Temapris 2017: Fra traditionel virksomhed til automatiseret nichevirksomhed

25/10/17

De to ejerledere bag Paul E. Danchell, David og Stefan Danchell, vinder årets Temapris i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder 2017 i region Sjælland. De får prisen for at have udviklet deres fars traditionelle virksomhed til en succesfuld automatiseret nichevirksomhed.  

I år overrækkes for anden gang en Temapris i forbindelse med Årets Ejerleder 2017. Prisen uddeles i år til den virksomhed, som har udvist et stærkt fokus på sammenspillet mellem talent og teknologi, og den blev uddelt af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved en velbesøgt kåring på Comwell Sorø. Temaprisen er baseret på PwC’s CXO SMV Survey 2017*, der viser, at talent og teknologi er afgørende for succes i en virksomhed.  

”Temaprisen går til David og Stefan Danchell, da de har formået at forvandle en traditionel virksomhed med manuelle processer til en højt automatiseret nichevirksomhed. Med et stærkt fokus på de rette talenter har de med stor succes tilpasset virksomheden til den teknologiske udvikling,” fortæller Lars Vagner Hansen, director i PwC, der håber, at de kan være til stor inspiration for andre ejerledede virksomheder.   

Fokus på udvikling

Paul E. Danchell er en af Skandinaviens førende leverandører af elektronikprodukter og kan varetage både dele af eller hele processen i produktionsløsningerne. Virksomheden har fokus på præcision, kvalitet og konkurrencedygtige processer.

”Paul E. Danchell er et fantastisk eksempel på en virksomhed, som har skabt succes ved at ansætte en direktør. Det har været med til, at de to ejerledere har kunnet koncentrere sig om udvikling, produktion og kvalitetssikring for at sikre virksomhedens teknologiske fordel, som er med til at gøre dem konkurrencedygtige i branchen og skabe unikke muligheder,” fortæller regionsdirektør i Nykredit Mikael Storm Andersen og ønsker tillykke med prisen.

Virksomheden følger kontinuerligt med i den teknologiske udvikling og dens muligheder og investerer derfor i både robotter, men også i de rette talenter.

”De to ejerledere forstår vigtigheden af samspillet mellem talent og teknologi, og deres store fokus herpå har sikret, at virksomheden er konkurrencedygtig i udlandet, samtidig med at de holder fast i den høje kvalitet. David og Stefan Danchell fortjener i den grad at blive hyldet for deres fokus på talent og teknologi,” siger Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Årets Ejerleder 2017 i region Sjælland

Prisen som Årets Ejerleder 2017 i region Sjælland gik til Ejvind Pedersen fra Scanmetals A/S.  Ejvind Pedersen er ejerlederen bag metalvirksomheden Scanmetals, som på baggrund af hans egen idé fra 2009 udviklede en ny metode til miljøvenligt at udvinde metaller fra slagger fra forbrændingsanlæg. Her bliver alt fra slaggerne genbrugt, da restproduktet, som primært er støv, anvendes til vejbelægninger. Virksomhedens kunder er bl.a. tyske bilfabrikker, der benytter metallet til støbning af nye bilmotorer.

Fakta om Årets Ejerleder 2017 og Årets Temapris 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Sidste år landsvinder af Temaprisen

Charlotte Gueniau, RICE A/S (2016)

Tidligere landsvindere

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

*I PwC’s CXO Survey 2017 har flere end 500 erhvervsledere deltaget. Survey’en er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv og bygger på online- og telefoninterviews. Respondenterne er bl.a. blevet spurgt til deres vækstforventninger, fokusområder og forventede investeringer, ligesom de også har svaret på spørgsmål, som berører nogle af de tendenser, der gør sig gældende i dansk erhvervsliv.

Kontakt os

Lars Vagner Hansen

Director, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tlf: 5575 8708

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC