Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Årets Ejerleder 2019: Michael Holm fra Systematic A/S

Østjysk digitaliseringsekspert

Årets Ejerleder 2019 arbejder hårdt for at gøre en forskel i samfundet, men også i sin egen branche står han som et fyrtårn.

Mød Årets Ejerleder 2019

Ejerleder Michael Holm fra Systematic A/S løb med prisen som Årets Ejerleder 2019 ved Landskåringen i PwC i Hellerup. Ved at udvikle skræddersyede it-systemer til den offentlige sektor i Danmark, og dernæst sælge koncepterne videre som softwarepakker globalt, har han skabt en global milliardsucces for Systematic. I dag beskæftiger Systematic over 1.000 medarbejdere og leverer  løsninger til en lang række kunder i den offentlige sektor, herunder de “hvide kitler” på de kliniske afdelinger, så forløbet med patienter bliver optimeret, og det sikres, at alle får den rette behandling. Michael Holms hustru modtog prisen i hans sted.

Læs mere i pressemeddelelsen 

Læs det nyeste CXO Magasin om Ejerlederne

Årets Hædersprismodtager 2019

Lars Kann-Rasmussen fra VKR Gruppen, modtager Årets Hæderspris 2019. I 75 år har teknologi fra VKR Gruppen bragt naturen tættere på mennesket. Det startede med VELUX ovenlysvinduet, der i 1942 blev gennembruddet for gruppen og grundlæggeren Villum Kann Rasmussen. Hædersprisen går i år til en ejerleder, der besidder modet til at træffe beslutninger i en omskiftelig verden, og som har ambitionerne og viljen til hele tiden at sætte nye og højere mål samt ikke mindst evnerne til at indfri dem.

Læs mere i pressemeddelelsen

Årets Temaprisvinder 2019

Det blev ejerleder Anders Aagaard Jensen fra Relevant Holding ApS, der vandt over de øvrige seks regionale temaprisvindere og modtog Temaprisen ved landskåringen af Årets Ejerleder 2019. Anders Aagaard Jensen er en fighter, der flere gange i sin karriere i restaurationsbranchen har måttet starte forfra, bl.a. efter et fejlslået eventyr i London.

Læs mere i pressemeddelelsen

Regionsvindere og finalister

Regionsvinder: Martin Pihl fra Plus-Plus A/S

Playback of this video is not currently available

Martin Pihl fra Plus-Plus A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2019 i region Sjælland. Han vinder prisen for at skabe en international succes med en klar vision, hvor integritet og nytænkning går hånd i hånd.

Plus-Plus A/S producerer og sælger kreativt legetøj af høj kvalitet til børn i alle aldre. Virksomheden startede som en ‘garage-virksomhed’ i 2009, der siden Martin Pihl overtog virksomheden i 2012 har opnået flotte resultater og vækst både i Danmark og i udlandet.

Læs pressemeddelelsen

 

De stærke konkurrenter

Søren Hovmand – ejerleder i Hovmand A/S (Køge)

Virksomheden Hovmand A/S designer og producerer lifte og løftevogne til en række industrier. Den 40 år gamle familieejede virksomhed blev stiftet i 1972, er sidenhen blevet etableret i udlandet og forventer nu at ekspandere til flere europæiske lande inden for de kommende år. Som ejerleder siden 2007 er Søren Hovmand altid gået forrest og har skabt en ledergruppe bestående af yngre medarbejdere, som ifølge ham er nøglen til, at forretningen kan udvikle sig og holde sig på forkant med nye teknologier og digitalisering, som er højt på dagsordenen i virksomheden.

Leif Busch Hansen og Karsten Klein Kristensen – ejerledere i Lundberg Tech A/S (Lille Skensved)

Lundberg Tech A/S har siden 1946 udviklet granulatorer til brug for affaldshåndtering og genbrug af ressourcer, og netop denne del af virksomheden er den største af sin slags på verdensplan. De to ejerledere, ser store udviklingsmuligheder for virksomheden og lægger vægt på løbende innovation og udvikling. Den grønne omstilling og fokus på FN’s Verdensmål om klimahandling indtænkes i høj grad i hele virksomhedens mission og vision - dette har skabt en global konkurrencefordel. 

 

Regionsvinder: Knud Erik Andersen fra Søborg-virksomheden European Energy

Playback of this video is not currently available

Knud Erik Andersen er med en baggrund som ingeniør ejerlederen og stifteren bag European Energy A/S, som han etablerede i 2004. European Energy udvikler vindmølle- og solcelleprojekter med henblik på helt eller delvist salg til investorer (pensionskasser m.fl.), der søger stabile afkast. De forventer et Ebitda i omegnen af 299-337 mio. kr. i 2019, samt et resultat før skat på 224-262 mio. kr. 

Han vinder prisen for at have stiftet en virksomhed, som han på 15 år har gjort til en vigtig spiller i vindbranchen med en vision om at skabe et samfund, der er fri for fossile energikilder. 

Læs pressemeddelelsen 

De stærke konkurrenter

Flemming Wagner – ejerleder i Abacus Medicine A/S (København)

Abacus Medicine blev stiftet i 2004 af ejerleder Flemming Wagner og hans far, Jan Wagner. Virksomheden er distributør af original receptpligtig medicin i Europa og tæller i dag over 750 ansatte.  Flemmings vision er at gøre livsvigtig medicin tilgængeligt for alle - både fysisk og finansielt - og dette er drivkraften bag virksomheden. At værdien af selskabet er steget kraftigt de senere år blev bekræftet tidligere i år, hvor Chr. Augustinus Fabrikker A/S investerede 360 mio. kr. i virksomheden og opnåede en tredjedel af ejerskabet i virksomheden.

 

Mads Stensgaard – ejerleder i Kjær & Sommerfeldt A/S (København)

Vinhandelen Kjær & Sommerfeldt har eksisteret siden 1875. I 2008 købte Mads Steensgaard virksomheden og har siden været ejerleder. Mads har en team-tilgang til forretningen med fokus på performance, eksekvering og udvikling af medarbejderne. Han har bl.a. udvidet med en vinbar, indført prøvesmagninger i virksomhedens butik og indrettet lokaler, så kunderne nu får en udvidet oplevelse i forbindelse med køb af vine. Mads har formået at videreføre en virksomhed, der er mere end 140 år gammel, og tilpasset den til nutiden - uden at miste de gamle formål og værdier.

 

Regionsvinder: Brian Djernes fra Cane-line A/S

Playback of this video is not currently available

Brian Djernes er ejerlederen bag Cane-line A/S, der med hovedsæde i Rynkeby designer og producerer have- og indendørsmøbler, som afsættes i mere end 100 lande. Cane-line har som den første danske virksomhed både en ISO 14001- (miljø) og SA 8000-certificeret (social ansvarlighed) certificering. Han vinder prisen som Årets Ejerleder 2019 på Fyn for at favne fremtiden, herunder ny teknologi og automatisering i produktion såvel som administration og samtidig lægge vægt på de gamle dyder: ordentlighed, ordholdenhed og naturlig respekt for sine medmennesker.

Læs pressemeddelelsen

De stærke konkurrenter

Claus Juul Bøgelund – ejerleder i Dymak A/S (Odense)

Dymak A/S blev stiftet i 1997 af bl.a. Claus Bøgelund, som siden 2009 har haft 100 % af ejerskabet. Virksomheden, der sælger engrosprodukter til hus og hjem samt gartneribranchen, har hovedsæde i Odense samt flere salgsselskaber globalt. Med fokus på innovation og forretningsudvikling samt med digitalisering højt på dagsordenen har Claus Bøgeholm leveret flotte resultater i et udfordrende marked - både konkurrencemæssigt og økonomisk for kundegruppen, og virksomheden er i dag blandt Europas førende indenfor branchen.

 

Kasper Andersen & Launy Søgaard Kristensen – ejerledere i Yoyo Global Freight ApS (Odense)

Yoyo Global Freight ApS har været på en fantastisk vækstrejse siden de to ejerledere, Kasper og Launy, stiftede virksomheden for 10 år siden. Med en visionær og målrettet tilgang og gennem et stærkt kundefokus har de to ejerledere disruptet speditørbranchen med egenudviklede it-platforme og leverer nu et samlet interface over fragtløsninger til kunderne. Ledelsesmæssigt er nøgleordene anerkendelse, karrieremuligheder og medarbejderinvolvering, og Yoyo Global Freight har derfor også stor succes med at fastholde og tiltrække medarbejdere.

 

Regionsvinder: Jesper Ratza Hansen fra Auction Group A/S

Playback of this video is not currently available

Jesper Ratza Hansen fra Auction Group A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2019 i region Sydjylland. Han får bl.a. prisen for at have skabt en succesfuld virksomhed med en digital og miljøvenlig forretningsmodel, der har potentiale i andre brancher.

Auction Group A/S har med AUTOproff skabt autobranchens største handelsplatform for handel med brugte biler. Jesper Ratza er uddannet biløkonom og har været sælger og filialchef hos Autohuset Vestergaard i Vejle. Det var her han fik idéen til den fremadstormende virksomhed, der i dag  beskæftiger 35 medarbejder i Danmark og 25 medarbejdere i udlandet. 

Læs pressemeddelelsen

 

De stærke konkurrenter

Poul B. Jakobsen – ejerleder i Process Engineering A/S (Fredericia)

Process Engineering leverer ingeniørydelser indenfor mange brancher i procesindustrien med et unikt koncept, hvor opgaverne udføres, som var de kundens egen organisation. Poul B. Jakobsen er en engageret ejerleder, som med sin faglige baggrund som ingeniør har formået at skabe og udvikle en virksomhed gennem de seneste 20 år, der er blevet en stor succes, og som i dag er en anerkendt spiller på det danske og udenlandske marked i forhold til de store konkurrenter. 

 

Jesper Hansson – ejerleder i Svane Shipping A/S (Kolding)

Svane Shipping er en familievirksomhed, som oprindeligt blev etableret i 1926. Siden har virksomheden og ejerleder, Jesper Hansson, været en aktiv del af Kolding Havn. Jespers vision er at udvikle potentialet på havnen og være en synlig forkæmper for at bevare erhverv, virksomheder og arbejdspladser, herunder også i samarbejde med havnens øvrige parter. Gennem årene har han således opkøbt og investeret i aktiviteter på havnen og skabt nye muligheder for både erhvervslivet og byens beboere.

 

Regionsvinder: Bjarne Jeppesen fra Sports Group Denmark

Playback of this video is not currently available

Manden bag Sports Group Denmark A/S, Bjarne Jeppesen, er vinder af Årets Ejerleder 2019 i Midt- og Vestjylland. Virksomheden er en succeshistorie med meget stor vækst og et inspirerende ledelsesteam, som fra et nyt domicil i Silkeborg har ambitiøse mål for fremtiden. Han vinder prisen for på syv år at have skabt en international virksomhed, der har realiseret overskud i alle år og for samtidig at have en klar holdning til bæredygtighed. Baseret på erfaringer og relationer fra en stilling som direktør for en dansk sportstøjsvirksomhed i Hong Kong stiftede Bjarne Jeppesen i 2012 Sports Group Denmark A/S. 

Læs pressemeddelelsen

 

De stærke konkurrenter

Martin og Mikael Søgaard – ejerledere i Idealcombi A/S (Hurup)

Idealcombi A/S, der producerer vinduer og døre, blev grundlagt i 1973 og ejes og ledes i dag af stifternes sønner, Martin og Mikael Søgaard. De to ejerledere har formået at overtage og generationsskifte sig ind i en stor og velkonsolideret virksomhed, som er vokset betydeligt over de seneste 5-10 år, og som i dag tæller 570 medarbejdere. Ejerlederne udviser stor omstillingsparathed ved løbende at tilpasse virksomheden til markedsforholdene og samtidig have fokus på at bevare arbejdspladser i Danmark. Kvalitet, innovation, ordentlighed og ansvarlighed er kerneværdierne for de to ejerledere. 

 

Nicolai Tange Jørgensen – ejerleder i Smart Lift A/S (Nykøbing)

Smartlift A/S blev grundlagt i 2006 og senere købt af Nicolai Tange Jørgensen i 2012, i et delt ejerskab med Vækst-Invest Nordjylland A/S. Med 50 ansatte udvikler og producerer Smartlift intelligente lifte, der markedsføres i hele verden. Præcision, driftssikkerhed og kvalitet på allerhøjeste niveau er kendetegnende for virksomheden. Nicolajs store fokus på udvikling og innovation af selskabets produkter er en stor del af årsagen til virksomhedens bemærkelsesværdige indtjening og vækst samt den værdi, produkterne skaber hos slutbrugeren. Med en markedsførende position er Smart Lift A/S i gang med en spændende global vækstrejse.

 

Regionsvinder: Michael Holm fra Systematic A/S

Playback of this video is not currently available

Michael Holm fra Aarhus-virksomheden Systematic A/S er vinder af Årets Ejerleder 2019 i region Østjylland. Han modtager prisen for at have skabt en succesfuld, international virksomhed samt for sin indsats for at skabe bedre uddannelser og innovation inden for it-branchen.

Michael Holm har som ejerleder over en periode på 34 år skabt Systematic, som i dag er en profitabel software-virksomhed med mere end 1.000 ansatte og unikke software-produkter, der vinder på det globale marked. 

