Ejerleder bag miljørigtig metal bliver Årets Ejerleder 2017 i region Sjælland

25/10/17

Ejvind Pedersen fra Scanmetals A/S har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2017 i region Sjælland. Vinderen er en selvlært mand, der med et stort drive har bygget en meget succesfuld virksomhed op på ganske få år. Han fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved en velbesøgt kåring i Sorø.  

Ejvind Pedersen er ejerlederen bag Scanmetals, og han har etableret virksomheden med afsæt i en helt unik metode fra 2009, der gør det muligt at udvinde metaller fra slagger fra forbrændingsanlæg på en miljørigtig måde. Scanmetals leverer bl.a. til store, tyske bilfabrikker, som benytter metallet til støbning af nye bilmotorer.

”Ejvind Pedersen fra Scanmetals har været oppe imod et stærkt felt i år og udmærker sig med en bemærkelsesværdig vækst og høje forventninger til den fremtidige vækst. Og med en historik med lave budgetafvigelser, er der vægt bag ordene,” udtaler Lars Vagner Hansen, director i PwC.

Det er Ejvind selv, der opfandt den miljøvenlige metode til udvinding af metaller, og det er netop denne metode, der gør Scanmetals unik i branchen.

”Ejvind har fundet en niche i branchen og har i øjeblikket ikke nogen særlige konkurrenter inden for den miljøvenlige teknologi. Det er desuden Ejvinds store internationale erfaring og hans evne til altid at se muligheder frem for begrænsninger, som har skabt den enorme succes i virksomheden,” tilføjer Lars Vagner Hansen og ønsker tillykke med prisen.  

Høje vækstambitioner

Ejvind Pedersen har høje vækstambitioner for virksomheden, som netop har åbnet fabrik i Storbritannien, ligesom de kigger mod Tyskland.

”Denne imponerende ejerleder har på få år skabt en stor international succes med Scanmetals, og der tegner sig en lys fremtid, hvor virksomheden kan se frem til at vokse sig stadig større og blive endnu mere indtjenende. Ejvind Pedersen er derfor den helt rette vinder af Årets Ejerleder i region Sjælland,” siger regionsdirektør i Nykredit Mikael Storm Andersen.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Ejvind Pedersen er den rette vinder i region Sjælland.

”Ejvind er en visionær ejerleder, der formår at træffe de rigtige beslutninger på det rigtige tidspunkt. Han er en ener inden for branchen, hvilket har positioneret ham langt foran sine konkurrenter. Han er dermed indbegrebet af en dygtig ejerleder og en velfortjent vinder,” udtaler Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

De stærke konkurrenter

Scanmetals er ikke den eneste virksomhed på Sjælland med et flot resultat. De øvrige nominerede var:

Palle Normann Svendsen fra Delfi Technologies A/S

Delfi Technologies A/S er en global løsningsleverandør fra 1988 med speciale i softwareløsninger inden for elektroniske hyldeforkanter, håndterminaler, kasseløsninger og printløsninger. Virksomhedens kunder kommer fra en bred vifte af brancher, og deres løsninger bruges verden over.

Mogens Pedersen fra Egons A/S

Egons A/S er en danskejet og familiedrevet virksomhed, der i mere end 30 år har været ejet af familien Pedersen. Virksomheden blev etableret i 1982 med én enkelt minibus og er i dag en af branchens største operatører på det danske marked med omkring 170 ansatte.

Fakta om Scanmetals A/S

Ejvind Pedersen er ejerlederen bag metalvirksomheden Scanmetals A/S, som på baggrund af hans egen idé fra 2009 udviklede en ny metode til miljøvenligt at udvinde metaller fra slagger fra forbrændingsanlæg. Her bliver alt fra slaggerne genbrugt, da restproduktet, som primært er støv, anvendes til vejbelægninger. Virksomhedens kunder tæller bl.a. tyske bilfabrikker, der benytter metallet til støbning af nye bilmotorer.

Fakta om Årets Ejerleder 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Sidste år landsvinder af Temaprisen

Charlotte Gueniau, RICE A/S (2016)

Kontakt os

Lars Vagner Hansen

Director, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tlf: 5575 8708

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC