der vil sine medarbejdere det bedste. Han har et stort fokus på talent og en speciel passion for at sætte nye projekter i gang.

Læs mere om Temaprisvinderen

Per Kirchner fra Novicell ApS

Per Kirchner fra Novicell ApS modtager prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Østjylland for at have skabt en virksomhed med et unikt arbejdsmiljø og kultur, som gør Novicell til et helt specielt sted at arbejde. Per er en ejerleder, som udviser tillid til sine medarbejder og særligt over for virksomhedens unge talenter. Som ejerleder har Per altid haft et stort fokus på mennesker og ledelse.

Læs mere om Temaprisvinderen

Michael Thomsen fra Skel.dk

Michael Thomsen fra Skel.dk vinder prisen som Årets Regionale Temaprisvinder på Sjælland. Ejerlederen får prisen for at have bevist, hvordan man med et stort fokus på tillid, udvikling og relationer kan gøre en forskel og opnå konkurrencemæssige fordele. Ejerlederen har formået at gøre Skel.dk til en særlig attraktiv arbejdsplads, som de dygtigste talenter vil være en del af. I flere år har ejerlederen specifik arbejdet med tillid, udvikling, tiltrækning, fastholdelse og trivsel, og deres store medarbejderfokus har i den grad båret frugt.

Læs mere om Temaprisvinderen

Henrik Stenmann fra IIH Nordic A/S

Henrik Stenmann fra IIH Nordic A/S vinder prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Region Hovedstaden. Ejerlederen har skabt en moderne virksomhed med kontinuerlig vækst og formår samtidig at fastholde sine medarbejdere og tiltrække nye talenter. Henrik Stenmanns visionære måde at lede IIH Nordic på fortjener anerkendelse. At turde prøve at implementere initiativer og idéer, som andre ikke gør, kræver mod og handlekraft, og det har Henrik Stenmann. Han har samtidig udviklet IIH Nordic til en virksomhed, som medarbejderne er glade for at være en del af, og som kan tiltrække nye talenter i en udfordret it-branche.

Læs mere om Temaprisvinderen

Henrik Danevig-Anker fra Gibotech A/S

Henrik Danevig-Anker fra Gibotech A/S vinder prisen som Årets Regionale Temaprisvinder på Fyn. Henrik Danevig-Anker får prisen for at have skabt en førende virksomhed inden for robot- og automationsløsninger med en tillidsfuld kultur som fundament for succes. Henrik Danevig-Anker formår at sætte medarbejderne i centrum og gøre deres kompetencer til en del af drivkraften for at positionere ikke bare Odense som fundament for robotteknologi, men også Danmark som verdensførende inden for innovativ teknologi.

Læs mere om Temaprisvinderen

Anett Egsgaard fra Telesikring A/S

Anett Egsgaard fra Telesikring A/S vinder prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Sydjylland. Hun har gennem sin unikke ledelsesstil med et særligt fokus på tillid, sårbarhed og udvikling transformeret organisationen og lederstilen i Telesikring. Anett Egsgaard har meget imponerende transformeret ledelsesstilen i Telesikring, og hun har gjort det på en tillidsskabende måde, så medarbejderne har været trygge gennem hele processen. Ét er at vide, at døren altid er åben indtil ejerlederens kontor, noget andet er at gå ind af den.

Læs mere om Temaprisvinderen

Helte

Rikke Nielsen fra LykkeLiga

Rikke Nielsen fra LykkeLiga er en ildsjæl, der med sin passion og engagement har åbnet idrætten og særligt håndbolden op for en gruppe af børn og unge, som har svært ved at blive en del af den etablerede idræt. Rikke går forrest, tager kampen og viser vejen til et miljø, hvor der skal være plads til alle. Derfor er hun vinderen af Årets Heltinde i Nordjylland 2022.

Henrik Brink fra Ven-To ApS

For Henrik Brink fra Ven-To ApS betyder det meget at være involveret i og tage hensyn til lokalsamfundet. Han har formået at bibeholde en masse arbejdspladser i Ringkøbing og udvikle Ven-To internationalt fra 0 til 300 ansatte på mindre end 10 år. Henrik er visionær og ser muligheder, hvor andre ser begrænsninger. Derfor er han vinderen af Årets Helt i Midt- og Vestjylland 2022.

