Tre finalister til Årets Ejerleder 2018 i Hovedstaden er fundet

08/10/18

Kåringen af Årets Ejerleder 2018 i Hovedstaden står for døren, og tre finalister er nu udvalgt. Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur i en ejerledet virksomhed har en central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre. Prisen som Årets Ejerleder uddeles for 15. gang af PwC i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv.

Tre finalister er nu fundet til kåringen af Årets Ejerleder 2018 i Hovedstaden. De er blevet udvalgt blandt en lang række virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen, der ikke alene skaber vækst, men også har en ambitiøs strategi for fremtidig vækst.

”De tre finalister er udvalgt blandt et stærkt felt af dygtige ejerledede virksomheder i Hovedstaden, og de er alle tre eksempler på succeshistorier, som vi ser frem til at hædre ved regionskåringen. Vi ønsker et stort tillykke til de tre finalister fra Hovedstaden, som hver dag går forrest og skaber vækst og udvikling til stor inspiration for andre,”  fortæller Flemming Eghoff, partner i PwC i København og Hillerød, der med Årets Ejerleder ønsker at sætte fokus på de danske ejerledere og deres betydning for erhvervslivet.

Ejerlederen gør en forskel

Hos foreningsejede Nykredit kender man ejerlederne særdeles godt, fordi rigtig mange af bankens kunder netop er ejerledere. De tre finalister er kendetegnet ved, at ejerlederen har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst og samtidig går forrest og gør en stor forskel for virksomhedens succes.

”At være ejerleder er en livsstil. Vi ved fra undersøgelser, at en tredjedel af alle ejerledere har ejet virksomheden i mere end 20 år. Et af ejerlederens kendetegn er, at skellet mellem arbejde fritid er visket ud. De er passionerede om deres arbejde – og der ligger et unikt potentiale i at kunne give den passion videre til sine medarbejdere,” siger regionsdirektør i Nykredit Axel U. Henriques.

Tillid bidrager til vækst og udvikling

I år sætter Årets Ejerleder 2018 fokus på tillid. Der bliver i stigende grad behov for, at også erhvervsledere er med til at øge sammenhængskraften såvel globalt som lokalt ved bl.a. at markere sig mere direkte i den offentlige debat og vise mere åbenhed om ordentlighed på parametre rundt om virksomhedens kernedrift, såsom samfundsansvar, ligestillingsforhold og miljø.


”Vi uddeler i år en særlig temapris med fokus på tillid, som går til den ejerleder, som formår at skabe tillid til medarbejdere, kunder og øvrige stakeholders. Vi ser tillid, som et aktiv, der er med til at skabe sammenhængskraft og øget værdi i samfundet, og det er afgørende for virksomhedernes vækst og udvikling at have fokus på netop tillid for at opnå succes og skabe en vindervirksomhed,”  forklarer Flemming Eghoff, partner i PwC i København og Hillerød.

Louise Riisgaard, markedschef i Dansk Erhverv, lægger vægt på temaets vigtighed som et afgørende parameter for ejerledernes succes:

”De succeshistorier, som de ejerledede virksomheder skaber, og den måde, de arbejder med årets tema på, er til stor inspiration for alle. Tillid er en kerneværdi i det danske samfund, og det er tillid som Danmark og dansk erhvervsliv i høj grad bygger sin samhandel på med såvel lokalsamfundet som globalt. Det er derfor essentielt i arbejdet hos de ejerledede virksomheder at have fokus på emnet.”

 

Finalisterne er:

Christian Loumann Jensen og Henrik Breck – ejerledere i Pack Tech A/S

Pack Tech A/S er specialister i udvikling og salg af emballageløsninger til produkter inden for hjemmet, haven og industri samt skønhedsprodukter og personlig pleje. Christian Loumann begyndte som 21-årig som sælger i virksomheden, der dengang havde en bred portefølje af outdatede produkter. Den daværende ejerleder, som i dag ejer 10 %, overlod ansvaret til Christian Jensen, som i dag er ejerleder og ejer 40 % af virksomheden, mens kapitalfonden – SE Blue Equity – ligeledes ejer 40 %, og de resterende 10 % ejes af vicedirektøren Henrik Breck. Pack Tech har haft en flot udvikling i omsætningen over de seneste år og har kunne fastholde en god indtjening på bundlinjen. Christian Jensens plan for fremtiden er at skabe vækst – både organisk og via opkøb.

Et af Christian Jensens fokuspunkter er at vise kant og skille sig ud fra mængden, hvilket han også fremskønner hos medarbejderne. Han er en ejerleder, som giver medarbejderne frihed, og han tror på, at de når deres mål. Han opfordrer til kreativitet, hvilket har udmundet sig i Pack Techs store satsning på emballage til beauty-industrien, som er lavet af genanvendt plastik fra havene.

Søren Byder Gønge – ejerleder i DANX Group A/S

Søren Byder Gønge etablerede DANX Group A/S i 1992, og virksomhedens aktiviteter består af transport- og logistikløsninger inden for reservedelslogistik. Ejerlederen er selv uddannet speditør og fandt ud af, at branchen havde et stort fokus på leveringssikkerhed og kvalitet, som han selv ville udfordre ved bl.a. hurtigere leveringstider og bedre service til kunderne. Virksomheden har oplevet vækst de seneste år og øget antallet af medarbejdere fra 169 i 2016 til 188 i 2017.

DANX Groups tre grundlæggende værdier er kvalitet, god service for kunder og commitment. Søren Gønge går meget op i, at hans medarbejdere skal føle sig værdsatte, da han ser dem som limen i virksomheden. Ejerlederen har formået at differentiere sig i forhold til sine konkurrenter og skabe det unikke inden for branchen: At levere varerne før konkurrenterne. Han søger dermed at skabe mere værdi for kunden og har fokus på at opbygge tillid mellem virksomheden, chaufførerne og kunderne.

Poul Madsen og Jan Normann Andersen – ejerledere i Normann Copenhagen ApS

Poul Madsen og Jan Norman Andersen er ejerlederne bag Normann Copenhagen, som de etablerede i 1999. Normann Copenhagen er en dansk designvirksomhed med en mission om at skabe originale og innovative produkter i et enkelt og tidsløst design. Bag brandet ligger en vision om at gøre en forskel i designbranchen, og vendepunktet kom i 2002, hvor de lancerede det første produkt: Lampen Norm 69. Inden for de næste fem år fulgte mere end 38 produkter af eget design eller gennem samarbejder med etablerede designere og nye talenter fra hele verden. I dag findes virksomheden i mere end 80 lande.

De to ejerledere lægger vægt på at have en flad organisation, hvor alle kan dele holdninger og tanker, og de udviser samtidig stor tillid til deres medarbejdere og uddelegerer ansvar. Vækstambitionerne for fremtiden er høje og klare med både vækst inden for nye produkter og nye markeder. De to ejerledere har således formået at skabe en profitabel og skalerbar virksomhed med et flot CSR-udtryk i forhold til medarbejdere og underleverandører.

Kontakt

For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller Pernille Plougheld fra Nykredit på mobil 3045 1006.

Tid og sted for Årets Ejerleder på Hovedstaden

Onsdag den 24. oktober 2018 kl. 16:30-18:30, Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmen, Indgang B, 1217 København K

Fakta om Årets Ejerleder 2018

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 15. gang. Årets tema er tillid.
De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 8. november 2018 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.
Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

 

Kontakt os

Flemming Eghoff

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3175

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC