Aarhus-virksomhed hædres med prisen som Årets Ejerleder 2018 i Østjylland: Fra o til over 100 medarbejdere på 12 år

31/10/18

Anders Marcus fra Aarhus-virksomheden Obton Group Holding A/S har netop vundet Årets Ejerleder 2018 i region Østjylland. Juryen lægger vægt på, at han på blot 12 år har skabt en stor erhvervssucces, der i dag tæller flere end 100 medarbejdere. Han fik overrakt prisen ved en velbesøgt kåring af PwC, Børsen og Dansk Erhverv.

Anders Marcus er ejerlederen bag Obton Group Holding A/S. Virksomheden er et dansk investeringshus med speciale i at skabe de bedste afkast gennem alternative investeringer i såkaldte grønne driftsaktiver, som er uafhængige af aktie- og obligationsmarkedet. I dag er virksomheden blandt de største udviklere og sælgere af solenergiprojekter i Europa. Obton Group Holding A/S udvikler og sælger desuden ejendomsprojekter.

”Vinderen af Årets Ejerleder i Østjylland har på blot 12 år skabt en virksomhed med flere end 100 medarbejdere. Der er arbejdet hårdt for at nå den position, virksomheden har i dag, hvor der er stor kommerciel og økonomisk succes i begge de segmenter, virksomheden befinder sig i,” udtaler Mads Meldgaard, partner i PwC i Aarhus, og fortsætter:

”Anders Marcus er en detaljeorienteret leder, som udviser tillid til sine medarbejdere. Han besidder en høj grad af ordentlighed, pålidelighed og tillid til andre mennesker, hvilket karakteriserer ham i arbejdslivet såvel som privat. Han er indbegrebet af en dygtig ejerleder til stor inspiration for andre ejerledede virksomheder i region Østjylland.”

Virksomhedens værdier

Obton Group Holding A/S arbejder ud fra værdierne flid, handlekraft, vindermentalitet og glæde.

”Både virksomheden og Årets Ejerleder i region Østjylland har oplevet en stadigt stigende kompleksitet i sine aktiviteter, større opmærksomhed fra omgivelserne og øgede krav til professionalisme, transparens og compliance. Alle disse forhold er håndteret med baggrund i virksomhedens værdier. Ejerlederen lever selv disse værdier fuldt ud,” siger regionsdirektør i Nykredit Henrik Damsgaard.

Hos Dansk Erhverv lægger markedsdirektør Louise Riisgaard vægt på, at kåringen af Årets Ejerleder sætter fokus på de danske ejerledere og deres betydning for erhvervslivet.

”Årets Ejerleder 2018 i region Østjylland er en ekstremt flittig og tillidsvækkende person, som har formået at skabe en succesfuld virksomhed med en flot vækst, der forventes at fortsætte de kommende år. Anders Marcus er indbegrebet af en dygtig ejerleder, som i den grad fortjener at vinde prisen,” siger Louise Riisgaard og ønsker tillykke med prisen.

Fakta om Obton Group Holding A/S

Obton Group Holding A/S blev etableret i 2006 og er et dansk investeringshus med speciale i at skabe de bedste afkast gennem alternative investeringer i såkaldte grønne driftsaktiver, som er uafhængige af aktie- og obligationsmarkedet. I dag er virksomheden blandt de største udviklere og sælgere af solenergiprojekter i Europa. Virksomheden har flere end 100 medarbejdere, og medarbejderstaben forventes forøget med yderligere 50 % inden for en treårig periode.

De stærke konkurrenter:

Casper Grud – ejerleder i Adservice A/S (Aarhus C)

Adservice A/S blev etableret i 2007 af Casper Grud og Øystein Åsebø og er i dag Nordens førende affiliate netværk, som skaber forbindelse mellem annoncører og publishers. I dag har Casper Grud rollen som ejerleder, mens Øystein nu har fokus på virksomhedens norske marked.

Tonny Andersen og Mathilde Krüger Mackowski – ejerledere i Sinful ApS (Højbjerg)

Tonny Andersen og Mathilde Mackowski fik ideen til Sinful ApS for ti år siden, da de mente, at det danske marked manglede en seriøs webshop med gode produkter inden for sexlegetøj, og de startede derfor Sinful.dk op i 2013. Sinful ApS har allerede opnået en flot vækst, og organisation og fysiske rammer er skabt til en tre til firedobling, samtidig med at eksportandelen på tre år er steget fra under 5 % til over 50 %.

Fakta om Årets Ejerleder 2018

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 15. gang. Årets tema er tillid.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 8. november 2018 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC