Øl-entusiast vinder prisen som Årets Ejerleder 2017 i region Hovedstaden

24/10/17

Ejerlederen bag Mikkeller A/S, Mikkel Borg Bjergsø, har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2017 i region Hovedstaden. Prisen blev overrakt ved en velbesøgt kåring på Børsen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv til en ejerleder, som har sat sig for at lave verdens bedste produkt inden for virksomhedens niche.

Mikkel Borg Bjergsø har startet sin succesfulde virksomhed på baggrund af en stor interesse for craft beers, som han fik smag for i 1994 ved et besøg i USA. I 1997 begynder han udviklingen af den helt rigtige smag og kvalitet hjemme i sin lejlighed ved siden af lærerjobbet, og i 2005 bliver Mikkel selvstændig og lejer sig ind i et bryggeri. I 2006 bliver Mikkellers øl kåret som bedste stout i verden, og i dag eksporterer microbryggeriet øl til 40 lande verden over.

”Mikkel har været oppe imod et stærkt felt i år, og han vinder denne pris for den bemærkelsesværdige vækst, som han har formået at skabe over en kort årrække; fra begyndelsen i 2005, hvor bryggeriet foregik hjemme i lejligheden, til deres første bar åbnede i 2010, frem til i dag, hvor Mikkeller fortsat åbner restauranter og barer ikke kun i Danmark, men i hele verden,” siger Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup, og fortsætter:

”Mikkel er indbegrebet af en ejerleder, der hele tiden forstår at forny sig, og man mærker tydeligt, at han har en stor passion for det, han laver. Virksomhedens vækstambitioner er høje, men man fornemmer, at det ikke nødvendigvis handler om at være dem, der tjener mest, men først og fremmest at lære verden at drikke god øl. Kort sagt har Mikkels syn på forretningen skabt en unik virksomhed og et stærkt brand i ølbranchen.”

En innovativ tilgang til videreudvikling

Hos Mikkeller mærkes det tydeligt, at Mikkel såvel som medarbejderne brænder efter at være de bedste til det, de laver. Virksomheden er ikke kørt fast i et bestemt sortiment af øl, men videreudvikler og fornyer sig hele tiden.

”Mikkel er en ejerleder med en innovativ og kreativ tilgang til forretningen. Han er en stor drivkraft og er med til at udvikle nye produkter og konstant finde på nye muligheder for virksomheden. Han har formået at skabe et brand og en kultur omkring Mikkeller og give forbrugeren en oplevelse ud over det sædvanlige baseret på kvalitet og smag,” forklarer regionsdirektør i Nykredit, Axel U. Henriques.

Hos Dansk Erhverv ser man også vinderen som et fantastisk eksempel på en dygtig ejerleder, som ikke alene har skabt en succesfuld virksomhed med vækst, men også tænker innovativt og ud af boksen.

”Det er tydeligt at mærke, at Mikkel er en dedikeret leder, som ikke gør noget halvt. Kreativt talent, gedigent engagement og hårdt arbejde har ført virksomheden til der hvor den er i dag med høj vækst og skyhøje ambitioner. Mikkel er drevet af ønsket om ”at gøre en forskel” i de lokalsamfund, hvor Mikkeller etablerer sig, og dét gør ham til et fantastisk eksempel på en ejerleder,” udtaler Sigurd Schou Madsen, politisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

De stærke konkurrenter

Mikkeller er ikke den eneste ejerledede virksomhed i Hovedstaden med et flot resultat. De øvrige nominerede var:

Sandra og Marc Weinert fra Guldsmeden Hotels i Hovedstaden

Ejerleder Sandra Weinert er indbegrebet af Guldsmeden Hotels, som hun driver i tæt samarbejde med hotelmanagerne og hendes mand, Marc Weinert. Guldsmeden har fire hoteller i København, et på Bali og et i Oslo og er samtidig franchiseejer af hoteller i Reykjavik og Aarhus, alt imens de åbner nyt hotel i Berlin.

Jens Koefoed fra PL Entreprise A/S på Bornholm

PL Entreprise er en af Bornholms største entreprenørvirksomheder med stor erfaring i specielt bygge- og anlægsopgaver. Ejerlederen bag PL Entreprise, Jens Koefoed, har en praktisk uddannelse som tømrer kombineret med en teoretisk uddannelse som ingeniør, som har været guld værd for virksomhedens succes i byggebranchen. Endvidere har han i udstrakt grad gjort brug af teknologien inden for hans område.

Fakta om Mikkeller

Mikkeller er stiftet og ejet af Mikkel Borg Bjergsø, som fik interesse for øl tilbage i 1994, da han i USA fik øjnene op for craft beers. Ved siden af sit arbejde som lærer begyndte han hjemme i Danmark at udvikle øl fra sin egen lejlighed, og i 2005 blev han selvstændig og lejede sig ind i et bryggeri i Ørbæk. I dag eksporterer microbryggeriet øl til 40 lande verden over.

Fakta om Årets Ejerleder 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Sidste år landsvinder af Temaprisen

Charlotte Gueniau, RICE A/S (2016)

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC