Speditør ville udfordre transport- og logistikbranchen og fik succes

Søren Byder Gønge fra Ishøj-virksomheden DANX Group A/S har netop vundet Årets Ejerleder 2018 i region Hovedstaden. Han vinder prisen for den succes, som virksomheden har opnået og sin evne til at skabe et stærkt fællesskab blandt medarbejderne. Prisen blev overrakt på en velbesøgt kåring på Børsen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Søren Byder Gønge er ejerlederen bag DANX Group A/S, som han etablerede i 1992, og virksomhedens aktiviteter består af transport- og logistikløsninger inden for reservedelslogistik til teknikere. Ejerlederen er selv uddannet speditør og med udgangspunkt i branchens store fokus på leveringssikkerhed og kvalitet, har han udfordret branchen ved bl.a. at sikre sine kunder hurtigere leveringstider og bedre service. Søren ser samtidig sine medarbejdere som limen i virksomheden.

”Her er der tale om en ejerleder, som går forrest og er et naturligt omdrejningspunkt i virksomheden gennem sit daglige virke. Søren ønsker at skabe et fællesskab i virksomheden på tværs af landegrænser, så medarbejderne arbejder efter de samme mål og strategi. Det har haft en afgørende betydning for den succes, som ejerlederen har formået at skabe med DANX Group,” udtaler Flemming Eghoff, partner i PwC i København og Hillerød. 

Skalérbar succesvirksomhed

DANX Group har oplevet en flot udvikling og vækst de seneste år, som forventes at fortsætte fremadrettet. Virksomhedens styrke er bl.a., at DANX Group giver kunderne mulighed for at integrere deres it-system, så ordrer kan afgives online. Derudover leveres der med en meget lav fejlprocent og til tiden med en præcision på 99,5 %, hvilket er meget højt branchen taget i betragtning. Kundetilfredsheden er således høj, hvilket afspejles i langvarige kundeforhold.

”Søren er til stor inspiration for andre ejerledere. Forretningsmodellen er særdeles skalérbar i forhold til den videre ekspansion i Europa. Samtidig er det en styrke, at ledelsen er vidende omkring såvel egne styrker som svagheder og derfor har indhentet eksterne kompetencer ind i bestyrelsen, hvilket i høj grad understøtter virksomhedens succes,” siger Axel U. Henriques fra Nykredit.

Hos Dansk Erhverv lægger markedschef Louise Riisgaard især vægt på, at virksomheden har formået at differentiere sig på flere afgørende parametre og søger at skabe mere værdi for kunden med fokus på at opbygge tillid mellem virksomheden, chaufførerne og kunderne.

”Ejerlederen har differentieret sig i forhold til sine konkurrenter og skabt det unikke inden for branchen i forhold til at kunne levere varerne før konkurrenterne. Han formår at sætte sig i kundens sted og levere den bedste service, og der spås virksomheden fortsat stor succes fremover,” siger Louise Riisgaard og ønsker tillykke til Årets Ejerleder 2018 i region Hovedstaden.

Fakta om DANX Group A/S

Søren Byder Gønge etablerede DANX Group A/S i 1992, og virksomhedens aktiviteter består af transport- og logistikløsninger inden for reservedelslogistik. Ejerlederen er selv uddannet speditør og fandt ud af, at branchen havde et stort fokus på leveringssikkerhed og kvalitet, som han selv ville udfordre ved bl.a. hurtigere leveringstider og bedre service til kunderne. Virksomheden har oplevet vækst de seneste år og øget antallet af medarbejdere fra 169 i 2016 til 188 i 2017.

De stærke konkurrenter:

Christian Loumann Jensen og Henrik Breck – ejerledere i Pack Tech A/S

Pack Tech A/S er specialister i udvikling og salg af emballageløsninger til produkter inden for hjemmet, haven og industri samt skønhedsprodukter og personlig pleje. Christian Loumann begyndte som 21-årig som sælger i virksomheden, der dengang havde en bred portefølje af outdatede produkter. Den daværende ejerleder, som i dag ejer 10 %, overlod ansvaret til Christian Jensen, som i dag er ejerleder og ejer 40 % af virksomheden, mens kapitalfonden – SE Blue Equity – ligeledes ejer 40 %, og de resterende 10 % ejes af vicedirektøren Henrik Breck. Pack Tech har haft en flot udvikling i omsætningen over de seneste år og har kunne fastholde en god indtjening på bundlinjen.

Poul Madsen og Jan Normann Andersen – ejerledere i Normann Copenhagen ApS

Poul Madsen og Jan Norman Andersen er ejerlederne bag Normann Copenhagen, som de etablerede i 1999. Normann Copenhagen er en dansk designvirksomhed med en mission om at skabe originale og innovative produkter i et enkelt og tidsløst design. Bag brandet ligger en vision om at gøre en forskel i designbranchen, og vendepunktet kom i 2002, hvor de lancerede det første produkt: Lampen Norm 69. Inden for de næste fem år fulgte mere end 38 produkter af eget design eller gennem samarbejder med etablerede designere og nye talenter fra hele verden. I dag findes virksomheden i mere end 80 lande.

Fakta om Årets Ejerleder 2018

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 15. gang. Årets tema er tillid.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 8. november 2018 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Flemming Eghoff

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3175

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC