Årets Ejerleder 2017 vil være verdens bedste ølbrygger

Ejerlederen bag Mikkeller ApS, Mikkel Borg Bjergsø, har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2017 ved Landskåringen i PwC i Hellerup. Med stor passion, perfektionisme og med ambitionen om at lære verden at drikke god øl, har ejerlederen formået at opbygge et sandt væksteventyr med et stort internationalt potentiale.

Mikkeller er stiftet og ejet af Mikkel Borg Bjergsø, der er frontfigur i virksomheden. På baggrund af en stor interesse for øl begyndte han tilbage i 1997 at udvikle øl fra sin lejlighed ved siden af jobbet som lærer. Mikkeller fik hurtigt succes, og i dag eksporterer microbryggeriet med knap 500 ansatte øl til 40 lande verden over. De solgte sidste år specialøl mm. for 153 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 22 % siden 2015.

”Mikkel er indbegrebet af en dygtig ejerleder, som har opbygget et stærkt brand fra bunden og ud fra en drøm om at lære verden at drikke god øl. Han brænder for at lave verdens bedste produkt inden for sin niche, og hans store passion for at skabe noget nyt sikrer ham i dag prisen som Årets Ejerleder 2017,” fortæller Ulrik Ræbild, partner i PwC, og fortsætter:

”Virksomheden er meget skalerbar, og vækstambitionerne er høje, men for Mikkel Borg Bjergsø handler det ikke nødvendigvis om at tjene penge, men om at gøre en forskel og skabe en unik oplevelse for sine kunder. Samtidig har han formået at skabe en virksomhed med et stort internationalt potentiale.”

En unik oplevelse hele vejen igennem

Mikkel Borg Bjergsø er perfektionist og har fokus på hele værdikæden og øje for de små detaljer. Samtidig er han lykkedes med at etablere en bred ledelseskreds omkring sig. Virksomheden har gennem årene spredt sig til andre brancher – som fx restaurations-, festival-, vin- og spiritusbranchen – dog altid med øl som omdrejningspunktet og med fokus på selv de mindste detaljer.

”Mikkel gør tingene 100 % eller slet ikke. Derfor går alt fra de retter, der serveres på hans restauranter, til interiør hånd-i-hånd med hans vision, og dét er med til at skabe en sammenhængende oplevelse for kunderne og styrke Mikkellers brand,” siger Axel U. Henriques, regionsdirektør i Nykredit og ønsker tillykke med prisen.

Mikkel har en synlig ledelsesstil, og det er afgørende for ham, at medarbejderne brænder for at arbejde hos Mikkeller, for kompetencer kan tillæres, mens det er anderledes med passion. Hos Dansk Erhverv ser man også vinderen af Årets Ejerleder 2017 som et fantastisk eksempel på en passioneret ejerleder, der kan være til stor inspiration for andre.

”Mikkel har gennem enorm passion og engagement opbygget et unikt brand og en unik kultur omkring Mikkeller, og han formår at få sine medarbejdere til at engagere sig i sin drøm om at omdefinere ølverdenen. Her er tale om en ejerleder, der tør sigte mod at nå de højeste tinder, og han fortjener at blive hyldet for sin succes,” siger Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

De bedste fra 7 regioner

Med i finalen var følgende ejerledere, der var udvalgt af juryen som de bedste ejerledere fra syv regioner.

Årets Temapris 2017

Vinderen af Årets Temapris 2017 er Per Smedegaard fra Kjærgaard A/S

Årets Hæderspris 2017

Vinderne af Årets Hæderspris 2017 er Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for fondene A.P. Møllers familiefond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har den bestemmende indflydelse på driften af Danmarks største koncern, A.P. Møller – Mærsk A/S, hvor hun også er næstformand.

Fakta om Årets Ejerleder 2017 og Årets Temapris 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Ved regionskåringerne uddeles i hver region en pris til Årets Ejerleder og en temaprisvinder. Temaprisen uddeles på baggrund af årets tema: samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere gik videre til landskåringen, som fandt sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

For andet år i træk blev der ved landskåringen også uddelt en særlig Hæderspris.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere af Årets Ejerleder

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Pressemeddelelsen er redigeret 1/7/19

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC