Biløkonom vinder Årets Ejerleder 2019 i region Sydjylland

31/10/19

Jesper Ratza Hansen fra Auction Group A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2019 i region Sydjylland. Han får bl.a. prisen for at have skabt en succesfuld virksomhed med en digital og miljøvenlig forretningsmodel, der har potentiale i andre brancher. Jesper fik overrakt prisen ved en velbesøgt kåring i PwC’s lokaler i Vejle.

Auction Group A/S har med AUTOproff skabt autobranchens største handelsplatform for handel med brugte biler. Ejerleder og stifter Jesper Ratza er uddannet biløkonom og har været sælger og filialchef hos Autohuset Vestergaard i Vejle. Det var her han fik idéen til den fremadstormende virksomhed, der i dag  beskæftiger 35 medarbejder i Danmark og 25 medarbejdere i udlandet. 

”Jesper er en ejerleder, der går forrest med en klar vision, formål og strategi. Han har skabt en digital handelsplatform, som reducerer antallet af biler, der skal flyttes til fysiske auktioner. Og det digitale auktionsforum skaber ikke blot større gennemsigtighed i handler med brugte biler, men er også med til at mindske C02-aftrykket i autobranchen,” fortæller Henrik Forthoft Lind, partner i PwC i Trekantområdet, og tilføjer:

”Med nøgleordene passion, troværdighed og ordentlighed har Jesper skabt en virksomhed, som potentielt også kan effektivisere andre brancher, hvor det giver mening at erstatte den fysiske handel med en digital løsning.”

En ejerleder, der giver plads til alle 

Hos Nykredit roser man Årets Ejerleder i region Sydjylland for at have store vækstambitioner og samtidig være en inkluderende ejerleder, der vægter gennemsigtighed, åbenhed og medarbejderudvikling højt:

”Jesper og AUTOproff har leveret en flot omsætning og indtjening de seneste år. Væksten forventes at fortsætte, og der er store ambitioner for fremtiden. Samtidig har Jesper en meget åben ledelsesstil, hvor han prioriterer udvikling højt for at fastholde og tiltrække medarbejdere. Det er en vigtig årsag til den vækstsucces, virksomheden er i dag,” siger regionsdirektør i Nykredit, Mogens B. Sørensen.

Frem mod 2021 har Jesper planer om at åbne i flere europæiske lande, og det forventes, at virksomheden kommer op på 500.000 biler ultimo 2021. Samtidig støtter Jesper op om lokalsamfundet med økonomisk hjælp til forskellige lokale arrangementer. Hos Dansk Erhverv fremhæver man, at vinderen af Årets Ejerleder i Sydjylland ikke mindst skaber arbejdspladser i lokalområdet:

“Udover at udvikle sine eksisterende medarbejdere, ansætter Jesper også flexjobbere og andre på kanten af arbejdsmarkedet. Det er med til at gøre en stor forskel i lokalområdet og for samfundet, ligesom det skaber en virksomhed, hvor der er plads til alle,”  udtaler Jakob Ullegård, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Fakta om Auction Group A/S - AUTOproff

Auction Group A/S har med AUTOproff skabt autobranchens største digitale platform for handel med brugte biler. Stifter, Jesper Ratza, er uddannet biløkonom og har været sælger og filialchef hos Autohuset Vestergaard. Her fik han idéen til den succesfulde virksomhed, der oplever høj vækst og i dag beskæftiger i alt 60 medarbejdere både i Danmark og på kontorer i udlandet. Som et led i virksomhedens vækststrategi er planerne at indtræde på flere markeder i Europa frem mod 2021.

De stærke konkurrenter:

Jesper Hansson – ejerleder i Svane Shipping A/S (Kolding)

Svane Shipping er en familievirksomhed, som oprindeligt blev etableret i 1926. Siden har virksomheden og ejerleder, Jesper Hansson, været en aktiv del af Kolding Havn. Jespers vision er at udvikle potentialet på havnen og være en synlig forkæmper for at bevare erhverv, virksomheder og arbejdspladser, herunder også i samarbejde med havnens øvrige parter. Gennem årene har Jesper Hansson således opkøbt og investeret i aktiviteter på havnen og skabt nye muligheder for både erhvervslivet og byens beboere.

Poul B. Jakobsen – ejerleder i Process Engineering A/S (Fredericia)

Process Engineering leverer ingeniørydelser indenfor mange brancher i procesindustrien med et unikt koncept, hvor opgaverne udføres, som var de kundens egen organisation. Poul B. Jakobsen er en engageret ejerleder, som med sin faglige baggrund som ingeniør har formået at skabe og udvikle en virksomhed gennem de seneste 20 år, der er blevet en stor succes, og som i dag er en anerkendt spiller på det danske og udenlandske marked i forhold til de store konkurrenter. 

Fakta om Årets Ejerleder 2019

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 16. gang. Årets tema er formål og værdier. 

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 14. november 2019 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Oplev landskåringen den 14. november, hvor vi finder Årets Ejerleder 2019, Årets Temaprisvinder og Årets Hædersprismodtager.

Læs mere og tilmeld dig

Tidligere landsvindere

Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015), Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Følg PwC