Læs pressemeddelelsen

De stærke konkurrenter

Bo Fischer Larsen – ejerleder i IQ Metal A/S (Hasselager)

IQ Metal A/S producerer metalkomponenter til en bred række af industrier. Ejerlederen Bo Fischer Larsen købte 80 % af virksomheden umiddelbart før finanskrisen i 2007. Alligevel er det lykkedes at realisere en gennemsnitlig omsætningsvækst på ca. 11 % årligt siden da. Mens Bo har skabt nye arbejdspladser på den nyetablerede fabrik i Polen, har han samtidig sikret alle arbejdspladser i Danmark, og forventningen er at øge antallet af medarbejdere samt omsætning yderligere de kommende år. Bo er strategisk stærk og vedholdende og besidder et indgående kendskab til både virksomheden og branchen i alle led.

 

Kim Thomas Rasmussen – ejerleder i PR Electronics A/S (Rønde)

PR Electronics blev stiftet af Kim Thomas Rasmussens far i 1974. Kim overtog ejerlederrollen i 2009, og siden har virksomheden været drevet af produktinnovation og har i dag fem produktområder, ni datterselskaber og over 200 ansatte. Virksomheden udviser en stor ansvarlighed over for medarbejdere og det omkringliggende samfund og har med succes fastholdt sin produktion og montage i Danmark med fokus på bæredygtighed. Kim er en ejerleder, der ud fra grundighed og strategisk tænkning har videreudviklet og vækstet en særdeles robust virksomhed.

 

Regionsvinder: Jan Werner Jensen fra Hydrema Holding ApS

Playback of this video is not currently available

Prisen går til ejerleder Jan Werner Jensen, Hydrema Holding ApS, der har skabt vækst og mange nye arbejdspladser, samtidig med at han har formået at fastholde virksomhedens DNA under et generationsskifte.

Hydremas vision er at udvikle og producere hydraulisk entreprenørmateriel af den højeste kvalitet på markedet. Ejerleder Jan Werner Jensen og Støvring-virksomheden Hydrema har oplevet enorm vækst de seneste år og er på sit højeste niveau nogensinde med en omsætning på næsten 1 mia. kr.

Læs pressemeddelelsen

De stærke konkurrenter

Michael Hove – ejerleder i Commentor A/S (Aalborg)

Commentor har siden 2009 hjulpet med digitaliseringen af det offentlige og private Danmark. Virksomheden løser forretningsmæssige og tekniske udfordringer inden for analyse, udvikling samt vedligehold af softwareløsninger.

Med en uformel og inkluderende ledelsesstil med fokus på værdier og medarbejderudvikling har den ambitiøse ejerleder, Michael Hove, skabt en virksomhed, som har opnået et flot vækst, og målet er, at virksomheden skal blive ved med at vokse.

 

Brian Bundgaard, Lars Bartholomæussen, Lars Bo Pedersen, Morten Søgaard og Ole Schou – ejerledere i Jysk Pension (Aalborg)

Jysk Pension har arbejdet sig op blandt nogle af de største konkurrenter på det danske pensionsmarked, der er en branche præget af hård konkurrence. For at skabe de bedste rammer for ansatte og kunder er ’højt til loftet’, ‘frihed under ansvar’ og ‘mennesker er vigtigere end tal’ blandt kerneværdierne i virksomheden. Det er ejerledernes vision, at Jysk Pensions værdisæt fremadrettet skal være forankret i virksomheden, selvom den vokser og bliver stadigt større for derigennem at bevare det gode købmandsskab og ‘de jyske værdier’. 

 

Temaprisvindere

Madklubben-imperiet er Temaprisvinder 2019 i region Hovedstaden

Anders Aagaard Jensen har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i region Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2019. Han får prisen for sit stærke fokus på formål og værdier, herunder sin rolle som spydspids for den madkultur, vi har i Danmark i dag. Han fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved Hovedstadskåringen i Børsens flotte lokaler i København.

Læs pressemeddelelsen

 

Lasse Secher Houengaard er Temaprisvinder 2019 i region Sjælland 

Lasse Secher Houengaard har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder på Sjælland ved Årets Ejerleder 2019. Han får prisen for at have skabt en virksomhedskultur, hvor formål og værdier udgør en tydelig rettesnor - både internt og eksternt. Han fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved kåringen i PwC’s nye kontorlokaler på Eventyrvej i Ringsted.

Læs pressemeddelelsen

Evita Rosdahl er Temaprisvinder 2019 i region Fyn

Evita Rosdahl har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder på Fyn ved Årets Ejerleder 2019. Hun vinder prisen for at igangsætte kreative og værdiskabende initiativer - ikke mindst i forhold til virksomhedens unge lærlinge. Hun fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv på en velbesøgt regionskåring ved Nature Energy Park i Odense.

Læs pressemeddelelsen 

Poul B. Jakobsen er Temaprisvinder 2019 i region Sydjylland 

Poul B. Jakobsen, ejerleder i Process Engineering A/S fra Fredericia, har netop vundet den regionale Temapris ved Årets Ejerleder 2019 i Sydjylland. Han modtager prisen for sit fokus på virksomhedens formål og familieværdier. Ejerlederen fik overrakt prisen ved en velbesøgt kåring i PwC’s lokaler i Vejle af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Læs pressemeddelelsen

Axel Månsson er Temaprisvinder 2019 i region Midt- og Vestjylland 

Axel Månsson har netop vundet Årets Regionale Temapris i region Midt- og Vestjylland. Han vinder prisen for sin vision om økologi og bæredygtighed, som kommer til udtryk i hele hans virke og engagement. Den løbende innovation i virksomheden og de økonomiske resultater taler for sig selv. Han fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved regionskåringen på PwC’s kontor i Herning.

Læs pressemeddelelsen

 

Lars Juhl Frandsen og Peter Helmer Larsen er Temaprisvindere 2019 i region Nordjylland

Lars Juhl Frandsen og Peter Helmer Larsen har netop modtaget Årets Regionale Temapris i Nordjylland ved Årets Ejerleder 2019. De får prisen for at have skabt en succesfuld turnaround i Nordic Computer og målbare resultater gennem en værdibaseret ledelsesform og strategi. Han fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Læs pressemeddelelsen

Brødrene Chresten og Mikkel Grene er Temaprisvindere 2019 i region Østjylland 

Brødrene Chresten og Mikkel Grene har netop vundet Årets Regionale Temapris i region Østjylland ved Årets Ejerleder 2019. De får prisen for at have skabt vækst og udviklet Søstrene Grene-butikkerne tro mod de såkaldte søsterværdier. Prisen blev overrakt af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved regionskåringen på PwC’s kontor i Aarhus.

Læs pressemeddelelsen 

 

Årets Ejerleder 2019 - Landskåringen

Få et glimt af Landskåringen af Årets Ejerleder og se reaktionerne fra de glade prismodtagere. Ejerlederne er rygraden i dansk erhvervsliv, og til Landskåringen hyldede vi de dygtigste ejerledere i Danmark.

Prisen som Årets Ejerleder 2019 gik til Michael Holm fra Systematic A/S, Anders Aagaard Jensen fra Relevant ApS, der står bag Madklubben, fik Temaprisen 2019. Årets Hæderspris modtog Lars Kann-Rasmussen fra VKR Gruppen, der bl.a. ejer Velux.

Playback of this video is not currently available

Playback of this video is not currently available

Årets tema: Formål og værdier

I år sætter vi fokus på formål og værdier, da de spiller en væsentlig rolle for både virksomhedernes omdømme, konkurrenceevne og evne til at tiltrække og fastholde arbejdskraft.

Danske familieejede virksomheder er gode til at skabe vækst - også sammenlignet med udlandet. Når vi spørger dem, hvad baggrunden er for deres succes, svarer de, at deres virksomhedsværdier og et klart formål er afgørende. Vi tror på, at fremtidens vindere er dem, der lykkes med at skabe fælles værdier og et tydeligt formål, og derfor har vi valgt formål og værdier som årets tema i Årets Ejerleder 2019.

Sådan finder vi Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC flere end 9.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra flere end 125 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.

En lokal jury, bestående af bl.a. sidste års vinder, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder.

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder. Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.

En ejerleder nomineres/udpeges i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:

  • A/S – ApS – P/S
  • Minimum 10 ansatte
  • Virksomheden har eksisteret i minimum 5 år
  • Positiv egenkapital og resultat i seneste regnskab
  • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode eller en vækst i dækningsbidrag på min. 15 % i seneste regnskabsperiode
  • Ekskl. Børsnoterede selskaber og deres datterselskaber
  • Ekskl. Datterselskaber af udenlandske virksomheder
  • Ekskl. Selskaber på Børsens Top 100 eller deres datterselskaber
  • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift
  • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20%).

Kontakt os

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Sara Filtenborg

Manager, PwC Denmark

Tlf: 3945 3150

Følg PwC