Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Årets Bestyrelsesformand 2019: Thomas Thune Andersen

PwC har sammen med en uafhængig jury kåret bestyrelsesformanden for Ørsted, Thomas Thune Andersen, som Årets Bestyrelsesformand 2019. Thomas Thune Andersen har i sin rolle som bestyrelsesformand siden 2014 stået i spidsen for Ørsteds succesfulde transformation fra traditionel el-produktion baseret på fossile brændsler til en globalt førende virksomhed inden for grøn energi.

Juryen fremhæver også i sin begrundelse, at Ørsted har været igennem Danmarkshistoriens største børsnotering i 2016.

Læs mere i pressemeddelelsen

Læs interview med Thomas Thune Andersen i CXO Magasinet

Playback of this video is not currently available

Bestyrelsesarbejde i Danmark 2020

Få faglig viden og inspiration til dit bestyrelsesarbejde.

Vækst og strategi, bæredygtighed, intern revision, bestyrelsesevaluering, diversitet samt aktionærrettighedsdirektivet er alle fokusområder, der i 2020 har en central plads på bestyrelsens agenda.

Den nye Bestyrelseshåndbog stiller derfor skarpt på disse - og mange andre - højaktuelle emner, der kommer til at præge dialogen i bestyrelseslokalet langt ind i 2020.

Download håndbogen

Playback of this video is not currently available

Få inspiration til dit bestyrelsesarbejde

Hvilke fokusområder står øverst på bestyrelsens agenda i 2020? Og hvilke krav stiller det til bestyrelsens kompetencer? Få indsigt og inspiration fra tre markante bestyrelsesprofiler.

Mød Lars Rasmussen, bestyrelsesformand i Coloplast og Lundbeck, Helle Thorning-Schmidt, bestyrelsesformand i Selection F og fhv. statsminister, samt Claus V. Hemmingsen, bestyrelsesformand i Maersk Drilling og DFDS.

CEO-konferencen 2020

Vær med på årets CEO-konference efter World Economic Forum i Davos og oplev inspirerende indlæg fra førende topledere. Vi sætter fokus på topledernes dagsorden og præsenterer de globale og danske resultater af PwC's CEO Survey 2020.

Hvordan skaber vi bæredygtige forretningsmodeller og sikrer bæredygtig vækst? Og hvordan tilpasser vi os de demografiske og teknologiske skift, der præger samfundet og stiller nye krav til vores kompetencer? Det er nogle af de emner, vi tager op på konferencen, hvor du også bliver præsenteret for hovedresultaterne fra PwC’s CEO Survey 2020.

Læs mere og tilmeld dig

CXO Magasinet #20 – Chairman’s Agenda

Øget fokus på risikostyring, agilitet og et styrket samarbejde mellem direktion og bestyrelse er nogle af de indsatser, der skal sikre, at virksomhederne finder vejen til fortsat vækst fremadrettet. Sådan lyder budskabet fra nogle af landets førende bestyrelsesprofiler.

Læs magasinet

Om Thomas Thune Andersen

Thomas Thune Andersen er bestyrelsesformand for Ørsted samt bestyrelsesformand for Lloyds Register Group and Foundation, næstformand i bestyrelsen i VKR Holding, samt bestyrelsesmedlem i Arcon Sunmark A/S, BW Offshore LTD og Danish Committee on Corporate Governance. Thomas Thune Andersen har tidligere været ansat hos A. P. Møller Mærsk og blev i 2004 udnævnt til skibsreder.

Fakta om Årets Bestyrelsesformand

PwC kårer Årets Bestyrelsesformand for 13. år i træk i samarbejde med Styreinformation. Årets Bestyrelsesformand vælges på baggrund af 14 kriterier, som bl.a. omfatter minimum to år som bestyrelsesformand, overskud, soliditet, godt omdømme for virksomheden og som bestyrelsesformand m.v. Dokumentationen for tildeling af prisen er fremskaffet fra årsrapporter og et spørgeskema til bestyrelsesmedlemmerne.

Tidligere vindere

De seneste års vindere er Vagn Ove Sørensen, bestyrelsesformand for FLSmidth & Co. (2018), Søren Bjerre-Nielsen, bestyrelsesformand for VKR Holding A/S (2017), Bert Nordberg, bestyrelsesformand for Vestas (2016), Ole Andersen, bestyrelsesformand for Chr. Hansen (2015), Kåre Schultz, bestyrelsesformand for Royal Unibrew (2014), Niels Jacobsen, bestyrelsesformand for LEGO (2013), Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Falck A/S (2012), Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk (2011).

Juryens medlemmer:

  • Anne Broeng, bestyrelsesformand for Velliv og bestyrelsesmedlem i Velux, NNIT m.fl.
  • Birgitte Nielsen, bestyrelsesmedlem, Coloplast, Matas A/S, De Forenede Boligselskaber A/S m.m.
  • Vagn Ove Sørensen, bestyrelsesformand for FLSmidth & Co., Tia Technology A/S, Zebra A/S og Thor Holding ApS samt viceformand i Nordic Aviation Capital A/S. m.fl. & Årets Bestyrelsesformand 2018
  • Christian Frigast, bestyrelsesformand for Axcel Management, EKF Danmarks Eksportkredit, Bestyrelsesforeningen, Danmarks Skibskredit Holding og næstformand i Pandora, PostNord m.fl.
  • Gunnar Eckbo, CEO, Styreinformasjon
  • Brian Christiansen, Partner, PwC.

Kontakt os

Brian Christiansen

Partner, Leder af Risk Assurance, PwC Denmark

Tlf: 3945 9080

Følg PwC