Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Fiskefoderproducent er Årets Ejerleder i Sydjylland

Hans Erik Bylling, der er ejerleder af Aller Aqua A/S, er netop blevet kåret som Årets Ejerleder 2015 i Sydjylland. Prisen blev overrakt ved en velbesøgt kåring hos PwC i Vejle, hvor virksomhedsledere fra Sydjylland var med til at hylde en dygtig ejerleder, der med fokus på medarbejderudvikling og talent har skabt en unik væksthistorie.

Playback of this video is not currently available

Hans Erik Bylling står i spidsen som ejerleder for Aller Aqua A/S, der producerer fiskefoder til dam- og havbrug. Så kort kan det siges, men det er langt fra hele historien. Aller Aqua er familieejet og har rødder mere end 1.000 år tilbage, og de har produceret fiskefoder i mere end 50 år med stor succes. Som kronen på værket er Hans Erik Bylling netop blevet kåret med titlen som Årets Ejerleder i Sydjylland.

”Vi har i år mødt et meget stærkt felt af ejerledere, der hver især har formået at skabe vækst og succes i kraft af et målrettet fokus på talent og kompetenceudvikling. Det er derfor en særlig ære at overrække prisen til Hans Erik Bylling fra Aller Aqua A/S ,” fortæller Henrik Forthoft Lind, director i PwC i Trekantområdet.

”Hans Erik har løftet Aller Aqua til massiv vækst gennem de seneste fem år, og denne vækst forventes at fortsætte med endnu højere vækstrater end tidligere. Det bliver spændende at følge ham videre i finalen, hvor han skal dyste mod de øvrige seks regionsvindere ved landskåringen.”

Høje vækstambitioner kræver de rette talenter

Aller Aqua er en 3. generations-virksomhed, som Hans Erik Bylling har løftet til nye højder.

For at indfri vækstambitionerne investerer Aller Aqua i høj grad i medarbejdere og talent. Virksomheden søger desuden hele tiden at være på forkant med udviklingen ved at ansætte, før der bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft.

De ejerledede virksomheder udgør rygraden af dansk erhvervsliv. De dygtigste ejerledere arbejder målrettet med strategi, talent og medarbejderudvikling samt innovation – og de er åbne for nye initiativer. Alt dette er Hans Erik Bylling et fantastisk eksempel på,” siger regionsdirektør Mogens B. Sørensen i Nykredit. Han fortsætter:

"Det er i høj grad lykkes at finde den rette kemi medarbejderne og ledelsen i mellem. Hans Erik har desuden udviklet virksomheden og sine medarbejdere til at have stort fokus på udvikling og innovation. På denne måde formår den sydjyske vinder at skabe en virksomhed med stor succes.”

Hos Dansk Erhverv ser man dette års vinder i Sydjylland som et fantastisk eksempel på, at et stærkt fokus på at tiltrække og udvikle talent lønner sig.

”Ejerledere skaber succes i spændingsfeltet mellem forretning og passion. Dette helt særlige engagement skaber nogle unikke muligheder for at udvikle forretningen, men det er ikke givet, at en ejerleder formår at formidle passionen, så det folder medarbejdernes talent og kompetencer ud. Når det sker, ser vi inspirerende væksteventyr, og det er præcis det, som Danmark har brug for, ” siger Sigurd Schou Madsen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

De stærke konkurrenter

Aller Aqua A/S er ikke den eneste virksomhed i Sydjylland med et flot resultat. De øvrige nominerede var:

Preben Grundtvig, Dansk Kreditorservice A/S i Vejle

Preben Grundtvig står i spidsen for Dansk Kreditorservice, hvor han leder virksomheden med en tydelig og effektfuld ledelsesstil. Han har fokus på at skabe resultater gennem mennesker og er meget opmærksom på udvikling af egne talenter. I dag er der ansat 60 medarbejdere, men vækstambitionerne betyder, at der er planer om at udvide antallet af medarbejdere yderligere. 

Jens Find, Unik Gruppen A/S i Vejle

Jens Find er ejerleder af Unik Gruppen, der er totalleverandører af it-løsninger til bolig- og ejendomsadministration samt advokater. Kompetenceudvikling og fleksibilitet er i højsædet hos Unik Gruppen. Begge faktorer har været medvirkende til, at virksomheden har formået at fastholde og udvikle talenter samt betydelig vækst. I dag har virksomheden 155 ansatte.

Fakta om Aller Aqua A/S

Aller Aqua har fabrikker i fire lande og sælger foder i mere end 70 lande. I 2017 forventer Aller Aqua at have en ny fabrik færdigbygget i Kina. Virksomheden har en bred og professionel vifte af produkter og foder til 30 arter fisk. Aller Aquas professionelle udviklings- og researchcenter i Tyskland, Aller Aqua Research, arbejder løbende på at optimere, udvikle og dokumentere effekten af produkterne.

Fakta om Årets Ejerleder 2015

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 12. gang. Årets tema er ’talent og kompetencer’.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 19. november 2015 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter for Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014)
Thomas Dinesen fra Dinesens Floors (2013)
Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012)
Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011)
BK Engineering A/S (2010)
KM Telecom A/S (2009)
Webtop A/S (2008)
Expo-Net Danmark A/S (2007)

Omfattende udvælgelsesproces

Analysen af de dygtigste ejerledere i Danmark er afsæt for kåringen af Årets Ejerleder 2015. PwC analyserer ca. 6.000 ejerledede virksomheder ud fra offentlige regnskabstal. De skal overholde følgende krav:

  • A/S – ApS
  • Minimum 10 ansatte
  • Etableret i minimum fem år
  • Positiv egenkapital
  • Positivt resultat i seneste regnskabsår
  • Vækst i dækningsbidrag
  • Ejerlederen skal have både ejerandele og bestemmende indflydelse på driften af virksomheden.

Af disse udvælges over 120 virksomheder (15-20 virksomheder pr. region), som PwC’s eksperter interviewer personligt i en kvalitativ analyse. Derefter står juryen klar til at mødes med hinanden og udvælge vindere i hver region og én vinder på landsplan.                

Kontakt os

Henrik Forthoft Lind

Partner, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tlf: 2373 2208

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC