It-leverandører modtager Temaprisen 2019 i Nordjylland

06/11/19

Lars Juhl Frandsen og Peter Helmer Larsen har netop modtaget Årets Regionale Temapris i Nordjylland ved Årets Ejerleder 2019. De får prisen for at have skabt en succesfuld turnaround i Nordic Computer og målbare resultater gennem en værdibaseret ledelsesform og strategi. Han fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

I forbindelse med Årets Ejerleder 2019 overrækkes for tredje gang en temapris, som går til den ejerleder, der har udvist et stærkt fokus på årets tema, formål og værdier, og som derigennem er lykkes med at skabe konkurrenceevne og evne til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. 

Prisen går i år til ejerlederne Lars Juhl Frandsen og Peter Helmer Larsen fra Nordic Computer, som har skabt en turnaround i virksomheden og målbare resultater ved at nytænke hele forretningsgrundlaget:

”Lars og Peter er ambitiøse og passionerede omkring deres job. Der er ikke langt fra ord til handling i deres ledelsesstrategi, og de sørger for, at virksomheden konstant er i udvikling for at blive bedre. De arbejder ud fra en ledelsesform, hvor ansatte aktivt bliver hørt og indgår i beslutninger i virksomheden, da de tror på, at succes skabes med medarbejderne som udgangspunkt,”  fortæller Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg. Han henviser til, at ejerledernes ledelsesgrundlag bygger på tydelig kommunikation, tillid, trivsel og tilgængelighed – dette gælder både ansatte og kunder.

Fokus på værdier har skabt målbare resultater

Lars og Peter har udarbejdet en strategibog, som består af Nordic Computer's mission og værdier med fokus på organisationen, kultur og ledelse. Missionen er at forbedre virksomhedens kompetencer, service, og kendskab til kunderne og skal lægge vejen for visionen om at blive kundernes foretrukne inden for it-hardware og servicekontrakter. For ejerlederne er det meget simpelt, "Du har ikke succes som leder, hvis ikke dine ansatte har":

”Det tager tid at vende skuden, som de to ejerledere har gjort ved at nytænke virksomheden og hele forretningsgrundlaget. Men det har resulteret i, at Nordic Computer har skabt vækst ved at fokusere på det, de er gode til. Nordic Computer er et eksempel på, at arbejdet med værdier skaber målbare resultater,” siger viceregionsdirektør i Nykredit, Christian Vejling.

Hos Dansk Erhverv er markedsdirektør, Jakob Ullegård, enig i, at de rette vindere af Temaprisen 2019 i Nordjylland er Lars Juhl Frandsen og Peter Helmer Larsen:

”Lars og Peter har påtaget sig en stor opgave med at forandre og strømline en virksomhed, der tidligere har haft mange forskellige forretningsområder. De har truffet svære valg og skåret ind til benet gennem nytænkning. Lars og Peter har i samarbejdet med de ansatte fremmet en kultur med en værdibaseret ledelsesstrategi, der har fået virksomheden til at nå nye højder,” udtaler Jakob Ullegård. Han referer til, at Nordic Computer forventer en vækst på op til 100 % de kommende år, og at målene er sat for de enkelte ansatte, så alle er motiverede for at nå disse i fællesskab.

Vinder af Årets Ejerleder i region Nordjylland 2019

Vinderen af Årets Ejerleder 2019 i region Hovedstaden blev Jan Werner Hansen, ejerleder i Hydrema Holding ApS, som udvikler, producerer og markedsfører højteknologiske entreprenørmaskiner, udstyr og mineryddere. Virksomheden er stiftet i 1959 af Jan Werner Jensens far, og Jan Werner Jensen har skabt vækst og mange nye arbejdspladser, samtidig med at han har formået at fastholde virksomhedens DNA under et generationsskifte. 

Tidligere temaprisvindere

Dorte Thomsen og Lene Betina Hansen fra SOS Vikar A/S (2018), Per Smedegaard fra Kjærgaard A/S (2017), Charlotte Gueniau fra RICE A/S (2016)

Fakta om Årets Ejerleder 2019

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 16. gang. Årets tema er formål og værdier. 

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 14. november 2019 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Oplev landskåringen den 14. november, hvor vi finder Årets Ejerleder 2019, Årets Temaprisvinder og Årets Hædersprismodtager.

Læs mere og tilmeld dig

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Følg PwC