Tre finalister til Årets Ejerleder 2018 i Sydjylland er fundet

10/10/18

Kåringen af Årets Ejerleder 2018 i Sydjylland står for døren, og tre finalister er nu udvalgt. Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur i en ejerledet virksomhed har en central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre. Prisen som Årets Ejerleder uddeles for 15. gang af PwC i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv.

Tre finalister er nu fundet til kåringen af Årets Ejerleder 2018 i Sydjylland. De er blevet udvalgt blandt en lang række virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen, der ikke alene skaber vækst, men også har en ambitiøs strategi for fremtidig vækst.

”De tre finalister er udvalgt blandt et stærkt felt af dygtige sydjyske ejerledede virksomheder, og de er alle tre eksempler på succeshistorier, som vi ser frem til at hædre ved regionskåringen. Vi ønsker et stort tillykke til de tre finalister i Sydjylland, som hver dag går forrest og skaber vækst og udvikling til stor inspiration for andre,” fortæller Henrik Forthoft Lind, partner i PwC i Trekantområdet, der med Årets Ejerleder ønsker at sætte fokus på de danske ejerledere og deres betydning for erhvervslivet.

Ejerlederen gør en forskel

Hos foreningsejede Nykredit kender man ejerlederne særdeles godt, fordi rigtig mange af bankens kunder netop er ejerledere. De tre finalister er kendetegnet ved, at ejerlederen har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst og samtidig går forrest og gør en stor forskel for virksomhedens succes.

”At være ejerleder er en livsstil, og vi ved fra undersøgelser, at en tredjedel af alle ejerledere har ejet virksomheden i mere end 20 år. Et af ejerlederens kendetegn er, at skellet mellem arbejde fritid er visket ud. De er passionerede om deres arbejde – og der ligger en unikt potentiale i at kunne give den passion videre til sine medarbejdere,” siger regionsdirektør i Nykredit Mogens B. Sørensen.

Tillid bidrager til vækst og udvikling

I år sætter Årets Ejerleder 2018 fokus på tillid. Der bliver i stigende grad behov for, at også erhvervsledere er med til at øge sammenhængskraften såvel globalt som lokalt ved bl.a. at markere sig mere direkte i den offentlige debat og vise mere åbenhed om ordentlighed på parametre rundt om virksomhedens kernedrift, såsom samfundsansvar, ligestillingsforhold og miljø.

”Vi uddeler i år en særlig temapris med fokus på tillid, som går til den ejerleder, som formår at skabe tillid til medarbejdere, kunder og øvrige stakeholders. Vi ser tillid, som et aktiv, der er med til at skabe sammenhængskraft og øget værdi i samfundet, og det er afgørende for virksomhedernes vækst og udvikling at have fokus på netop tillid for at opnå succes og skabe en vindervirksomhed,” forklarer Henrik Forthoft Lind, partner i PwC i Trekantområdet.

Louise Riisgaard, markedschef i Dansk Erhverv, lægger vægt på temaets vigtighed som et afgørende parameter for ejerledernes succes:

”De succeshistorier, som de ejerledede virksomheder skaber, og den måde, de arbejder med årets tema på, er til stor inspiration for alle. Tillid er en kerneværdi i det danske samfund, og det er tillid, som Danmark og dansk erhvervsliv i høj grad bygger sin samhandel på med såvel lokalsamfundet som globalt. Det er derfor essentielt i arbejdet hos de ejerledede virksomheder at have fokus på emnet.”

 

Finalisterne er:

Jens Find – ejerleder i Unik System Design A/S (Vejle)

Unik System Design udvikler resultatskabende og fleksibel branchesoftware. Filosofien bag virksomheden er at vide alt om nicheområderne inden for ejendomme og advokater og udvikle it-løsninger, som er effektive og tilfører værdi til kunden. Dette fokus har givet virksomheden en øget konkurrencekraft, og det har haft en positiv betydning for antallet af nye kunder og medarbejdere. Hos Unik System Design er kulturen meget vigtig, og ved at tilpasse sig kundernes behov søger virksomheden at skabe langvarige relationer med kunderne. Ejerlederen har således formået at skabe en succesfuld virksomhed, som oplever vækst år for år, og han forventer at investere yderlige i systemudvikling for på den måde at sikre, at kunderne får nyere og bedre it-løsninger, der kan effektivisere og hjælpe kundens forretning.

Ejerlederen Jens Find er kendetegnet ved at være en yderst engageret og imødekommende ejerleder i alt, hvad han gør. Han formår at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft med den rette faglige indsigt i en branche, hvor der er stor konkurrence om arbejdskraften. Han er kendt i Vejle-regionen som en tillidsfuld profil og har derfor deltaget i en række udvalg inden for branchen og i Vejle Kommune. Jens Finds store passion er sejlsport og udendørslivet, og derudover har han sin egen vinkælder, som er kategoriseret fra A-Z.

 

Anders Skorstensgaard og Martin Skorstensgaard – ejerledere i Skorstensgaard A/S (Kolding)

Skorstensgaard blev etableret i 2009 af tvillingerne Anders og Martin Skorstensgaard og er et af landets førende autoværksteder. Visionen er at blive Danmarks førende autoværksted, og visionen ønsker de at indfri ved at opnå vækst i hele Danmark. På nuværende tidspunkt har Skorstensgaard 16 værksteder, hvoraf otte er blevet etableret i begyndelsen af 2018. Ejerledernes fremtidsplaner et at åbne et værksted pr. måned frem til 1. marts 2019.

Anders og Martin Skorstensgaard driver deres virksomhed med stort engagement og passion, som er tydeligt i alt, hvad de gør. De har fra begyndelsen været involveret i alle dele af opstartsfasen af deres værksteder, og de går forrest i virksomheden og er nærværende i deres ledermåde. I dag har de uddelegeret en del af arbejdet til en professionel bestyrelse samt ledende medarbejdere, så de to ejerledere har mere tid til deres andre passioner; familie og at gå på jagt. Kort sagt har de to ejerledere med Skorstensgaard formået at positionere sig i en konkurrencepræget branche med et højt serviceniveau og lave priser. 

 

Bernt Dahl– ejerleder i Kentaur A/S (Fredericia)

Kentaur A/S blev etableret i 1990 og har specialiseret sig i arbejdstøj på det europæiske marked og er de største på markedet i Danmark. Virksomheden går efter at skabe innovativ og funktionel erhvervsbeklædning med fokus på effektivisering og optimering af kundernes driftsøkonomi. Ordet ’kentaur’ er et dyr fra den græske mytologi, som består af et menneskes overkrop og hoved med en hests krop. Virksomheden ejer desuden flere heste, som har deltaget i løb gennem årene, og hestesporten er en måde for Bernt Dahl at møde relationer og kunder. Kentaur A/S har formået at opnå en flot vækst blandt konkurrenterne med en strategisk tilgang gennem de 28 år, som den har eksisteret, og de forventer, at væksten vil fortsætte fremadrettet.

Bernt Dahl er ejerlederen bag Kentaur A/S, og han leder virksomheden med stort engagement og med medarbejdere, som har lyst og talent. Det har skabt en anciennitet på 10 til 15 år eller mere hos de fleste medarbejdere. Han er nærværende, og én gang om måneden stiller han sig på ”ølkassen” i kantinen for at fortælle, hvordan det går med virksomheden. Han sætter konstant nye mål, som skal opnås i samarbejde med andre ledere i virksomheden, som han i dag har uddelegeret dagligdagsfunktionerne til. På den måde kan han selv bruge sin tid på at indtænke innovation og strategi i virksomheden.

Kontakt

For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller Pernille Plougheld fra Nykredit på mobil 3045 1006.

Tid og sted for Årets Ejerleder på Sjælland

Mandag den 29. oktober 2018 kl. 16:30-18:30, PwC, Herredsvej 32, 7100 Vejle.

Fakta om Årets Ejerleder 2018

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 15. gang. Årets tema er tillid.
De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 8. november 2018 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.
Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Lars Vagner Hansen

Director, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tlf: 5575 8708

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC