Årets Ejerleder 2019

Tilmeld dig regionskåringer landet over og landskåringen

PwC, Nykredit ErhvervsBank, Dansk Erhverv og Finans har fornøjelsen af at invitere dig til syv regionskåringer landet over samt landskåringen. Vær med, når vi hylder Danmarks dygtigste ejerledere.

Vær med, når vi kårer Årets Ejerleder og Temaprisvinder i syv regioner landet over. Ved regionskåringerne til Årets Ejerleder hylder vi en ejerleder, der som frontfigur har haft en central rolle i skabelsen af en ekstraordinær succeshistorie til inspiration for andre ejerledede virksomheder. Temaprisen uddeles på baggrund af årets tema: Formål og værdier.

Regionsvinderne går direkte videre til den store finale, landskåringen, hvor vi kårer Årets Ejerleder 2019 og Årets Temaprisvinder 2019 blandt regionsvinderne fra de syv regionskåringer landet over, og hvor vi uddeler Årets Hæderspris 2019.

Målgruppe

Den primære målgruppe for Årets Ejerleder 2019 er ejerledere i danske små og mellemstore virksomheder. I tilfælde af overtegning forbeholder vi os ret til at tildele pladser efter målgruppen.

 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Introduktion til Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. De danske ejerledere går foran og er skabere af vækst og udvikling, og det vil vi gerne anerkende dem for.

Denne film fortæller om processen for Årets Ejerleder 2019 fra de indledende processer til regionskåringerne og frem mod den store landskåring d. 14. november. 

Årets tema: Formål og værdier

I år sætter vi fokus på formål og værdier, da de spiller en væsentlig rolle for både virksomhedernes omdømme, konkurrenceevne og evne til at tiltrække og fastholde arbejdskraft.

Danske familieejede virksomheder er gode til at skabe vækst - også sammenlignet med udlandet. Når vi spørger dem, hvad baggrunden er for deres succes, svarer de, at deres virksomhedsværdier og et klart formål er afgørende. Vi tror på, at fremtidens vindere er dem, der lykkes med at skabe fælles værdier og et tydeligt formål, og derfor har vi valgt formål og værdier som årets tema i Årets Ejerleder 2019.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Sådan finder vi Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC flere end 9.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra flere end 125 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.

En lokal jury, bestående af bl.a. sidste års vinder, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder.

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder. Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.

En ejerleder nomineres/udpeges i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:

  • A/S – ApS – P/S
  • Minimum 10 ansatte
  • Virksomheden har eksisteret i minimum 5 år
  • Positiv egenkapital og resultat i seneste regnskab
  • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode eller en vækst i dækningsbidrag på min. 15 % i seneste regnskabsperiode
  • Ekskl. Børsnoterede selskaber og deres datterselskaber
  • Ekskl. Datterselskaber af udenlandske virksomheder
  • Ekskl. Selskaber på Børsens Top 100 eller deres datterselskaber
  • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift
  • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20%).

Kontakt os

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Sara Filtenborg

Manager, PwC Denmark

Tlf: 3945 3150

Følg PwC