Temapris i Nordjylland 2017: Teknologi gennemsyrer virksomhedens DNA

02/11/17

Anders Kold fra Mekoprint A/S vinder årets Temapris i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder i Nordjylland 2017. Han får prisen for at skabe succes med at få teknisk innovation og talentudvikling til at spille sammen.

I år overrækkes for anden gang en Temapris i forbindelse med Årets Ejerleder 2017. Prisen uddeles i år til den virksomhed, som har udvist et stærkt fokus på samspillet mellem talent og teknologi, og den blev uddelt af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved en velbesøgt kåring hos Nykredit i Aalborg. Temaprisen er baseret på PwC’s CXO SMV Survey 2017*, der viser, at talent og teknologi er afgørende for succes i en virksomhed.  

”Anders Kold driver sin virksomhed yderst professionelt og anvender en økonomirapportering, der kan sætte langt de fleste til vægs. Dette sammen med ejerlederens vedvarende og strukturerede fokus på medarbejderudvikling og teknologi, som gennemsyrer virksomhedens DNA, gør denne ejerleder til den helt rette vinder,” siger Marianne Fog Jørgensen, partner i PwC i Aalborg.

I en liga for sig

Mekoprint er en familieejet virksomhed grundlagt i 1954, der laver alt fra kabinetter over metalskilte til elektrisk ledede tryk. Virksomheden har hovedsæde i Støvring og beskæftiger ca. 500 medarbejdere på 40.000 m2 produktionsarealer i Europa. Med firmaets fleksible produktion i Danmark, Østeuropa og Asien tilbydes global levering og reduktion af 'time-to-market’.

”Vinderen af temaprisen 2017 i Nordjylland går til en ejerleder, som har udviklet en virksomhed i en liga for sig selv, både hvad angår ledelse og strategi i forhold til teknologi og digitalisering. Det fortjener anerkendelse,” siger Dorthe Gamst Boelskifte, centerdirektør i Nykredit i Aalborg, og ønsker tillykke med prisen.

Mekoprint har med iPads til alle medarbejdere i produktionen opnået et 100 % digitalt, papirløst arbejdsforløb. Det betyder, at medarbejdere kan følge enhver kundeordre i samtlige produktionsled frem til levering samt se arbejds- og procesbeskrivelse, diverse tegninger og ordrestatus. Helt enkelt arbejdes der i realtid med opdateret dokumentation - og med et minimum af administrativt tidsforbrug.

”Anders Kold har et stort fokus på at få teknologi og talent til at spille sammen, og i Mekoprint har man valgt at fokusere på et helt papirløst arbejdsforløb. Medarbejdernes engagement er i høj grad nøglen til virksomhedens succes, og Anders Kold fortjener at blive hyldet for sit fokus på talent og teknologi,” siger Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Årets Ejerleder 2017 i Nordjylland

Morten Jørgensen Mørk vandt Årets Ejerleder 2017 i Nordjylland. Han står i spidsen for Nordmark Maskinfabrik, der blev grundlagt i 2002 i Sæby, og i 2014 køber Morten Jørgensen Mørk sig ind i den familieejede virksomhed, som han indtil da har været i bestyrelsen hos. Han har med sin tidligere erfaring som underleverandør til vindmølleindustrien formået at forvandle den nordjyske produktionsvirksomhed til et sandt væksteventyr og en kompetent samarbejdspartner, som går langt ud over de nordjyske grænser.

Fakta om Årets Ejerleder 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Sidste års landsvinder af Temaprisen

Charlotte Gueniau, RICE A/S (2016)

Tidligere landsvindere

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

*I PwC’s CXO Survey 2017 har flere end 500 erhvervsledere deltaget. Survey’en er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv og bygger på online- og telefoninterviews. Respondenterne er bl.a. blevet spurgt til deres vækstforventninger, fokusområder og forventede investeringer, ligesom de også har svaret på spørgsmål, som berører nogle af de tendenser, der gør sig gældende i dansk erhvervsliv. 

Følg PwC