Pumpeproducent er Årets Ejerleder i Nordjylland

Henrik Sørensen, der er ejerleder af DESMI A/S, er netop blevet kåret som Årets Ejerleder 2015 i Nordjylland. Prisen blev overrakt ved en velbesøgt kåring hos Nykredit i Aalborg, hvor virksomhedsledere fra hele Nordjylland var med til at hylde en dygtig ejerleder, der med fokus på medarbejder-udvikling og talent har skabt en unik væksthistorie.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Pumper og energirigtige pumpe-løsninger. Det er omdrejningspunktet hos ejerleder Henrik Sørensen, der står i spiden for pumpekoncernen DESMI A/S i Nørresundby. Hos DESMI A/S er medarbejderne i høj grad nøglen til successen i virksomheden, og Henrik har formået at tredoble sin omsætning over de seneste 10 år. Som kronen på værket er han kåret som Årets Ejerleder i Nordjylland.

”Vi har i år mødt et meget stærkt felt af ejerledere, der hver især har formået at skabe vækst og succes i kraft af et målrettet fokus på talent og kompetenceudvikling. Det er derfor en særlig ære at overrække prisen til Henrik Sørensen fra DESMI A/S,” fortæller Marianne Fog Jørgensen, partner i PwC i Aalborg, og fortsætter:

”Henrik stræber hele tiden efter at skabe et attraktivt arbejdsmiljø, hvor det faglige kompetenceniveau er højt og matcher medarbejdernes engagement og arbejdsglæde. Det fortjener anerkendelse, og det bliver spændende at følge ham videre i finalen, hvor han skal dyste mod de øvrige seks regionsvindere ved landskåringen.”

Et stærkt image sikrer de rette kompetencer

I forhold til udfordringer med at rekruttere de rette talenter og kompetencer har DESMI A/S opbygget et omdømme, som reducerer disse udfordringer, bl.a. som følge af virksomhedens udvikling og internationale DNA. Et image, som Henrik Sørensen har arbejdet benhårdt på at skabe, og i dag kan DESMI A/S skaffe alle de kompetencer, der er behov for – og flere til.

De ejerledede virksomheder udgør rygraden af dansk erhvervsliv. De dygtigste ejerledere arbejder målrettet med strategi, talent og medarbejderudvikling samt innovation – og de er åbne for nye initiativer. Alt dette er Henrik Sørensen et fantastisk eksempel på,” siger viceregionsdirektør i Nykredit Henrik Lybæk. Han fortsætter:

”Virksomhedens vækst har desuden været drevet af international tænkning. Samtidig har man formået at skabe en meget løsnings- og kundeorienteret virksomhed. Det fortjener en pris.”

Hos Dansk Erhverv ser man dette års vinder i Nordjylland som et fantastisk eksempel på, at et stærkt fokus på at tiltrække og udvikle talent lønner sig.

”Ejerledere skaber succes i spændingsfeltet mellem forretning og passion. Dette helt særlige engagement skaber nogle unikke muligheder for at udvikle forretningen, men det er ikke givet, at en ejerleder formår at formidle passionen, så det folder medarbejdernes talent og kompetencer ud. Når det sker, ser vi et inspirerende væksteventyr, og det er præcis det, som Danmark har brug for,” siger Sigurd Schou Madsen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

De stærke konkurrenter

DESMI A/S er ikke den eneste virksomhed i Nordjylland med et flot resultat. De øvrige nominerede var:

Bjarne Poulsen & Suzanne Sand fra Lene Bjerre Design A/S i Nibe

Bjarne Poulsen og Suzanne Sand er ejerledere af Lene Bjerre Design A/S. Lene Bjerre Design har eksisteret i 40 år, og med Bjarne og Suzanne i spidsen siden 2006 finder virksomheden i stigende grad sin omsætning uden for de danske grænser, og via et showroom i Italien og København præsenterer de deres produkter til det globale marked.

Niels Rask fra NS System A/S i Frederikshavn

Niels Rask er ejerleder af NS System A/S, der producerer tekstiltryk, broderi og forhandler profiltøj. Som 37-årig overtog Niels virksomheden fra sine forældre. Fra starten var ambitionerne høje, og de seneste tre år har NS Systems A/S etableret sig på fire nye markeder. I 2017 forventer Niels at starte op i endnu et nyt land.

DESMI A/S er en dansk leverandør af pumpe-løsninger med hovedsæde i Nørresundby. Virksomheden blev stiftet i 1833 i Aalborg under navnet De Smithske. Grundlæggeren Henning Smith fik da tilladelse til at starte et jernstøberi. I slutningen af 1970'erne begyndte DESMI udviklingen af produkter til oprensning af olieforurening. Det er selskabets mission at udvikle, fremstille, sælge og servicere pumper og pumpe-systemer, miljøudstyr og løsninger, som er relateret til disse områder. De væsentligste forretningsområder er: Marine & Offshore, Industry, Oil Spill Response, Defence & Fuel og Utility.

Fakta om Årets Ejerleder 2015

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som i år uddeles for 12. gang. Årets tema er ’talent og kompetencer’.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 19. november 2015 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter for Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Omfattende udvælgelsesproces

Analysen af de dygtigste ejerledere i Danmark er afsæt for kåringen af Årets Ejerleder 2015. PwC analyserer ca. 6.000 ejerledede virksomheder ud fra offentlige regnskabstal. De skal overholde følgende krav:

  • A/S – ApS
  • Minimum 10 ansatte
  • Etableret i minimum fem år
  • Positiv egenkapital
  • Positivt resultat i seneste regnskabsår
  • Vækst i dækningsbidrag
  • Ejerlederen skal have både ejerandele og bestemmende indflydelse på driften af virksomheden.

Af disse udvælges over 120 virksomheder (15-20 virksomheder pr. region), som PwC’s eksperter interviewer personligt i en kvalitativ analyse. Derefter står juryen klar til at mødes med hinanden og udvælge vindere i hver region og én vinder på landsplan.                

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC