Ingeniør med familieværdier i højsædet modtager Årets Temapris i region Sydjylland

31/10/19

Poul B. Jakobsen, ejerleder i Process Engineering A/S fra Fredericia, har netop vundet den regionale Temapris ved Årets Ejerleder 2019 i Sydjylland. Han modtager prisen for sit fokus på virksomhedens formål og familieværdier. Ejerlederen fik overrakt prisen ved en velbesøgt kåring i PwC’s lokaler i Vejle af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

For tredje gang overrækkes en temapris i forbindelse med Årets Ejerleder 2019, som går til den virksomhed, der har udvist et stærkt fokus på årets tema, formål og værdier.  Temaet spiller en væsentlig rolle for både virksomhedernes omdømme, konkurrenceevne og evne til at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Prisen blev overrakt til Poul B. Jakobsen fra Process Engineering A/S, der leverer ingeniørydelser indenfor mange brancher i procesindustrien med et unikt koncept, hvor opgaverne udføres, som var de kundens egen organisation:

”Poul B. Jakobsen vinder prisen for sit gennemgående arbejde med de grundlæggende værdier i sin virksomhed, hvor medarbejderne og kunderne er i centrum. Samtidig er han er lykkedes med at udvikle en international succes og skabe høj vækst på den lange bane,” fortæller Henrik Forthoft Lind, partner i PwC i Trekantområde, og fortsætter:

”For Poul er det primære formål nemlig ikke kun at skabe vækst og være en international succes. Han vægter arbejdsmiljø og arbejdsglæde højt. Han går med andre ord ikke på kompromis med en virksomhedskultur, hvor nære relationer og plads til familien er højt på dagsordenen.”  

Lokale og globale værdier går hånd i hånd

Hos Nykredit understreger man, at Poul B. Jakobsen som ejerleder har formået at koble værdier og formål til virksomhedens vision, som er lokalt forankret, men med et globalt perspektiv:

”Poul formår som ejerleder at være lokalt forankret og nærværende, bl.a. som formand for den lokale kunstforening i Fredericia, samtidig med at han har fokus på global bæredygtighed. Virksomheden fokuserer på FN’s 17 verdensmål og har bl.a. plantet 12 træer pr. medarbejder. Værdierne bliver på den måde integreret i virksomhedens overordnede formål,” udtaler regionsdirektør i Nykredit, Mogens B. Sørensen.

Jakob Ullegård, markedsdirektør i Dansk Erhverv, lægger vægt på, at temaprisvinderen har udviklet virksomheden gennem hele dens 20 år lange historie. Virksomheden er i dag en anerkendt og seriøs spiller på det danske og udenlandske marked i forhold til de store konkurrenter:

”Poul B. Jakobsen fokuserer på kvalitet og udvikling. Hans faglige baggrund som ingeniør og hans fokus på virksomhedens vision og værdier gør ham til en dygtig forretningsmand. Han viser tillid til sine medarbejdere og sørger for, at de ambitioner og vækstplaner, han sætter for virksomheden og dens ansatte er høje, men realistiske. På den måde har han formået at skabe den succes, virksomheden er i dag.” 

Vinder af Årets Ejerleder i Sydjylland 2019

Vinderes af Årets Ejerleder 2019 i region Sydjylland blev Jesper Ratza Hansen, ejerleder i Auction Group A/S - AUTOproff i Kolding. Jesper har skabt autobranchens største digitale platform for handel med brugte biler med en vision om et grønnere aftryk på miljøet. Jesper går forrest med en klar vision og strategi og støtter også op om lokalsamfundet både gennem økonomisk hjælp til diverse arrangementer samt ved at indtænke det socialøkonomiske aspekt i virksomhedens tilgang til medarbejderrekruttering. Virksomheden oplever høj vækst og beskæftiger i dag i alt 60 medarbejdere både i Danmark og på kontorer i udlandet. Planerne er at indtræde på flere markeder i Europa frem mod 2021.

Fakta om Årets Ejerleder 2019

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 16. gang. Årets tema er formål og værdier. 

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 14. november 2019 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Oplev landskåringen den 14. november, hvor vi finder Årets Ejerleder 2019, Årets Temaprisvinder og Årets Hædersprismodtager.

Læs mere og tilmeld dig

Tidligere temaprisvindere

Dorte Thomsen og Lene Betina Hansen fra SOS Vikar A/S (2018), Per Smedegaard fra Kjærgaard A/S (2017), Charlotte Gueniau fra RICE A/S (2016)

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Følg PwC