Marianne Wiinholt fra Ørsted kåres som Årets CFO 2018/19

12/06/19

Den anerkendte pris, Årets CFO, uddeles for syvende gang, og årets vinder er Ørsteds dynamiske CFO, Marianne Wiinholt. Dette års pris er netop uddelt af PwC i samarbejde med Zeuthen Storm ved en velbesøgt kåring.

Marianne Wiinholt blev i oktober 2013 udnævnt til Executive VP og CFO for Ørsted, og i hendes tid som CFO har den store danske virksomhed gennemgået en markant udvikling. Blandt højdepunkterne er selskabets børsnotering i 2016, hvor Marianne Wiinholt fungerede som en central spiller i sin egenskab af CFO. 

Blandt årsagerne til, at den uafhængige jury i år har valgt at tildele prisen til Marianne Wiinholt, er hendes strategiske evner, og at Marianne Wiinholt har en vigtig rolle i Ørsteds koncernledelse i forbindelse med organisationens store strategiske omstilling.

Mariannes Wiinholts rolle rækker ud over den traditionelle CFO-rolle, og hun anerkendes bl.a. for sin store forståelse for Ørsteds forretning, som hun kender detaljeret. Mariannes stærke kompetencer inden for kapitalallokering og M&A er også blandt de styrker, som betyder, at Marianne Wiinholt fortjener prisen som Årets CFO. En af de største opgaver inden for dette område var frasalget af Ørsteds Olie & Gas-forretning,” lød det bl.a. fra den uafhængige jury i forbindelse med kåringen.

“Som CFO har Marianne Wiinholt en stærk værktøjskasse, der dækker  alle aspekter af rollen, og hun formår desuden at fungere som en betroet rådgiver og dygtig sparringspartner i organisationen,” hedder det videre i jurybegrundelsen.

Som CFO i Ørsted har Marianne ansvaret for økonomi og it, hvilket betyder ansvar for samlet ca. 1.350 medarbejdere.

Marianne er norsk født og uddannet cand.merc.aud. fra CBS i 1990 samt statsautoriseret revisor. Marianne er desuden bestyrelsesmedlem og medlem af revisionskomiteen i Norsk Hydro og bestyrelsesmedlem og formand for revisionskomiteen i Hempel.

Øvrige priser

Ud over prisen som Årets CFO blev også Kasper Roseeuw Poulsen, VP Finance, IT, Procurement & Administration i Novo Nordisk China, og Kasper Fangel, Head of Group Finance i ISS, kåret som CFO Rising Stars. Kåringerne fandt sted 12. juni 2019 hos PwC i Hellerup.

Den uafhængige jury bag Årets CFO

  • Anne Broeng, professionelt bestyrelsesmedlem
  • David Hellemann, Group Managing Director, Group CFO & COO, Nykredit
  • Heine Dalsgaard, Group CFO, Carlsberg
  • Jens H. Lund, Group CFO, DSV
  • Torben Carlsen, CEO, DFDS

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC