Kim Fausing, President & CEO for Danfoss, modtager prisen som Årets Erhvervsprofil 2023

Sammen med en professionel jury har PwC udnævnt Kim Fausing, President & CEO for Danfoss, som Årets Erhvervsprofil 2023. Kim Fausing har gjort en tydelig positiv forskel for dansk erhvervsliv og samfundet.

Juryen fremhæver bl.a. i sin begrundelse, at Kim Fausing viser handlekraft og mod og er ikke bange for at tage et ekstraordinært ansvar som topchef og gå forrest på den grønne agenda: Danfoss’ vision er at være en globalt ledende partner med teknologier, der skal bane vejen for den grønne omstilling. Han er kort sagt en klar eksponent for ESG- og bæredygtighedsagendaen.

Kim Fausing har været hos Danfoss i over 15 år og været adm. direktør siden 2017.

Playback of this video is not currently available

1:13

Opskriften på en succesfuld rejse mod bæredygtighed

Hør Kim Fausing, President & CEO for Danfoss, dele hans opskrift på at opnå en succesfuld grøn omstilling og reducere virksomhedens CO2 footprints.

CEO med store ambitioner for den grønne omstilling

Med Kim Fausing i spidsen er ambitionen for Danfoss, at virksomheden skal være den førende teknologipartner for sine kunder i den grønne omstilling – ved at dekarbonisere (lette CO2-belastningen) gennem energieffektivitet, lavere emissioner og elektrificering. Han gør dermed en stor forskel på klimaagendaen og er fortaler for miljø og diversitet. Industrivirksomheden Danfoss rekrutterer blandt kandidater, hvor der er en klar overvægt af mænd. Alligevel har topchef Kim Fausing sat sig selv i spidsen for at gøre Danfoss mere mangfoldig.

Kim Fausing er en rollemodel

Juryen lægger også stor vægt på, at Kim Fausing er en rollemodel. Han er en fremragende debattør, og han har markeret sig i den offentlige debat på relevante erhvervsemner og er en god kommunikator.

"Han er en meget aktiv deltager i politiske debatter, hvor han er med til at sætte agendaen inden for såvel diversitet og den grønne omstilling. Han engagerer sig politisk, udviser en ægte interesse for samfundet og har en klar stemme i debatten. Det fortjener anerkendelse."

Mogens Nørgaard MogensenSenior Partner og adm. direktør i PwC

Imponerende finansielle resultater og udvikling af Danfoss

Kim Fausing har med et langt sejt træk udviklet selskabet og skabt synlige resultater for Danfoss, der har været på en imponerende vækstrejse. Danfoss kom ud af 2022 med et rekordregnskab, hvor omsætningen blev bedre end forventet og steg med 36 % til EUR 10,3 milliarder. Den organiske vækst endte på 15 %. Driftsresultatet (EBITA) steg 26 % til EUR 1,2 milliarder med en margin på 11,9 %, hvilket var i overensstemmelse med forventningerne. De gode takter er fortsat i første halvår af 2023, hvor omsætningen steg 13 % til EUR 5.528 mio. (første halvår 2022: 4.906 mio.) med en organisk vækst på 8 %.

“Selvom den geopolitiske situation på industrikoncernens tre vigtige markeder – Europa, USA og Kina – er anspændt, ryster det ikke Kim Fausing, og med flere og meget betydelige opkøb, herunder opkøbene af Eaton Hydraulics (US) og Semikron (D), har han sikret, at Danfoss bliver en mere og mere markant virksomhed internationalt“.

Mogens Nørgaard MogensenSenior Partner og adm. direktør i PwC

Han henviser også til Danfoss’ opkøb af tyske Bock, som er en af verdens førende producenter af kompressorer til køle- og varmeapplikationer med klimavenlige naturlige kølemidler, der har konsolideret virksomhedens position som den førende leverandør af grønnere køle- og varmeløsninger.

“Med opkøbene står Danfoss bedre positioneret til vækst i alle regioner end nogensinde før”.  – Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC.

Kim Fausing er desuden i stand til at samle folk om en opgave og komme i mål med fokus på samarbejde, interessenthåndtering og diplomatiske evner.

Læs pressemeddelelsen

Kim Fausing gør det kort sagt fantastisk godt, men deler gerne æren med sine kolleger eller andre erhvervsledere. Desuden er han utrolig behagelig og velbegrundet i sine synspunkter og holdninger, og der er altid handling bag hans ord.

Mogens Nørgaard MogensenSenior Partner og adm. direktør i PwC

Om prisen

PwC uddeler i samarbejde med en professionel jury prisen ‘Årets Erhvervsprofil’. Prisen kan gå til en person, en samlet direktion eller bestyrelse, som bl.a.: har gjort en tydelig, positiv forskel for dansk erhvervsliv - samfundet/offentligheden; går foran i forhold til væsentlige områder som fx diversitet, bæredygtighed og digitalisering og viser handlekraft og mod - og er en rollemodel; har markeret sig i den offentlige debat for året på relevante erhvervsemner og er en god kommunikator; har skabt synlige resultater for sine(e) virksomhed(er) - ledelse og/eller værdiskabelse; er i stand til at samle folk om et formål/en opgave og komme i mål med fokus på samarbejde, interessenthåndtering, diplomatiske evner.

Juryens medlemmer

  • Søren Skou, repræsentant fra sidste års vinder, tidligere adm. direktør for A. P. Møller - Mærsk og nu bestyrelsesformand for Maersk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping m.fl.
  • Henrik Poulsen, bestyrelsesformand for Carlsberg Group m.fl.
  • Pernille Erenbjerg, professionelt bestyrelsesmedlem
  • Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden m.fl. 
  • Marianne Wiinholt, Group CFO hos WSAudiology og bestyrelsesmedlem 
  • Jeppe Christiansen, CEO for Maj Invest og bestyrelsesmedlem 
  • Anne Broeng, bestyrelsesformand for Velliv og bestyrelsesmedlem for NNIT, m.fl.
  • Jørgen Jensen, bestyrelsesformand for 3shape, Ambu og Velux
  • Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC

Kontakt os

Paula Løve Weibel

Senior Event Marketing Manager, PwC Denmark

3945 3299

E-mail

Sara Filtenborg

Event Manager, København , PwC Denmark

3945 3150

E-mail

Følg PwC