Henrik Lind fra Lind Invest

Henrik Lind fra Lind Invest er en ægte aarhusianer med alt, hvad det indebærer, og så er han samtidig en rollemodel for de erhvervsdrivende. Udover at være en succesfuld forretningsmand tager Henrik også et ekstraordinært socialt ansvar og har gennem flere år givet doneret millioner til sociale projekter i Aarhus, ligesom han har givet tilsagn om at donere hele 250 mio. kr. til et udviklingsprojekt for Kongelunden, som bl.a. er med til at sikre et nyt stadion i Aarhus. Derfor er han vinderen af Årets Helt i Østjylland 2022.

Anne Lise Schjeldal

Vinderen af Årets Heltinde på Sjælland går til Anne Lise Schjeldal. Anne Lise Schjeldal har været med til at gøre en forskel over en lang årrække gennem sit virke i fonden Bent O. Jørgensens Fond, hvor hun er en markant del af historien og fondens ansigt udadtil. Anne Lise Schjeldal har bl.a. uddelt flere store legater, herunder over 30 mio. kr. til velgørende, kulturelle og sportslige formål rundt om i Region Sjælland. Derfor er hun vinderen af Årets Heltinde på Sjælland 2022.

Anna Cecilia Frellsen fra Maternity Foundation

Vinderen af Årets Heltinde i Region Hovedstaden går til Anna Cecilia Frellsen fra Maternity Foundation. Anna har siden 2013 været i spidsen for Maternity Foundation og gør i den grad en forskel for tusindvis af kvinder. Hun er passioneret, dygtig og en moderne leder, og så har Anna været med til at udvikle en digital sundhedsplatform, som mere end 300.000 personer i over 40 lande har glæde af, ligesom hun har været med til at fortsætte uddannelsen af mere end 14.000 jordemødre og sundhedspersonale. Derfor er Anna vinderen af Årets Heltinde i Hovedstaden 2022.

Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen

Vinderen af Årets Helt på Fyn 2022 går til Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen. Carl Aage Jensen har gjort en stor forskel både lokalt i Svendborg, men også nationalt. Han støtter op om alt fra sport og kultur til erhvervsliv og maritime aktiviteter. Han er derudover også initiativtager bag Hospice Sydfyn og har en stor andel i etableringen af en ny multiarena i Svendborg. Udover Carl Aage Jensen har opbygget en stor succesfuld virksomhed, er han nede på jorden, ydmyg og gavmild. Derfor er han vinderen af Årets Helt på Fyn 2022.

Kurt Skov fra Blue Water Shipping

Vinderen af Årets Helt i Sydjylland går til Kurt Skov fra Blue Water Shipping. Udover at være en dygtig og gavmild forretningsmand er Kurt Skov en sportsglad ildsjæl og sand foregangsmand. Han har gjort en mærkbar forskel gennem sit store lokale engagement og mangeårige sponsorater indenfor bl.a. cykling, ishockey, håndbold og fodbold samt ikke mindst ved at sikre mange danske arbejdspladser via fondsejerskabet. Derfor er han vinderen af Årets Helt i Sydjylland 2022.

Årets tema: Talent og tillid

Kampen om talent og kvalificeret arbejdskraft har aldrig været så intens som nu. Samtidig stiller nuværende og kommende medarbejdere stadig større krav om, at virksomhederne handler ansvarligt, er agendasættende og tager aktiv del i løsningen af aktuelle samfundsproblemer. I år har vi fokus på, hvad ejerlederne aktivt gør for at vinde talenternes tillid.

 

Playback of this video is not currently available

0:30

Sådan finder vi Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC flere end 9.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra flere end 125 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.

En lokal jury, bestående af bl.a. regionsvinderen 2021, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder. 

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder. Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.

En ejerleder nomineres i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:

 • A/S – ApS – P/S

 • Minimum 10 ansatte

 • Eksisteret i minimum 5 år

 • Positiv egenkapital i seneste regnskab

 • Positivt resultat i seneste regnskab

 • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode eller en vækst i dækningsbidrag på min. 15% i seneste regnskabsperiode. 

 • Excl. børsnoterede selskaber og deres datterselskaber

 • Excl. datterselskaber af udenlandske virksomheder

 • Excl. selskaber på Børsens Top 100 eller deres datterselskaber

 • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift

 • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20 %)

ÅE logo

Kontakt os

Ulrik Ræbild

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3288

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Anders Lindeløv

Senior Event Associate, PwC Denmark

Tlf: 4050 1403

Følg PwC